Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 143 od 143

Tema: Zamisli da imaš kućicu ...

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

O čišćenju podova imate nekoliko tema na forumu (pa i ona s mamama nalakiranih noktiju i ispeglane kose)

Ovdje možete o viksama wanna have i svim "perverzarijama" koje bi u njih stavile - dakle ideje.

Kad se nabacujemo s idejama onda se obično može puno toga dobroga istitrati, kao npr. ideja da ih se upotrijebi u turističke svrhe i za to još dobije potpora iz EU ili da se napravi zidana kuhinja I da se stave pločice koje kad su čiste izgledaju tako...
    Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 20.03.2012. at 12:28

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku

Nije li bolje imati pločice na kojima se vidi kad su prljave, kako bismo bolje vidjeli kad ih je potrebno očistiti?
    Ovako je razmišljala i moja mama, pa je stavila sjajne crvene pločice u kuhinju.
    Vjeruj mi, to joj je najgora odluka koju je u životu donijela, ne možeš u papučama proći da se trag na njima ne vidi, užas živi. Pere ih triput na dan, a uvijek izgledaju musavo.

Ubit će me mama_još_malo...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

po meni tamne boje uopce nisu zahvalnije za odrzavanje od svijetlih

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da nas vratim na pravi put jednim dobivenim savjetom: sestrična MD-a i njen muž su godinama sanjali o kući na moru, pred 30 godina kupili teren, neki 4. red od mora, namjerno jer je predivan pogled na mnoštvo otočića i zalazak sunca, pa sklepali neku garažu, pa ljetovali u njoj, pa sto puta prekrajali projekt jer nisu imali love, skupljali detalje za nju (ko što ja imam punu garažu starudije)... na koncu, da ne duljim, prodali stan u Zagrebu, napravili kuću iz snova... Zbilja je posebna, svaki detalj i estetski i fukcionalno na svom mjestu.
    E, njihov meni koja isto tako već 20 godina sanjam kamenu kuću bio je: otvori bilježnicu i sve zapisuj. Sve ideje, sve što ti padne na pamet, sve zapiši, skiciraj. Misliš kako ćeš zapamtiti... ne, vrijeme odnese. Piši...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako je razmišljala i moja mama, pa je stavila sjajne crvene pločice u kuhinju.
    Vjeruj mi, to joj je najgora odluka koju je u životu donijela, ne možeš u papučama proći da se trag na njima ne vidi, užas živi. Pere ih triput na dan, a uvijek izgledaju musavo.

Ja za laminat kažem ljudima da je opran, ali je koma za održavanje i za pola sata su na njemu mucice. Kome pravo, kome krivo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku

eto, nezahvale za odrzavanje. izgledaju zmazano cak i kad su ciste

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da se ja probam vratiti na temu... Namjeravam svoju staru kuhinju odseliti u vikendicu, a kad je tamo uguram, obavezno ću napokon staviti štednjak na drva, ali ne bilo kakav. Da imam para i da imam kvalitetniju podnu oblogu u kuhinji, bilo bi to ovako nešto: http://www.cosi.co.uk/AgaTypeRangeCo...ngCookers.html

Ipak, mislim da ćemo se zadovoljiti ovako nečim, jer manje košta:

Plamen (isto nije badava, ali ljudi koji znaju kažu da je ognjište od lijevanog željeza i to je zakon): http://www.pevec.hr/proizvodi/bijela...glas-850-5886/

Helios (ovo je puno lošije i manja snaga, ali brate mili, koliko meni treba taman će biti dobro): http://www.pevec.hr/proizvodi/bijela...-7-omega-5889/

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima li netko prijedlog kako staroj kamenici (kameni sudoper) koja je postavljena u vrtu na betonske noge (sve skupa sliči na Stonehendge) obojati te noge da to što bolje izgleda? Ne znam primjećuje li se da nisam presretna s takvim postavom, ali sad je tu i nema nazad. Koja boja za beton, a da je se može malo kupiti, ima li toga? Kamen je žućkast, da li gađati istu boju, ići na tamnije, svjetlije...Cilj je da se kamenica vidi više, a noge manje. Ovo je doprinos temi jer je poruka "ne radite Stonehendge od kamenice", ali možda netko poželi baš to napraviti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidim sad, piše se "Stonehenge", bez d...Nema veze, opet ne valja radit mu posvetu u vrtu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko prijedlog kako staroj kamenici (kameni sudoper) koja je postavljena u vrtu na betonske noge (sve skupa sliči na Stonehendge) obojati te noge da to što bolje izgleda? Ne znam primjećuje li se da nisam presretna s takvim postavom, ali sad je tu i nema nazad. Koja boja za beton, a da je se može malo kupiti, ima li toga? Kamen je žućkast, da li gađati istu boju, ići na tamnije, svjetlije...Cilj je da se kamenica vidi više, a noge manje. Ovo je doprinos temi jer je poruka "ne radite Stonehendge od kamenice", ali možda netko poželi baš to napraviti.
    Chromos ima relativno male kante boje za beton. Mi smo za balkone uzeli, mislim da je bila jedna posuda od litre ili čak manja. (Susjed se bavi time, pa smo mu prepustili i nabavljanje i ostatak boje - nije puno ostalo).

Možda da pitaš nekoga tko farba, ako ima kakav ostatak, da ne kupuješ kantu za tu malu površinu?

Prije nego kreneš farbati, probaj zamotati u bijeli papir ili neku tamnu tkaninu, da vidiš da li bi bolje odgovarala svijetla ili tamna boja.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako je beton lijepe povrsine i boje, te se boje kamena i betona ne tuku, ja bih beton ostavila kao beton.
    bilo bi lakse nesto savjetovati, kad bi prikacila kakvu sliku.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Peterlin, hvala.
    seni, srednje lijepo do nelijepo, ako mene pitaš. Ali potrudit ću se oko slike (trenutno nemam čime kvalitetno slikati) pa da vidimo što kažeš...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo je doprinos temi jer je poruka "ne radite Stonehendge od kamenice"

vertex, a da pokušaš posaditi neko bilje koje bi kamufliralo te betonske noge? Mislim da ti tu nikakva boja ne može puno pomoći, premda mi je palo na pamet i oblaganje kamenom i čak možda bojanje tako da se imitira površina kamena. Ali najjednostavnije bi bilo da se posadi nešto što bi to prikrilo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Peterlin, meni su isto prekrasne ove starisnke peci na drva, bas ih obozavam

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi imamo ovakvu sličnu peć na drva i centralno spojeno
    http://www.termometal.hr/proizvodi/k...alno-grijanje/
    na žalost, neće nam pasati u novoj kući, jer je s krive strane otvor tj. cijev za dimnjak
    ali, peć je savršena, fantastično grije, hrana skuhana ima bolji okus, a iz pećnice, skoro kao iz peke

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo, točno ovakva http://www.njuskalo.hr/peci/pec-cent...-oglas-4008571
    mi smo ju kupili za nekakvih 100 maraka, netom prije eura
    bila je skoro nova, možda 2-3 godine stara, potpuno ispravna
    ova cifra mi je sad totalni šok

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pomi, to mi je već palo napamet, ali kamenica je postavljena na međi betonske staze kojom se ulazi u dvorište i male novopopločane terase (tata i mi dijelimo dvorište, taj dio je neformalno njegovo mjesto za sjedenje u dvoru i on ga je i osmislio, ali zapravo se konzultiramo i dogovaramo oko stvari, ovdje se nismo baš razumjeli ). To bi bilje (možda bršljan?) trebalo rasti iz pitara, a to mi se čini nekako neskladno :/.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku

vertex, a da pokušaš posaditi neko bilje koje bi kamufliralo te betonske noge? Mislim da ti tu nikakva boja ne može puno pomoći, premda mi je palo na pamet i oblaganje kamenom i čak možda bojanje tako da se imitira površina kamena. Ali najjednostavnije bi bilo da se posadi nešto što bi to prikrilo.
    Meni je isto pala na pamet ova ideja sa oblaganjem kamenom, nekim ostacima kamene staze, zida, pa nasložiti po tom betonu, ili navući malo cementa, pa polijepiti kamenčiće ili oblutke. Hm, samo da ne bi ispalo kič...
    Možda da omotaš betonski stup prućem ili nekom debelom špagom za prvu ruku.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

peterlin crveni šporet je mrak

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kad su štednjaci na drva u pitanju Nordica i ništa više...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

piplice, ovo s konopom ili prućem bi mi možda igralo, hvala. Evo i slike.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

piplice, ovo s konopom ili prućem bi mi možda igralo, hvala. Evo i slike.
    Vertex, ja to ne bih dirala.

Vrlo rijetko vidim dobro i kvalitetno obojan beton, najčešće boja na betonu ne izgleda baš reprezentativno (pogotovo ako se ne održava). Kod vas su boje betona, kamena i ploča na tlu vrlo slične, mislim da nema potrebe za nekom intervencijom. (Osim eventualno oblijepiti tankim pločama kamena identičnog kao gornji dio.)

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Slažem se sa Sanjom, možda da je jedna velika noga u pitanju, ajde, ali omotati sve tri noge nečim, ne bi to baš dobro izgledalo.
    Meni taj vaš Stonehenge izgleda okej, skroz neloše, rekao bi moj brat.
    Posljednje uređivanje od piplica : 21.03.2012. at 14:32

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

piplice, di si vidila tri noge, kuku meni, dosta su mi ove dvije! Neloše, kažeš...Uz ovu ogradu iza prošlog su proljeća posađene penjačice (smrzlo ih je pa su skroz opustile), stabla i grmovi su dosta orezani...kad se to malo progusti i zazeleni, maknut će se fokus s nogu. A čini se da sam i ja malo pretjerano fokusirana na njih
    Boja se s betona obično brzo počne guliti, i meni se tako čini. Još se nadam da postoji neka čarobna i da će mi je netko otkriti.
    Posljednje uređivanje od vertex : 21.03.2012. at 14:39

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam kako sam ja to tri vidjela
    a nisam pila, časna riječ...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda samo čašu vina uz ručak pa ne vidiš dvostruko, nego ×1.5.
    Posljednje uređivanje od vertex : 21.03.2012. at 14:46

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja bih rekla kao Sanja - ne izgleda mi na slici tako loše kao što si ti opisala
    možda možeš onako nonšalantno postaviti koji lonac s cvijećem uz te noge, čisto da odvuče pažnju, ali istina, na mjestu je da ne možeš baš saditi bilje.
    A čemu će vam to služiti, ne vidim da ste sproveli vodu?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    A čemu će vam to služiti, ne vidim da ste sproveli vodu?
    E...dobro pitanje...Budući da smo se dogovorili da će biti u vrtu samo za ukras i bez funkcije, ja je nisam zamišljala na nogama od armiranog betona, nego recimo na rubu terace prema travi, na tlu, pa oko nje graditi neku priču s biljem. Tako bi se jednom mogla i staviti u funkciju (bilo bi je štata stavljati na ova mjesta na kojima je dosad sprovedena voda). A završila je uz prolaz i na radnoj visini, a ne koristi se.
    Pitari za kamuflažu, to bi moglo proći.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Boja se s betona obično brzo počne guliti, i meni se tako čini.
    To je i moj dojam; još računaj na lokalne meteorološke prilike (bura, sol)... Ne znam, ne bih to dirala.

Pomi je dala dobru ideju, eventualno prisloniti neku lijepu, veliku posudu sa zelenjem na jednu stranu, iako mislim da će ljeti, kad se vrt rascvate, betonski stupovi biti manje upadljivi. (Iskreno, meni to uopće ne izgleda tako strašno kako si opisala; jesi, malo si previše fokusirana na te noge ).

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Super, cure, drago mi je ako pretjerujem . Hvala na idejama.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Super, cure, drago mi je ako pretjerujem . Hvala na idejama.
    nemoj se prerano veselit, čekaj šta će ti seni reć

meni isto nije tako loše, al obzirom da služi kao ukras, puno bi mi ljepše bilo da je na podu
    dakle, ja bih te noge srušila.
    ako ne - onda pitari.
    i ufuraj se u instalaciju u prostoru - beton kao simbol urbanog, brzog, modernog, surovog. a škaf - tradicija, nostalgija, ruralno. i tako.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako se seni složi sa mnom, imat ću potvrdu da mi je ukus instančan, kud ćeš boljeg skretanja pažnje na bitno, lol.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih to obukla u drvo, ili bih rupe između nogu zazidala i izvana sve zajedno obukla nekim kamenom, ili jednostavno komadima biber crijepa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E...dobro pitanje...Budući da smo se dogovorili da će biti u vrtu samo za ukras i bez funkcije, ja je nisam zamišljala na nogama od armiranog betona, nego recimo na rubu terace prema travi, na tlu, pa oko nje graditi neku priču s biljem. Tako bi se jednom mogla i staviti u funkciju (bilo bi je štata stavljati na ova mjesta na kojima je dosad sprovedena voda). A završila je uz prolaz i na radnoj visini, a ne koristi se.
    Od ovoga bi se moglo napraviti lijepo pojilo za ptice... Išlo bi na dva načina - staviti vodu u ovaj plići dio, a u dublji neki bršljan (probaš zajedno s teglom, da po potrebi možeš maknuti ako ti se ne sviđa) ili staviti vodu u dublji dio a bilje dolje, da kamufliraju betonske noge. Bit će dobro. Meni ne izgleda loše ni sada.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Peterlin, sviđa mi se idjea, imamo kosove, vrapce, grlice, pokojeg crvendaća. I vrane i galebove koji su se naselili na krov susjedne zgrade, možda zato što je restoran na zadnjem katu, ali oni nisu tako romantični pa ih neću prizivati, lol.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja se slazem s ostalom populacijom. ja to ne bi dirala. sasvim je ok. beton je lijepe povrsine.
    materijali su iskreni i sve skupa je skroz ok. meni se isto cini da si ti jako fokusirala na noge.

naravno da je pitanje "sto je pjesnik htio reci", te ako skaf nije u funkciji (nema vode) moze biti da bi neka pozicija negdje drugdje bolje pasala. ako cete jednom cijeli vanjski prostor mijenjati, onda mozete te stupove i srusiti.

ali ako je sada tako kako je i tvoj tata se veseli da skaf bude na nogarima, ne bih nista dodavala.

osim pojila za ptice, mozes ponekad u njega staviti neko cvijece, bilje,pa napraviti "instalaciju" onako ala sasa sekoranja....

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ok, dame pobijedile ste .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vertex, jel možeš posadit nešto do ovdje gdje su ovi obluci i stabla?

A s druge strane pitar

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vertex, a koja je poanta te kamenice, ukras ili nečemu služi? Znaš što bi ja napravila s tim? Makla bi ća ili ako je to nemoguća opcija onda bi unutra posadila neko viseće svijeće koje će sve kamuflirati.

Evo mm uredio podove u sobama, obrusio ih i lakirao, izgledaju ko novi, ja oduševljena. I okoliš smo počeli lagano uređivati, malo po malo ali baš nekakvih pomaka ima. Nitko mi još nije dao ideju za nekakavu jeftinu fazadu, šminke radi

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trina, koliko vas je cca izašlo brušenje i lakiranje podova? Mi razmišljamo staviti hrastove sušene daske pa će ih trebati završno obraditi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

imam i ja takav kameni škaf u dvorištu, ali tvoj je ljepši.
    moj služi za škaf, sproveli smo vodu, tu perem povrće, ruke, pribor za vrt...postolje su mu veliko kamenje od kojeg su i zidovi dvorišta.

nije pametno imati stajaću vodu jer se skupljaju komarci, ako ćeš pojilicu, redovno mijenjaj vodu ili napravi malu fontanu (moram li napisati da ju imam?), ako je struja u blizini.

i meni bi te noge smetale, ali što je-tu je.
    što kažeš o puzavici koja bi ih obrasla? staviš vazu između nogu stonehenga, takve veličine i otprilike oblika i na svako stranu penješ jednu biljku. pavitine su lijepe, ali su listopadne. crnooka suzana raste jako brzo. bršljan je zimzelen, ako ti je zanimljiv.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lak je 550 kn i to je valjda sav trošak (ako izuzmemo one glancpapire koji se mijenjaju na mašini-koju svekar ima).
    Posljednje uređivanje od Trina : 16.04.2012. at 14:51

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •