-
Naravno, mora biti svjesna da je izlaganje potpomognutoj oplodnji i IVF-ovima priličan logistički udar na ženu, brojni UZV-ovi, više ciklusa - realno barem valjda 10-tak - će morati proći da uz takav FSH uhvati jajnu stanicu u prirodnom ciklusu (i inače se dogodi da se u prirodnom ciklusu, uz normalan FSH, teže lovi jajna stanica jer je to kunst uhvatit u pravom trenutku). To joj, realno gledano, znači iduću godinu-dvije stalno po ginekolozima. IVF (uz lijekove, tj. taj stimulirani) kod žene ispod 35 s dobrom jajnom rezervom uspijeva u 30% slučajeva. Ti prirodni IVF-ovi kod žena s dobrim FSH-om uspijevaju po postupku u 8-10, maks 15% slučajeva. Zato treba ići više puta. To se sve može zaobići ako je mentalno i emotivno spremna za donaciju j. stanice - to se najbliže radi u Pragu - i onda, ako joj je maternica OK, nema endometriozu i sl., može možda brže do trudnoće. Naravno, kao i za sve u životu, ima i prekrasnih priča di su žene s visokim FSH-om bile stimulirane (u Mariboru) i upalilo brzo. Sad ti mi tu crtamo crne i bijele scenarije i malo je to sve šokantno, ali ja se nekako mislim da će joj biti više od pomoći da realno sagleda moguće opcije, nego da joj samo zaželimo sve najbolje, bez konkretnih infaća. Pretraži isto ovaj pdf uz ključnu riječ "FSH", naći će se tu i savjeta da je npr. dobro jesti bjelančevine za kvalitetu jajnih stanica i sl. - i to može pokušati. Sve ovisi na što je žena spremna i kojim putem želi ići, opcija ipak ima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma