tatek prvotno napisa
Malo se zapustila ova tema ...
Kod zagrebackog Mercatonea je trenutno veliko skladiste nekakvih ogromnih cijevi (kroz neke moze i odrastao covjek proci bez saginjanja), valjda za kanalizaciju, kolektor, sto li. Nalaze se pored parkinga, malo zapadno od samog Mercatonea, nisu ogradjene, niti bilo gdje pise da je tamo zabranjen pristup. Teren je travnat, tu i tamo ima pokoji komad stakla ili celicna traka preostala od raspakiuravanja, no generalno ne djeluje bitno gore od nekih djecjih igralista u gradu.
E, dakle, ta gomila cijevi predstavlja vrhunski poligon za igranje - dok sam ja bio mali sanjao sam o nekom takvom mjestu gdje bi se mogao sakrivati, naganjati, provlaciti ... odveo sam tamo Vedrana prije 3 tjedna, a prosli vikend njega i jos jednog prijatelja i klinci su uzivali prolazeci kroz te cijevi, sakrivajuci se i sve drugo.
Naravno, potreban je oprez, ponajvise radi tog stakla (kojeg, ponavljam, nema puno) i opcenito ponekog komada smeca, ali to mjesto predstavlja vrhunsku avanturu koju mozete prisutiti svojim klincima.
Eto, svakome na vlastitu odgovornost, ako odete tamo upozorite klince na sto da pripaze i budite pozorni, no nama je bilo jaaaako zabavno!
(cijevi su inace dosta ciste, nece se zaprljati vise nego na obicnom igralistu)