Citiraj Ailish prvotno napisa
Tatek, prema tvom opisu prošetala sam jutros uz potok Dubravica od Samoborske do željezničkog kolosijeka. Tu staza postaje nezgodna za ići s kolicima pa nisam išla dalje, a i zdesna je nekakvo gigantsko postrojenje koje mi se nije svidjelo. Je li to možda novi CIOS? Koliko još ima do jezerca?
Inače, moram ti zahvaliti za tvoje postove o „off“ šetnjama po Zagrebu, drago mi je da nisam jedina kojoj se takve stvari sviđaju. Nažalost mojoj A to baš nije zanimljivo pa koristim priliku dok sam na porodiljnom i dok se E još ne buni...
Ailish, drago mi je da ti se svidjaju te setnje - nadam se da pratis onu temu na "Kuda s ovim -> Jesen i zima s djecom i prijateljima" gdje nastavljam sa opisima izleta.

Da, to ti je taj CIOS, njega potok zaobidje i vec si za cca 5-6 minuta (dvostruki zavoj, ako se en varam) na pocetku jezerca, prvo je to samo prosirenje potoka, a nakon toga pravo malo jezerce koje seze do Ljubljanske.
Od tamo je malo nezgodno vracati se nazad bez auta - moras ili pjesice ili pak uzduz LJubljanske do Spanskog ili Preckog, jer koliko znam bus tamo vozi dosta rijetko.