Results 1 to 9 of 9

Thread: Kako ošišati dijete sa mašinicom?

BP's Avatar

Default Kako ošišati dijete sa mašinicom?

Ne znam na koji pdf bi ovo stavila ali evo, kupili smo masinicu za sisanje i sve bolje i bolje nam ide (sto se mirnoce i sjedenja tice) ali posto nisam frizer rubni djelovi glave (siske, iza i oko usiju) mi ne ispadne dobro. Decke inace sisam na 3 mm kod frizera, trazila sam i na youtubu al nisam nis vrijedno paznje nasla..any idea?

Mora sagnuti glavu i moraš baš ići uz kožu na donjem dijelu glave tamo kod vrata. A oko ušiju isto uz kožu, ali moraš lagano saviti ušnu školjku, odnosno malo pomaknuti da ti mašinica može doći do ruba kose.
    A šiške normalno, to je bar lagano ako ideš sve jednake dužine. Kreneš od strane čela prema sredini glave.
    Ako želiš neke prijelaze onda uzmeš prvo najdužu dužinu koju želiš i prijeđeš cijelu glavu, onda smanjiš za recimo 3-4 mm i kreneš od dolje, ali polako i lagano i ODMAH moraš dizati mašinicu od kože u zrak da ispadne postepeni prijelaz. I to napraviš na stražnjem dijelu glave i sa strane, oko ušiju.
    Mašinicom uvijek šišaš u smjeru suprotnom od smjera dlake.

A ako ipak ostane koja dlačica neprimjerene dužine, uzmeš lagano škarice i samo pažljivo oko uha skratiš čuperke.
    Last edited by Švrćo; 14.03.2012 at 10:40.

tangerina's Avatar

ja to oko ušiju oblikujem škarama. doduše, ja šišam na malo duže (9mm), i onda smanjim na 6mm i time prođem ono iza da maknem repiće (iako mi malo još ostane).
    onda popravljam još nekoliko dana

Anemona's Avatar

Šišam sve na istu duljinu. Ljeti obično na ta 3mm.
    Meni je jedini problem bio oko ušiju.
    Primeš za uhu, savineš ga i šišao okolo, ako ostane što duljih, popraviš škarama, ako dijete nije dovoljno mirno, ostaviš kako je, pa danima poslije popravljaš oko ušiju. (Tako sam ja).

Anemona's Avatar

U međuvremenu tangerina napisala isto.

Jurana's Avatar

Obećaš mu sladoled, pa ga upozoriš da miruje, pa ga moliš i kumiš, pa prijetiš, pa se dereš, pa opet preklinješ i na kraju zaključiš: ionako će opet narasti

Ja isto mijenjam dva nastavka na mašinici pa oko uha i vrata šišam skroz kratko, a gore malo duže. Moji su vrištali i nisu se dali, a preskupo mi je njih trojicu šišati kod frizera. Najviše su im smetale eventualne dlačice koje bi ih dotakle pa sam to riješila ovako: uzmem veliku šoping vrećicu, izrežem otvor za glavu i ruke pa im preko glave to obučem. Tako štitimo robu od dlačica, a ne moram ni neki ručnik čistiti od dlačica. Oko vrata im još zavežem baby podbradnik, jer to onda bude skroz čvrsto i ni jedna dlaka im ne može ući pod odjeću. Nakon šišanja ide čokolada i to nekako sad uspijeva.

BP's Avatar

odlicno

sss dobra ideja za ovratnik, probati cu ponovo ja sa svojima.
    meni se cini da kosa bas iza usiju najvise raste i to mi najvise smeta-

koksy's Avatar

Oduvijek sisam sina, na 9 mm, pa sa 6 skinem po vratu do pola. Pola gledajuci od vrha glave i tako kod uha, onda jos sa 3 mm skinem po vratu i oko uha recimo za sirinu masinice. One sto ostanu kod uha maknem bez nastavka na masinici ali jaaako oprezno. Ali ja sam frizerka (iako ne radim u struci) pa ipak znam malo vise od nekog ko to prvi put radi.

Sad samo imali tvrdoglavljenje, on se nebi sisao i nebi i nebi...I vec je izgledao katastrofa a onda sam se dosjetila, poslala ga u kupaonu, stavila pred ogledalo, dala mu masinicu u ruke i rekla nek se sam osisa a ja cu popravit ako negdje pogrijesi. I upalilo! Ne znam ko je bio sretniji na kraju, on ili ja!