-
Kako ošišati dijete sa mašinicom?
Ne znam na koji pdf bi ovo stavila ali evo, kupili smo masinicu za sisanje i sve bolje i bolje nam ide (sto se mirnoce i sjedenja tice) ali posto nisam frizer rubni djelovi glave (siske, iza i oko usiju) mi ne ispadne dobro. Decke inace sisam na 3 mm kod frizera, trazila sam i na youtubu al nisam nis vrijedno paznje nasla..any idea?
-
Mora sagnuti glavu i moraš baš ići uz kožu na donjem dijelu glave tamo kod vrata. A oko ušiju isto uz kožu, ali moraš lagano saviti ušnu školjku, odnosno malo pomaknuti da ti mašinica može doći do ruba kose.
A šiške normalno, to je bar lagano ako ideš sve jednake dužine. Kreneš od strane čela prema sredini glave.
Ako želiš neke prijelaze onda uzmeš prvo najdužu dužinu koju želiš i prijeđeš cijelu glavu, onda smanjiš za recimo 3-4 mm i kreneš od dolje, ali polako i lagano i ODMAH moraš dizati mašinicu od kože u zrak da ispadne postepeni prijelaz. I to napraviš na stražnjem dijelu glave i sa strane, oko ušiju.
Mašinicom uvijek šišaš u smjeru suprotnom od smjera dlake.
A ako ipak ostane koja dlačica neprimjerene dužine, uzmeš lagano škarice i samo pažljivo oko uha skratiš čuperke.
Last edited by Švrćo; 14.03.2012 at 10:40.
-
ja to oko ušiju oblikujem škarama. doduše, ja šišam na malo duže (9mm), i onda smanjim na 6mm i time prođem ono iza da maknem repiće (iako mi malo još ostane).
onda popravljam još nekoliko dana
-
Šišam sve na istu duljinu. Ljeti obično na ta 3mm.
Meni je jedini problem bio oko ušiju.
Primeš za uhu, savineš ga i šišao okolo, ako ostane što duljih, popraviš škarama, ako dijete nije dovoljno mirno, ostaviš kako je, pa danima poslije popravljaš oko ušiju. (Tako sam ja).
-
U međuvremenu tangerina napisala isto.
-
Obećaš mu sladoled, pa ga upozoriš da miruje, pa ga moliš i kumiš, pa prijetiš, pa se dereš, pa opet preklinješ i na kraju zaključiš: ionako će opet narasti
-
Ja isto mijenjam dva nastavka na mašinici pa oko uha i vrata šišam skroz kratko, a gore malo duže. Moji su vrištali i nisu se dali, a preskupo mi je njih trojicu šišati kod frizera. Najviše su im smetale eventualne dlačice koje bi ih dotakle pa sam to riješila ovako: uzmem veliku šoping vrećicu, izrežem otvor za glavu i ruke pa im preko glave to obučem. Tako štitimo robu od dlačica, a ne moram ni neki ručnik čistiti od dlačica. Oko vrata im još zavežem baby podbradnik, jer to onda bude skroz čvrsto i ni jedna dlaka im ne može ući pod odjeću. Nakon šišanja ide čokolada i to nekako sad uspijeva.
-
odlicno
sss dobra ideja za ovratnik, probati cu ponovo ja sa svojima.
meni se cini da kosa bas iza usiju najvise raste i to mi najvise smeta-
-
Oduvijek sisam sina, na 9 mm, pa sa 6 skinem po vratu do pola. Pola gledajuci od vrha glave i tako kod uha, onda jos sa 3 mm skinem po vratu i oko uha recimo za sirinu masinice. One sto ostanu kod uha maknem bez nastavka na masinici ali jaaako oprezno. Ali ja sam frizerka (iako ne radim u struci) pa ipak znam malo vise od nekog ko to prvi put radi.
Sad samo imali tvrdoglavljenje, on se nebi sisao i nebi i nebi...I vec je izgledao katastrofa a onda sam se dosjetila, poslala ga u kupaonu, stavila pred ogledalo, dala mu masinicu u ruke i rekla nek se sam osisa a ja cu popravit ako negdje pogrijesi. I upalilo! Ne znam ko je bio sretniji na kraju, on ili ja!