Podloga:

25 dkg brašna
5 žlica vode
12,5 dkg margarina
pola žličice soli

Zamijesiti tijesto i staviti da odstoji dok pripremite nadjev i dok se pećnica zagrije (180 stupnjeva).


Nadjev:
brokula (količina po želji, ali otprilike onaj jedan komad kakav bude u dućanima)
sir gouda (15 - 20 dkg)
1 čaša kiselog vrhnja
2 - 3 jaja
sol, papar
sjeckani peršinov list
2-3 žlice kukuruza - nije obavezno

Brokulu oprati, izrezati na manje komade i skuhati u slanoj vodi, onako al dente. Sir izribati i pomiješati sa vrhnjem, jajima i kuhanom brokulom. Začiniti po ukusu.
Tijesto razvaljati i staviti u posudu u kojoj će se peći. Ja radim u plitkoj okrugloj vatrostalnoj, promjera 23 cm. Razvaljati tako da ide do rubova posude i lagano izbockati vilicom.
Ravnomjerno rasporediti nadjev i staviti peći na 180 stupnjeva dok se lijepo ne zarumeni. Mislim da je oko 30 minuta.


Umjesto brokule znam raditi i sa špinatom ili medvjeđim lukom i isto je