Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: indukcijska ploča + obična struja u bijeloj boji

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno indukcijska ploča + obična struja u bijeloj boji

Da li netko zna postoji liindukcijska ploča + obična staklokeramika u bijeloj verziji, gorenje ima ali cijelu indukciju a to mi ne paše jer mi se ne da bacati sve suđe, crnih takvih verzija ima dosta ali bijelih nisam našla, ali možda netko zna a možda netko od vas ima takvu kakvu ja tražim?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ova nije indukcija, ovo je kombinacija plin + struja u bijeloj izvedbi.
    Pikana, razmisli o cijeloj indukciji, mene su doslovno nagovorili i sad sam beskrajno zahvalna (prije nisam bila ni čula za to)

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ajoj, krivi link sam stavila.....

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Koji model ti imaš, a što se tiče đezvica za kavu i tava za palačinke kak tu funkcioniraš

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoje i đezve i tave koje mogu na indukciju, ja ih imam.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moras imati posebno posudje (iza pise induction) za indukcijske ploce. Mi imamo indukcijsku, ali cijelu, od AEG-a, vec evo mjesec i pol. Razlika u cijeni je velika, ne znam kako je u Hrvatskoj, ali ova nasa stedi 20 % struje (u usporedbi s obicnom plocom gdje su 4 samo struje i koja nije indukcijska). Brzina mi je ista kao na plinu, mozda mrvu brza.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja imam Bosch http://www.bosch-home.com/hr/PIE675N24E.html

Palačinke ne pečem iz principa ne zbog tave, ali imaš za kupiti baš te tave za indukciju (fissler, wmf...)
    Glede džezve, ne kuham tursku kavu, jer imam esspreso aparat, ali imam džezvu za indukciju kupljenu u Mulleru na trgu.

Nemoj dopustiti da zbog troška od par stotina kuna za lonce propustiš priliku za super ploču koja je brza, lako se čisti, ne masti posuđe kao plin, ma sve pohvale...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj dopustiti da zbog troška od par stotina kuna za lonce propustiš priliku za super ploču koja je brza, lako se čisti, ne masti posuđe kao plin, ma sve pohvale...
    meni se ne čini kao trošak od par stotina kuna kad spominješ Fissler i Wmf.....
    ja sam s plina prešla na staklokeramiku i super mi je, fali mi samo veliki plin za wok ali može se i ovako
    procijeni dobro trošak novog posuđa (a i što ćeš sa starim) i cijene indikcijske i obične staklokeramike

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Naravno da postoji razlika u cijeni indukcijske ploče i obične staklokeramičke i fisslera i drugog suđa, ali ušteda na struji je značajna pa se "zgliha" u kratko vrijeme, što je pak dugoročno isplativo.
    Ja imam wmf suđe i komplet je na nekoj nevjerojatnoj akciji bio za 100 eura, znam i datum kupnje jer sam navečer rodila Nađe se uvijek s popustom, na akciji.
    Ako razmišlja o indukciji koja je u startu skuplja, onda ne je ne bi trebalo odvratiti suđe, koje može i u ikei kupiti i nije ništa manje dobro od drugog.
    Moj wok za indukciju je Silit i ne vidim razliku u okusu namirnica spravljenih u woku na plinu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sve lonce i tave za indukciju kupila u ikei. tamo su cijene skroz ok. imaju trenutno i neki komplet od 3 lonca s poklopcima i jedne velike tave za 50 eura - to je fakat super cijena.
    a ti ikeini lonci i tave su mi i inače super, stvarno su jako kvalitetni.
    đezvu sam dobila na poklon pa ne znam koliko je koštala ni gdje je kupljena.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Indukcijsko posudje nije tako skupo (Ikeino je skroz OK), a staro posudje uvijek netko treba, to je najmanji problem. Nemas bas gro tava. Mi smo one novije dali roditeljima, a starije u Caritas.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sad sam saznala do ono obično emajlirano posuđe može na indukciju poput đezvice za kavu, vlasnici indukcije javite se da mi potvrdite

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na indukciju radi bilo koje posuđe na koje se 'prima' magnet.
    Dakle ne mora biti nikakva marka, može i obično emajlirano, ali ne može svaki inox.

Dovoljno je u kupovinu ponijeti magnet (imate sigurno kakav suvenirski) i ako se primi za dno lonca/tave/džezve, onda može na indukcijsku ploču.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pikana prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam saznala do ono obično emajlirano posuđe može na indukciju poput đezvice za kavu, vlasnici indukcije javite se da mi potvrdite
    nemam pojma, ja ni prije indukcije nisam koristila emajlirano posuđe. uvijek samo inox.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Odluka je pala kupit ću bijelu indukcijsku gorenje liniju simplicity. Nadam se da ću biti zadovoljna.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Curke molim vas samo da mi još odgovorite kako je kod vas pećnica smještena ispod ploče ili negdje drugdje? Pročitala negdje da se ne može ugraditi indukcijska ploča iznad pećnice nije mi jasno to uopće, možda netko zna o tome nešto?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

nisam čula tako nešto, ja ti imam najnormalnije indukcijsku ploču iznad pečnice.

inače potpis na indukcijsko suđe wmf i fissler, košta definitivno, ali štedi strašno, osim toga to je suđe kojeg kupiš i imaš sljedećih 30 godina i još ga naslijede tvoja djeca..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Najveca glupost koju sam cula. Najnormalnije ide pecnica ispod.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Zvala čak i gorenje i oni mi rekli da ne može ići zajedno što ni meni nema logike ali ipak eto ja volim sve provjeriti a najbolje mi je to saznati od vas koji imate takvu situaciju.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kod mene je odvojeno, pećnica mi je na "visini" al samo zato što je meni tako odgovaralo. Čudi me da ne može pećnica ispod (u elementu)

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pa dobro a što su ti rekli zašto ne može? koje je objašnjenje, razlog?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Rekli da ne može jer navodno indukcija previše grije. A opet na stranici od gorenja piše da može ali da mora biti pećnica sa ventilatorom što moja je i mora se napraviti razmak minimalno od 3 cm. Ma zvala kasnije neki drugi servis i potvrdila da definitivno može samo treba imati malo razmaka tak da se ploča može nesmetano hladiti. Uglavnom moram tak staviti jer drugu opciju niti nemam. Ma ljudi svašta kažu to kužim ali da ti to kažu oni koji prodaju ploče katastrofa.Pa meni je čak sasvim logično da bi pećinica bila ispod jer i ona sam proizvodi toplinu kad se koristi pa ne vidim razloga zašto bi joj smetalo malo topline od ploče.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pikana i ja ti imam indukcijsku plocu i ispod nje pecnicu. S time da sam za svaki slucaj jos kupila i mini (dva rinka) na plin, jer kod nas cesto nestane struje...
    Kako je pecnica 90 cm siroka, taman mi sve pase po sirini.
    Na moru imamo obicnu staklokeramicku i MM i ja uvjek spotamo sami sebe sto nismo i za tamo nabavili indukcijsku, jer ova obicna na struju je spora ko puz u usporedbi sa indukcijskom.
    Drugo sto mi je super kod indukcijske, je da kad smanjis ili povecas temperaturu djeluje instantno, kao kod plina- kad pojacas ili smanjis dotok.

A trece i rekla bih nama koji imamo malu djecu najvaznije: ako se pregrije, gasi se samo. Npr stavis ulje u tavicu i dijete te omete, mora na WC. Mislis da ces se odmah vratiti, ali stvar se produzi i zakomplicira i ti zaboravis na kuhanje. (mozda ti ne, ali ja vrlo cesto ), ulje se zagrijalo, i pregrijalo i kad dodje do jedne odredjene temp, indukcijska ploca ti sama odregulira smanjenje temperature.
    Scenario br 2: stavis na indukcijsku plocu posudu i u njoj vodu za spagete i stavis na br 9. Znaci, zakipit ce tako brzo da ces se iznenaditi. Dodala si pastu ali nisi smanjila temp jer je u medjuvremenu netko pozvonio na ulazna vrata... Ti si otisla otvoriti a voda je prekipjela i izlazi iz posude van. Ljepota indukcije je u tome da ce se sama od sebe iskljuciti i pustiti zvucni alarm da te upozori da nesto ne stima.

Na mojoj indukciji je i mogucnost zakljucavanja (dakle ako si stavila na br 3 onda maleni prstici mogu tipkati koliko god zele, ali ce sve ostati na br 3), kao i mogucnost memorije.
    E, da i ploca je vruca samo ISPOD posude koja se grije. Ostatak ploce je topao ali ne vruc. Dakle ako na mjesto predvidjeno za veliku tavicu stavis malenu, nece ti se zagrijati cijelo podrucje kao sto bi se zagrijalo kod obicne staklokeramicke, nego samo dio ispod male tavice. Zato se ta ploca i zove indukcijska, treba joj provodnik da se inducira.
    P.S. Za svaki slucaj da naglasim da ne radim u ducanu sa kucanskim aparatima i ne dobivam proviziju od indukcijkih ploca! I ne zamjerite na laickom rjecniku.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sada će u Lidlu biti na akciji indukcijsaka ploča, kaj mislite jel to kaj valja? http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_25442.htm
    Uzela bi ju za more, tamo imam električni štednjak sa 4 one crne najobičnij ploče, jel bi mi ovo ubrzalo kuhanje?
    Posljednje uređivanje od Cathy : 29.03.2012. at 19:15

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni se to cini kao neka prirucna ploca za ljude koji doma bas ne kuhaju cesto.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to cini kao neka prirucna ploca za ljude koji doma bas ne kuhaju cesto.
    Doma imam plin, a na moru mi treba 15 minuta da mi zakipi lonac vode, jel bi ovo bilo brže?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

indukcija grije neusporedivo brže nego obična struja, to je činjenica
    a s plinom ti ne mogu usporediti jer ga nikad nisam koristila

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

plin i indukcija su ti jako blizu. Mi nemamo gradski plin nego bocu s plinom i imamo samo dva rinka, na onoj mini plinskoj ploci,(vec sam napisala to je za svaki slcuaj ako nestane struje) i sve se prije zagrije na indukciji.
    P.S. Jedno potpitanje, a zasto ne kupis grijac za vodu?( Englezi to zovu kettle.) U tome se voda zagrije za tili cas.
    http://www.google.co.uk/products/cat...d=0CKEBEPMCMAc

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    plin i indukcija su ti jako blizu. Mi nemamo gradski plin nego bocu s plinom i imamo samo dva rinka, na onoj mini plinskoj ploci,(vec sam napisala to je za svaki slcuaj ako nestane struje) i sve se prije zagrije na indukciji.
    P.S. Jedno potpitanje, a zasto ne kupis grijac za vodu?( Englezi to zovu kettle.) U tome se voda zagrije za tili cas.
    http://www.google.co.uk/products/cat...d=0CKEBEPMCMAc
    Znam, i imam u Zagrebu, ali kada kuham mislim da bi mi išlo na živce stalno prelijevanje vode, a i nemam ga baš gdje držati.
    Budem vidjela koliko je ta indukcija velika, s obzirom da baš i nemam mjesta u kuhinji.
    Vjerojatno bi stajala na pokrivenom štednjaku, a onda mi je palo na pamet da to i nije baš jako čvrsto(poklopac štednjaka) pa neznam, s obzirom da je ovo stakena ploča.
    Aaaaaaaaaaaaaaa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •