-
10 mjesecna beba ne prihvca 2 i 3 obrok dohrane help!
Drage mame molim pomoć, naime moja 10 mjesečna beba nikako ne prihvaća 2 a kamoli 3 obrok dohrane. Čak i nakon skuhanog ručka koji kad pojede ako je ne podojim kao sa nije jela. Počinje me užasno brinuti to gotovo isključivo dojenje i da li uopće više dobiva dovoljno samim dojenjem. Pokušavam raznim receptima i kombinacijama, ali sve se svodi na kuhanje, nutkanje i bacanje i tako od 8 mjeseca od kad smo pokušali uvesti 2 kuhani obrok. Što da radim i kako da postignemo usješnu dohranu. Napominjem još i da voće uoće ne voli jesti od ovog sezonskog koje smo isprobale (jabuke, kruske i banane) a nije ljubitelj niti mesa i ribe koje pojede jedino ako je skuhana sa rajcicom.
Moja mama kaze da je to zato sto joj je sve to skupa bljutavo iko nije drugacije niti jela osim takvo. Što uraditi? Hvala
-
i dalje kuhati i nuditi, moja je s 10 mjeseci prihvatila tek jedan obrok i to samo zato jer je naučila sama se hraniti žličicom
-
Hvala Tina, mene još i znanima ako netko zna da li je dojenje pre malo i da li bi mogla navuci anemiju na sebe radi toga, ona po kilazi super napreduje.
-
Nece navuci anemiju.
Stavi hranu ispred nje. Nemoj odmah ocekivati rezultate. Pomalo ce gurati rucice u hranu i isprobavati. Neka djeca odmah trpaju u usta, neka ne. Daj joj vremena.
Moj rukama pojede zgnjecenu bananu sa svjezim sirom. Nered je, ali uziva. A kad ga ja pokusam nahraniti tom kombinacijom, odbija.
-
Mi smo na dohrani vec 2 mj i daaaleko smo jos od jednog obroka. Isto bi samo prstima brljavio, zlicom pojede 2-3 zalogaja. Dam mu 2 banane na komade i to pojede skoro sve ali poslje toga sisa obavezno, kao da nista nije pojeo. I ne, nije anemican, cak stovise, nedavno smo vadili krv i u laboratoriju su ga prozvali Iron man koliko zeljeza ima
-
onda je moja bebolina još i dobra. a ja mislila da ona brljavi kod dohrane. ona pojede 15-ak žličica.
ja mislim da nebi trebala toliko forsirati te obroke. kada bude spremna za drugi i treći obrok dohrane onda će i jesti.
-
Osoblje foruma
moja najmlađa je odbijala ikakvu dohranu do godine dana (dojila sam je)
od godine dana do 18 mjeseci bi tu i tamo pojela malo jabuke, zalogaj-dva mesa ili par cornflakesa, ali ne bi pojela ni za jedan obrok dnevno
ja sam kuhala i bacala
srećom je htjela sisati pa je živjela od mlijeka
od 2. godine jede ko velika, sad je moram i tjerati od stola
nemojte se živcirati, nudite svaki dan, ali nemojte praviti frku ako neće
-
Mislim da bi bilo dobro odvojiti obrok od dojenja. Ja sam svome isto po uvođenju dohrane nakon obroka davala da sisa pa je imao manjak željeza i morali smo popiti bocu (neznam više kako se zvao ) sirupa (željezo) sa c vitaminom.
Mlijeko onemogućava apsorpciju željeza.
-
Eto i mi smo vadili krv i željezo je nesto niže iako u granicama normale pa joj trebam davati željezo i vitamin c 2x dnevno po preporuci pedijatra. Sad ja brijem da je to od isključivog dojenja jer joj se naravno sa rastom povećavaju i potrebe za vitaminima i mineralima te da bi sada već ipak trebala malo više papati i drugog voća i povrća uz mlijeko. Kolu, meni nije problem odvojiti dojenje od hrane, ali mojoj bebi jeste i ako ne posiše bude nervozna, čangrizva, plačljiva, jednom riječju gladna. Malo mi je lakše kad pročitam da druge mame imju slična iskustva i da isključivo dojenje postoji i preko god dana. (Kažem isključivo dojenje jer ako bebač neće pa neće papati nita nego ciku)
-
I ja sam se uzrujavala oko jela. Ne samo što sam se bojala je li gladan (po količini kakanja, pišanja ali i po napredovanju sam znala da je sve ok) nego i zato što me umaralo to stalno nacicavanje, danju i noću.
Sada ima godinu i mjesec dana i još uvijek uglavnom slabo jede ali puno je bolje unatrag nekoliko dana. Uspije pojesti tri obroka ali količinski je to i dalje malo. Ok, evo, danas je smazao brokulu s prosom u za njega ogromnoj količini (pola male zdjelice). Ja sretna!
Što ti hoću reći zapravo?! Da budeš strpljiva, nudiš i čekaš dan kada će se projesti. A desiti će se to! Ako je beba inače ok nemaš razloga za brigu!
Probaj kuhati tako da bude i tebi prohvatljivo za pojesti (bez začinjavanja, naravno) pa smaži ono što ona neće - tak sam ja radila. Posno, zdravo - zašto ne!?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma