Kada su vam počele kontrakcije-u kojem tjednu? (Ja ih u prvoj trudnoći nisam osjetila.)
Koliko vam prosječno traju?
Mene zadnjih dana drže i po 30-60 minuta, jednom ili dva puta dnevno.
Kada su vam počele kontrakcije-u kojem tjednu? (Ja ih u prvoj trudnoći nisam osjetila.)
Koliko vam prosječno traju?
Mene zadnjih dana drže i po 30-60 minuta, jednom ili dva puta dnevno.
Negdje u 27.-28. tjednu.
Ima dana kad mi se čini da mi je trbuh tvrd doslovce cijeli dan, a onda ima dana da ih jedva osjetim.
Ni najmanje me ne zabrinjavaju.![]()
svaki dan po par puta al kratko traju, no malo su neugodne. U prvoj trudnoći isto ništa, ali u ovoj već odavno, ma skoro od početka. Ali ja se isto ne zabrinjavam, s obzirom da je sve drugo u redu.
meni bilo isto ovako - s time da u početku nisam znala da su to B-H kontrakcije (iako sam puno čitala o njima) nego sam mislila da se to beba premiješta s jedne strane trbuha na drugu pa da mi je trbuh tvrd jer je okrenuta leđima prema naprijedLuna Rocco prvotno napisa
. eh, budale...
Ja osjetim kako mi je odjednom teže disati, pipnem trbuh, a ono tvrd ko' lubenica. Traje par minuta, ili dok se ne opustim (legnem). Pretpostavljam da su trudovi sličan feeling, samo intenzivniji. Ni mene ne zabrinjavaju ti B-H.
a je l vam samo trbuh tvrd ili ih osjećate i u leđima?
Ja ih u biti više osjećam u donjem dijelu leđa (kao menstrualne bolove).
Ovo kada mi je trbuh tvrd to niti ne računam ...
Kad imam kontrakciju osjećam ju prvenstveno kao menstrualnu bol ali meni se ne javlja u leđima nego točno u donjem dijelu stomaka i za to vrijeme mi je trbuh tvrd. Trbuh mi nikad nije tvrd a da ne osjećam kontrakciju.
je l vam samo trbuh tvrd ili ih osjećate i u leđima?
Ja ih u biti više osjećam u donjem dijelu leđa (kao menstrualne bolove).
Ovo kada mi je trbuh tvrd to niti ne računam ...
Prošle godine sam imala spontani u 16. tjednu. BH kontrakcije sam osjetila tjedan dana ranije. U ovoj trudnoći sam ih počela osječati također dosta rano i dobila sam normabel. Koliko znam BH kontrakcije ne bi smjele biti bolne (kao pravi trudovi) osim te nelagode kada se trbuh skameni. I ne bi smjeli trajati više od minute. Imaš na rodinim stranicama za pročitati o njima. BH kontrakcije su normalne, ali postoji granica kada treba reagirati. ipak su to trudovi, a ako se javljaju pre često i to sa bolovima u donjem dijelu leđa možda su pravi trudovi i žena se počinje otvarati (što se meni desilo). dođeš kod gin a dva prsta otvorena ili sl. Po mome mišljenju ih ne treba baš posve zanemarivati.
[quote="miha"]ja ni dan danas (vidi potpis) ne znam jesam li ih imala - moram i ja reć - eh, budale ...Luna Rocco prvotno napisa
Ja ih nisam skužila.
ja ih zasad isto ne kužim, menstrualne bolove nisam nikad imala, a niti sad me ništa ne boli, tako da ih onda valjda niti nemam još
mene ili steže (češće) ili boli kao menstrualna bol (rjeđe). zna trajati i po 3 sata u komadu; svaki put se poveselim da je to-to...
tek kad sam vidjela ovaj topic, skuzila sam sto mi se dogadja![]()
pocele su u 27. tjednu, nekoliko puta dnevno po nekoliko minuta. danas ih imam non-stop. nisu bolne ako sjedim ili lezim, ali ako stojim ili hodam, boli me onako kao vrlo lagana menstrualna bol. i nemam zraka, to mi jedino smeta.
bas je cudan osjecaj, cijeli trbuh tvrd kao jedan veliki kamen. bas me zanima kako to beba osjeca...
Točno tako se i ja osjećam! A beba... uvijek je mirna kao bubica- pretpostavljam da ju maternica malo stisne, pa se ne može lagano pomaknuti. Govorim napamet, o tome stvarno nisam nigdje pročitala.
Felix, pitala bih te nešto, ti sigurno znaš:
Malo me muči pitanje magnezija- uzimam po preporuci dodatnih 250mg, a Ančica (pardon ako griješim) je nedavno pametno pisala kako Mg, budući da smanjuje kontrakcije općenito, umanjuje i B-H, koje služe kao "vježba"za prave trudove. Koliko je to dobro? Ja ću svakako prectati uzimati Mg zadnji mjesec, jedino, neznam koliko je pametno već sada ga uzimati?...
Dok ovo nisam pročitala i ja sam bila uvjerena u ovo što i timiha prvotno napisa
![]()
oh, falamomtobe prvotno napisa
![]()
to sam se i ja isto pitala kad su mi poceli grcevi. nisam uzimala preparate magnezija nego svaki dan po casu donata-mg i svaki dan po nekoliko badema (npr umijesam u jutarnje muesle). otkako to radim, ni g od grceva :D
prema samaritankinoj preporuci: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=20558
Što ti je zaboravljivostFelix prvotno napisa
Sve sam pomiješala, Samaritanka, ne Ančica je pisala o MG.
Ostaviti ću se ja tog Magnezija pod hitno i prelazim na Donaticu. Da pustim svoju maternicu da u miru vježba![]()
ja sam 33+4, već 3 dana imam kontrakcije skoro svakih sat vremena. nisu bolne, ali mi je u tom trenutku teško disati. traju nekih 20-30s.
čini li vam se prečesto?
Ja te kontrakcije osječam već neko vrijeme, par puta dnevno, možda traje minutu. (Tek sam u 18 tj.) Isto kao i u prošloj trudnoči, rekla sam dr, on kaže da je sve ok i da se ne trebam zabrinjavati.
U prvoj sam trudnoči oko 6. mj trebala piti prepar zbog kontrakcija koje mi je dijagnosticirao gin, ali ja ih nisam osjetila.
Sad više niš ne kužim.
I ja sam se zabrinula jer HB kontrakcije osjecam od 15-16 tjedna. Isto me ginekolog umirio da je to normalno. Sada sam u 19tj i osjeim ih kad se preforsiram u fizickim aktivnosima.
neki dan čitam o b-h kontrakcijama, a danas sam ih dobrano i osjetila. Osim tvrdog trbuha, osjećam i laganu bol skroz dolje - kao da je jajnik, nekad s lijeve nekad s desne strane - to nije pri svakoj kontrakciji, već i mimo njih. valjda je sve u redu, mi smo 30. tjedan????
evo napokon su mi se prorijedile BH kontrakcije pa lakše dišem. inače, čitala sam da se kontrakcije javljaju od početka trudnoće samo ih ne osjećamo zbog manje mišićne mase uterusa (prije ih počnu osjećati žene koje miruju pa su bolje koncentrirane)
Iako, na forumu poliklinike Harni, dr. odgovara da se samo pregledom cerviksa BH mogu razlučit od prijevremenih trudova?
(Može se i ultrazvučno pogledati unutrašnje ušće cervixa)
Marinna, ja skoro od 9-10tj. povremeno osjećam probadanja (kao iglom) u donjem dijelu trbuha, češće s lijeve strane. U Klinici Mayo piše da se takvi bolovi javljaju kod širenja cerviksa, al meni je nalaz uredan i 20tj poslije?
čini se da je opet najsigurnije otić u ginića
i ja sam na početku osjećala kako se širi maternica, znala sam što je jer sam prošle godine u 10. tjednu imala kiretažu (nije me boljelo, već upravo kao neko peckanje - probadanje iglom kako kažeš, osjetiš proporcije i poziciju maternice ). nisam se brinula govoreći da se nešto ipak mora događati, i sve je bilo ok. sad je sve ok danas osjećam samo tvrdi trbuh. dosta su česte[/quote]
ja sam ih prvi put osjetila prošli petak i odmah su počele svakih sat vremena, a povremeno i 3-4 na sat!
baš sa se bila prepala, pa sam tada popila i Normabel i bilo mi je lakše. (popila bi polovicu tbl. od 2mg)
tako učestale su bile 3-4 dana i onda se prorijedile. sad osjetim 4-5 dnevno. To im valjda znači neredovite? iako se meni u početku činilo da se javljaju u prilično pravilnim razmacima.
Inače, stalno pijem magnezij caps. od 400mg (Twin lab)
Je li to po preporuci doktora, kad je pregled?fran2 prvotno napisa
doktor mi je preporučio magnezij, ja sam kupila kapsule jer nemaju umjetnih zaslađivača za razliku od šumećih tbl.
normabel mi je preporučila doktorica 3x2mg još u 24 tj. jer me je par dana jako bolio donji dio trbuha,al pila sam ih samo 2 dana.
Onaj dan kad su me jako uhvatile kontrakcije zvala sam prijatelja koji specijalizira ginekologiju,i on mi je savjetovao da popijem normabel. Primjetila sam da se ginekolozi ne slažu u pogledu normabela, neki tvrde da je potreban, a drugi da od njega nema koristi i da beba kasnije može biti hiperaktivna..
Normabel definitivno smiruje i mišiće (daje se u epileptičkom napadu) i živce, a jedan od uzroka prijevremenog poroda je i majčin stres pa se meni čini da mala doza neće puno škoditi (Kad stvarno učestaju popijem pola tbl-najviše 1 dnevno)
na pregled idem u srijedu pa javim stanje..
VAŽNO! Zvala sam doktora da ga oavijetsim o b-h kontrakcijama, pa me odmah pozvao da dođem na ctg. Ležim 20 min. i nije bilo niti jedne kontr. Kaže da je sve u redu i da ga zovem ako: u stanju mirovanja osjetim 6 kontrakcija zaredom, a da pritom obavezno mjerim koliko traju i koliki su razmaci. Kaže da je normalno da su učestalije u pokretu ili kod napora.
Ja sam ih imala često, počele su dosta rano.
Nisam pila ništa, za magnezij sam pila Donat Mg.
Zadnjih mjesec dana kontrakcije su bile jake i česte, ali nažalost ne dovoljne da se malac spusti u malu zdjelicu.
Na kraju sam nakon tri dana trudova rodila na carski.
makka! baš sam mislila da je to kao dobra priprema za finale. u kojem ti je to tjednu bilo?
Fran2 što je bilo na pregledu?
I ja mislila da je to dobra priprema...
bebaču se nije žurilo, rodio se u 41. tjednu. 6 dana poslije termina.
Često si mislim da je mogao još koji dan ostati unutra, možda bi se nekako progurao van.
Nisam imala inducirani porod, mislim drip, ali zadnja amnioskopija je obavljena katastrofalno i to je malo ubrzalo stvar![]()
Na pregledu sve 5! napokon smo doznali i spol (cura je stalno držala skupljene noge). Promjeri i protoci super, procjenjena težina 2300g.
Za kontrakcije doc kaže da su potpuno normalne, mogu postati i češće i jače, i u mirovanju i u pokretu, samo ne bi trebale biti učestalije od 10/1h.
-ako postanu bolne ili ako se pojavi sluzavi krvavi iscjedak na hitnu!
i, napokon više ne trebam mirovati pa polako krećem u stjecanje kondicije. :D
:D fran2 super vijesti, baš mi je drago!! sad je i meni malo lakše, cijelo popodne pretražujem i čitajući raznorazne postove o ovoj temi razmišljam kako to da mi dr nije rekao da mirujem (kad se krećem b-h su nemoguće), što ću i kako ću.
Pa, Marinna ja bi ipak malo odmorila, koji dan dok se malo ne smire
Al" ja trčim u krevet čim se nešto promijeni :/.
Imam prijateljicu potpuna suprotnost: kaže da su joj krajem trudnoće kontrakcije znale biti tako jake da ne bi mogla nastaviti hodati od bolova. Nikako nije mirovala, čak je tjedan dana pred porod pješačila na sljeme, a rodila u terminu i bez komplikacija.
evo ti jedan link:
http://parenting.ivillage.com/pregna...e_3ptz,00.html
pa zatim malo odmori oči na posteljini za bebe:
http://www.babysupermall.com/bedding...ry-themes.html
Ej ma mi krečili jučer po stanu, ja laganini i dobro je bilo. ne mogu ja ležati, onda samo brojim i mislim, a vjerujem u moć autosugestije i samo bi dozvala nešto. pravim malo češće pauze i to je to, glavno da ne boli. beba se udebelila u zadnja dva dana, baš osjetim po pokretima. u petak idemo na pregled, brojim dane. thanks doc!
Svaka čast!
ja sam se totalno ulijenila, otkrila sam MM čari kućanskih poslova (jedinac-prije nije znao ni sendvić sam složit) i sada uživam...
javi se u petak
evo, bila sam na pregledu i sve je ok, ipak su bile bezazlene kontrakcije, već nekoliko dana ih sasvim ignoriram, a i prorijedile su se!
:D super!
očito je istinita ona stara: u radu je spas!
Meni se BH kontrakcije javljaju najčešće navečer i nakon seksa. Jedva čekam pregled u srijedu da mi doc kaže smijem li nastaviti sa zlouporabom mog mužića... Jel se i vama javljaju kontrakcije nakon seksa? Horny trudnice, molim izvještaj!![]()
meni se javljaju stalno kod naprezanja trbušnih mišića, pa i poslije seksa, al bar se imam na što izvlačiti![]()
.
fran2 jesi ti još trudna?
jesam, jesam...
al nemam ništa pametno za reć...
kontrakcije se javljaju svakodnevno (ne nakon sex-a jer smo već i zaboravili kako se to radi..)
bili jučer na pregledu, glavica s malo spustila, al još sam potpuno zatvorena (a muž se nada da će se rodit na Teslin rođendan)
kontrakcije se javljaju svakodnevno (ne nakon sex-a jer smo već i zaboravili kako se to radi..)
Potpisujem od riječi do riječi...![]()
Pa nije valjda da se samo ja seksam!? :? Meni je sada mužić još više neodoljiv...Meni je jučer na pregledu doktor rekao da se slobodno seksam. Sve je OK, zatvorena, a za bh kontrakcije kaže da se ne zabrinjavam.
go anchi 8)
hmmm.... 8) uživaj dok možeš, kad se dijete rodi, brzo ćeš ti u kondiciju...fran2 prvotno napisa
![]()
jer imam posla svakim danom sve više, a sve je više i gladnih ustiju...
dobro, prvih mjeseci ću ti još biti pri ruci ali...
ok, dok mala ne krene u vrtić, ali ni mjesec duže!![]()
ili školu, whatever..![]()
ali....? pa rekli smo najmanje troje djece..????!!???
da, znam, ja sam![]()
makar me ponekad zoveš i ....Tarzanov najbolji prijatelj...![]()
mom Sherlocku!
evo, drage moje što uradi globalizacija, više ni vlastitog muža ne možeš ogovarati iza leđa.
ovo je najbolja fora na ovom forumu, fran pazi šta pišeš
fran2 prvotno napisa
:D
eh ti tateki - stalno virkaju i ne daju nam da pričamo!!