vančika prvotno napisa
Za dva dana nam je mjesec dana, do prije tjedan dana sve je bilo ok, sisala je kad želi, koliko želi, jednu sisu unutar 2-3 sata. Pokakanih pelena 5-6, popišanih puno, to je i sada tako, ali dnevni podoji su meni postali poprilicno mučni. Prije tjedan dana nakon desetak minuta sisanja počela se bolno grčit i plakat, pusti sisu, pa je izbezumljeno traži, čim je uzme odmah ponovo grčenje i plač, pa onda ne želi više sisu, malo lizne bradavicu, pa je pljune, pa je opet želi, pa plače. Mislila sam da su neki grčevi, podigla bi je da podrigne, ali ona to uglavnom ne radi, plakala bi na ramenu i tražila sisu. Kad sam je prebacila na drugu cila zadovoljna bi sisala desetak minuta i onda opet isti scenarij. Ponekad malo zakunja ako je privijem na prsa i nosim, uglavnom traži sisu, sisa nekoliko minuta i onda opet plače. Uglavnom smo po danu same i ništa je u sisanju ne ometa. Po noći sisa 3-5 puta, samo jednu sisu 15-estak minuta i nakon toga mirno spava. Nekoliko puta smo bili u šetnji, tada mirno spava 2 sata. Mene ovo dnevno negodovanje i plač često totalno izbaci iz takta, počinjem mislit da joj nije dosta iako po svemu izgleda da lipo napreduje, kontrola nam je sutra, sa 17 dana vratila je porođajnu težinu i dobila 120g. Kad joj u tom ludilu ponudim dudu prvo malo negoduje a onda se na neko vrijeme umiri? Imate li kakvih ideja, je li to samo neka faza? Ima u danu i lipih perioda kad je budna, čini se zadovoljna, prati šta se oko nje događa...