-
Muke sa zlevankom - balzamačom
Ja nisam iz tih sjevernih krajeva, pa to jelo nisam jela dok nisam nekad davno, prije nekih pet godina, vidjela recept na Internetu (koza nisam zabilježila stranicu niti prepisala recept - kao naći ću), probala i očarala obitelj. Djeca, muž, tadašnja čuvalica, ja, moja mama koja je bila u gostima - svi su načisto otkinuli i žicali opet i još. Par puta sam još naletjela na taj recept i to napravila, i uvijek je ispalo predivno. U međuvremenu je netko maknuo recept, ili tražilice izbacuju drugi rezultat, ne mogu naći...
Svaka zlevankakoju sam radila nakon toga je očito drugi recept i veze nema s tim receptom kojeg su svi željni. Danas sam opet radila, po nekom stotom receptu - i nije to to. Jel mi možete dati svoje recepte? Ova moja je bila onako vlažna, ne suhonjava kao ova koju sam danas radila http://www.coolinarika.com/recept/kukuruzna-zlevanka/ (ta žena inače divno kuha, super su joj recepti, al ta njena zlevanka veze nema s onom našom prvom).
Bila je dosta slatka, sočna, skoro teksture kao gibanica (to aproksimiram...), i znam da je išlo vrhnje tak da sam ga hitila žlicom na par mjesta, onako random... Nisam sigurna je li išlo samo kukuruzno ili i pšenično brašno. Ove zlevanke koje sam radila su više krušne. Ono je bilo kolačasto, kremasto, saftasto...
Uglavnom, Zagorke i Međimurke, help!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma