-
Ifigenija, u receptu s linka fali sir (bijeli, svježi) i to u dosta velikoj količini. To joj daje vlažnost i sočnost. Nisam baš čitala u detalje, ali piše samo vrhnje.
Ja sam radim "mokru" zlevenku ovak (iz glave, svaki put ispadne drugačije):
Sir bijeli s placa - 1 zdjelica (cca 150-200 g, koliko ima)
Vrhnje punomasno 1 mjerica, cca 2 dl - ostaviti par žlica za ukras
2 jaja - ništ ne odvajam, sve ide u istu zdjelu i miješa se ručno, bez miksera. Ako je više jaja, jako se napuhne i ne bude fina tanka i mekana.
prstohvat soli
1 - 2 jušne žlice šećera
2 žlice ulja
brašno (pola kukuruzno, pola pšenično oštro, po želji - ne stavljam samo kukuruzno) - količina ovisi o gustoći smjese i kvaliteti sira, NE PREVIŠE jer ćeš dobiti suhu i tvrdu smjesu, nekoliko žlica (recimo 3+3 jušne) i to je sve. Tijesto mora biti tek malo gušće nego za palačinke. Brašno nije osnovni sastojak nego služi samo za to da se smjesa sira i vrhnja lijepo poveže.
Pleh (pravokutni uski, veliki) nauljiš i posipaš brašnom, frkneš unutra smjesu, razbacaš gore par žlica pekmeza i ono vrhnje koje nisi stavila u tijesto i frkneš u fest vruću pećnicu (kod mene je to 225oC, malo toplije nego za biskvit). Pečeš dok se ne zarumeni i ne dobije koricu. Game over!
Valjda nisam ništ zaboravila.
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma