Ja sam sa ovom oduševljena, a probala sam ih dosta. Ova je sočna i mekana.


Zlevanka
(ja ju zovem "savršena")

  • 3 jaja
  • 1 čaša pšeničnog brašna
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 3 čaše jogurta ili kefira
  • prstohvat soli
  • Premaz

  • 1 - 2 (ovisno o veličini pleha) kisela vrhnja
  • 1 čaša mljevenih oraha


  • Brašno obavezno prosijati sa praškom za pecivo da bi tijesto dobilo na rahlosti.

  • Dodati redom ostale sastojke i mikserom promiješati.

  • Uliti u namašten i krušnim mrvicama posut pleh, te peći na 180°C.

  • Kada je na pola pečeno (uhvatila se korica na vrhu i ne trese se kad lupkate po plehu) premažite zlevanku kiselim vrhnjem pomiješanim sa pola količine oraha, a ostatak posipajte po vrhu.

  • Stavite da se još do kraja zapeče dok vrhnje ne dobije lijepu zlatnu boju.

Posluživanje

Možete ju još vruču izvaditi iz pečnice, ne morate čekati da se ohladi kao kod drugih biskvita.
Možete ju peći i u slanoj verziji, bez oraha.

imam i sliku http://public.fotki.com/marijanada/s...-zlevanka.html