Ifigenija prvotno napisa
Roza, znaš ti kaj? Ja ti to hoću reć već dugo, pa ne znam kako bih. Al za jednu kršćanku i osobu koja provodi vrijeme s Bogom dosta si ovako ratoborna i nemilosrdna. Mi svi tebi - joj, fora ti je grunt, kak to sadiš, viš kako lijepo fotkaš, viš, nosiš maramu, zgodan ti je kamper, a ti na nas kamenjem jer smo Katolici ili ateisti, jer cijepimo, jedemo, idemo u školu ili ne idemo - ako ne direktno, a onda prešutno. Viiiii nevjernici, licemjeri, niškoristi. Jel ti i kamenuješ, onako, u RL?
Kao prođem ja kraj tvog grunta jedne nedjelje na obiteljskom izletu, a ono - kamen u glavu (jer smo štojaznam molili krunicu putem, jeli hamburger, cijepili se, išli u školu).
Mene u mojoj crkvi uče da budem milosrdna, strpljiva, da se ne svadim, da prihvatim svakoga, da mrzim grijeh i ljubim grešnika, da oprostim, da začepim ako nemam lijepu riječ za reć (kao što znaš, ne ide im baš i imam ja što rast...) i da razmišljam o tome kakvu sliku o vjerniku i Bogu ostavljam. Jer ljudi samo kroz nas vide tu vjeru.
Ti, stara moja, bi u svoju vjeru mogla privuć samo neke bbb boyse koji dugo nikog nisu prebili, a ovdje se smiješi izgledna mogućnost - ima tih cijepljenih, vanbračnih, školovanih, pa tih što vjeruju Papi - može se lemat do mile volje. Al za običan svijet - Krist o kojem ti pričaš izaziva strah u kostima običnog ljudskog bića. Da si ti jedina koja priča o Kristu, ja bih bila ateist. Pa si ti misli. Niš ne bih vjerovala Kristu. Jer ako je takav - niš ne kuži, jadan.