Mješavina dodataka na osnovi karagenana razvijena za vlažno salamurenjemesa, postupcima injektiranja (salamurenje mesa ubrizgavanjem), sasrednje do visokim prirastom. Dodatak je naročito pogodan za primjenu uproizvodnji različitih tipova kobasica i konzerva od mesa u komadima, te uproizvodnji polutrajnih suhomesnatih proizvoda i pašteta.Homogena mješavina zgušnjivača (karagenana), lakotopivih emulgatorskihsoli, antioksidansa na osnovi soli askorbinske kiseline i dekstroze.2,0 do 3,0% na ukupnu količinu salamurenog mesa. Kod pripreme salamureprvo se otapa potrebna količina nitritne soli u određenoj količini hladnevode, a zatim MIOPHOS GEL uz neprestano mješanje. MIOPHOS GEL možese dodati u određenu količinu hladne vode i prije nitritne soli, ali u tomslučaju treba za stvaranje disperzije više vremena. Preporučuje se slijedećedoziranje MIOPHOS GEL-a kod pripreme salamure:% salamure na 100 kg mesa 50 % 80 % 100 %% na ukupnu masu 2,0 % 2,5 % 3,0 %odnosno kg 3,0 kg 4,5 kg 6,0 kgVrlo dobra sposobnost disperzije u hladnoj vodi bez stvaranja grudica i taloga. Niska viskoznost tijekom pripreme salamure poželjna je za postupakinjektiranja. Niske koncentracije ksantan gume spriječavaju taloženjekaragenana u suspenziji. Dodatak povečava sposobnost vezivanja vodesalamurenog mesa, smanjuje količinu izdvojenog želea, poboljšava strukturui konzistenciju gotovog proizvoda.MIOPHOS GEL aktivan je u kontaktu s toplom vodom, svu opremu i uređaje
korištene za rad potrebno je prvo očistiti hladnom vodom, a zatim primjeniti
uobičajeni način čišćenja i pranja. NATRON vreće od 25 kg. držati u hladnom
mjestu u izvornom tvorničkom pakiranju 12 mjeseci.