ja bih bila za totalnu cenzuru da je to moguće
ali bižuterija i društvo se donosi iz škole, sa rođendana, sa putovanja i ekskurzija s vršnjacima
pa sam shvatila da je puno bolji pristup ovaj drugi dio citata
rekoh i ja da je smeće, pa sam morala objasniti što je to zapravo smeće u glazbi, pa je ona rekla smije li ipak i to smeće snimiti i da me neće sramotiti nigdje puštajući to... obećava...
ali moram priznati da me to ne brine previše jer je to u pravilu tek nekoliko pjesama koje svi slušaju i potpuno mi je jasno da i ona to želi znati/slušati
tu je još nekoliko hitova od lady gage koji su joj cool...
ostalo sluša ipak u većini što i mi (ali isto preferira domaće i što razumije...hladno pivo, zabranjeno pušenje, balašević, klapske pjesme...)
primjetila sam da voli priče u pjesmama i da, recimo, kod balaševića više voli brze stvari nego spore...
tako su apsolutni hitovi koje većinom zna napamat...superman, treblebass, apokalipso, teške boje, arizona dream, lijepa alma, toma sawyer, ali i malo tužnjikave galicija i bože, bože)
strane joj tek pojedine zapnu za uho i to si snimi...npr. wind of change, the man who sold the world, spanish caravan...
treba joj i određeno vrijeme da joj neka stvar uđe u uho i onda joj bude super
ali sam skužila i da ima svoj ukus i nešto nikad ne prihvati, a nešto joj postane ok iako mi npr. nemamo te albume doma, ali ih čujemo i komentiramo
primjetrila sam i da joj se ne sviđa osobito...ono neka pop-glazba...nešto srednje...(nisam sigurna niti što se tu sad zapravo sluša, ali ono tipa luka nižetić, houdek)
nadam se i da će joj pozitivan glazbeni ukus razviti i kroz to što ide u glazbenu školu i ples, što, kad imamo ponekad priliku, odlazimo na koncerte, balet ili mjuzikle
i nadam se da će biti dovoljno da anulira utjecaj svega onog nekvalitetnog s čim je u doticaju i što neminovno utječe na nju
što se čitanja tiče
obzirom da je učiteljica rekla (a tu prestaje svaka mogućnost moje dalje sugestije jer je učiteljicina riječ apsolutno neosporiva) da oni moraju čitati sami i da im roditelji ne smiju čitati...ja ne čitam već godinu dana
analogno tome i količina pročitanog se smanjila jer je curka ipak, uz svakodnevne obaveze i aktivnosti, još nedovoljno brza i vješta za neko veće gutanje knjiga
recimo ako uračunam zadnjih godinu dana...
čita isto moju vjevericu (posebno joj se svidjelo ljubičasti planet, vlak u snijegu, družba pere kvržice, divlji dječak)
sve što je na popisu za lektiru za drugi razred...nekih 15-tak djela ako se dobro sjećam (i njoj se durica svidio)
dnevnik pauline p i novi dnevnik pauline
ono što ona posuđuje iz knjižnice su atlasi, knjige o zmajevima, dinosaurima, životinjama i osobito vilama
podsjetile ste me na neke dobre naslove na koje sam zaboravila