Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
ja nisam za totalnu cenzuru. ali sam im rekla što ja smatram muzikom, a što smatram smećem, i da dok sam ja u blizini ne puštaju smeće jer ne želim to slušat.
mislim da cenzurom nećemo postići ništa osim eventualno kontraefekta.
ja bih bila za totalnu cenzuru da je to moguće
ali bižuterija i društvo se donosi iz škole, sa rođendana, sa putovanja i ekskurzija s vršnjacima
pa sam shvatila da je puno bolji pristup ovaj drugi dio citata
rekoh i ja da je smeće, pa sam morala objasniti što je to zapravo smeće u glazbi, pa je ona rekla smije li ipak i to smeće snimiti i da me neće sramotiti nigdje puštajući to... obećava...

ali moram priznati da me to ne brine previše jer je to u pravilu tek nekoliko pjesama koje svi slušaju i potpuno mi je jasno da i ona to želi znati/slušati
tu je još nekoliko hitova od lady gage koji su joj cool...

ostalo sluša ipak u većini što i mi (ali isto preferira domaće i što razumije...hladno pivo, zabranjeno pušenje, balašević, klapske pjesme...)
primjetila sam da voli priče u pjesmama i da, recimo, kod balaševića više voli brze stvari nego spore...
tako su apsolutni hitovi koje većinom zna napamat...superman, treblebass, apokalipso, teške boje, arizona dream, lijepa alma, toma sawyer, ali i malo tužnjikave galicija i bože, bože)

strane joj tek pojedine zapnu za uho i to si snimi...npr. wind of change, the man who sold the world, spanish caravan...

treba joj i određeno vrijeme da joj neka stvar uđe u uho i onda joj bude super
ali sam skužila i da ima svoj ukus i nešto nikad ne prihvati, a nešto joj postane ok iako mi npr. nemamo te albume doma, ali ih čujemo i komentiramo
primjetrila sam i da joj se ne sviđa osobito...ono neka pop-glazba...nešto srednje...(nisam sigurna niti što se tu sad zapravo sluša, ali ono tipa luka nižetić, houdek)

nadam se i da će joj pozitivan glazbeni ukus razviti i kroz to što ide u glazbenu školu i ples, što, kad imamo ponekad priliku, odlazimo na koncerte, balet ili mjuzikle

i nadam se da će biti dovoljno da anulira utjecaj svega onog nekvalitetnog s čim je u doticaju i što neminovno utječe na nju

što se čitanja tiče
obzirom da je učiteljica rekla (a tu prestaje svaka mogućnost moje dalje sugestije jer je učiteljicina riječ apsolutno neosporiva ) da oni moraju čitati sami i da im roditelji ne smiju čitati...ja ne čitam već godinu dana
analogno tome i količina pročitanog se smanjila jer je curka ipak, uz svakodnevne obaveze i aktivnosti, još nedovoljno brza i vješta za neko veće gutanje knjiga

recimo ako uračunam zadnjih godinu dana...
čita isto moju vjevericu (posebno joj se svidjelo ljubičasti planet, vlak u snijegu, družba pere kvržice, divlji dječak)
sve što je na popisu za lektiru za drugi razred...nekih 15-tak djela ako se dobro sjećam (i njoj se durica svidio)
dnevnik pauline p i novi dnevnik pauline
ono što ona posuđuje iz knjižnice su atlasi, knjige o zmajevima, dinosaurima, životinjama i osobito vilama

podsjetile ste me na neke dobre naslove na koje sam zaboravila