Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Zdrave "grickalice" za bebu

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno Zdrave "grickalice" za bebu

Ježim se od same pomisli na smokije,bananko banane i slično.
    Dosta njih me već više puta pitalo,a što joj daješ da gricka? I ja ostanem onak
    Znam mame koje daju svojim sedmomjesečnim bebama smokiće i tak to,ali ja to ne želim.

Drage ženice koje imate više iskustva recite mi dali uopće davati bebi grickalice?
    Dali postoji kakva zdrava grickalica za bebu?

Ja njoj npr. nasječem jabukicu,bananu ili skuham mrkvicu i ona to žvače. (ima 2 zubića)

Ali to npr. ne nosim u park gdje se družimo nas dvije sa ostalim mamama i bebama,a ostale beboline papaju smokića sve u 16.

Dali postoji kakva zdrava grickalica za njih tako malene , a da se može nositi npr. u park tj. svuda sa sobom?

Hvala na odg.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam svojima davala one baby rizine "kruzice", moji su jako voljeli sliniti po tome. Ali nedavno sam procitala da ni to bas nije zdravo, zapravo da ta ekspandirana riza nije zdrava
    Imas zakupiti u dm-u perece i stapice od pira. To bi moglo biti ok.
    Ili jednostavno uzmes bananu, komadice jabuke ili neko drugo voce u park pa neka gricka to, zasto ne?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovo smo mi koristili: stapice od pira, krekere od riže glavno da nisu slani, imaju one neslane rižine pahuljice okrugle pa
    odmah vježbaju pincetni hvat. I naravno nezaobilazno voće.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi nosimo voce i povrce, rizine krekere i najnovije otkrice-"muffine" od pahuljica. Pahuljice(koje god) pomesam sa vodom(moze i rizino mleko)da bude malo gusca kasa, dodam sitno seckano voce, sve to u kalup za muffin i malo u rernu da se stvrdne toliko da ih moze drzati u ruci. To i u parkicu prolazi kao slatkis, vole i deca koja inace jedu smoki.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

šta su to štapići od pire? prvi put čujem za to? polfezna ovo ti je super ideja.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pir! To ti je vrsta žitarice.
    I meni se sviđa ideja od polfezne!
    Posljednje uređivanje od enchi : 17.03.2012. at 16:04

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi u parku nismo nikad ništa jeli, tamo mi je jako teško imati stalno čiste ruke.
    Doma se najedemo i doma grickamo ako nam je do grickanja. Uvjerena sam da nije dobro stvarati djetetu potrebu za jedenjem i grickanjem van kuće za vrijeme igre.
    Evo, moja ima sad skoro 5 godina, ali nema naviku grickati nešto kad se igra u parku.
    Za žeđ obavezno ponesemo vodu ili neki sok sa prirodnim šećerom. Imam i određeni strah da bi se mogla zagrcnuti sa hranom dok jede i skače po parku.
    Znala me je tražiti da joj kupim to što drugi jedu, ali onda je samo gricnula par puta i ostavila.
    Nije joj zanimljivo. Mislim da osim voća i ponekog povrća (korabica, krastavci, mrkva...) stvarno nemamo puno izbora. Sve ostalo oduzima djeci hranjive tvari iz organizma i vodi ih iz jedne bolesti u drugu.
    Ako su štapići ili kakve pahuljice, žitarice u njima nisu prethodno pravilno obrađene kako bi bile zdrave. Tu mislim i na štapiće od pira i na krekere od riže i gotovo sve što se može kupiti u dućanu. Jednostavno izuzev voća i povrća, nemamo što dati djetetu a da nismo same to pripremile svojim rukama. Nažalost je tako.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

polfezna, ovo s mafinima mi se čini super.
    jedino bih ja te žitarice poput zobenih "pahuljica" (praškaste pahuljice nisu ni malo zdrave) namočila navečer u malo vode i jogurta (da se neutralizira fitinska kiselina, slično su radile naše prabake) i onda ovako kako ti navodiš Na taj način se dobiva lako probavljiv i hranjiv obrok. Baš dobra ideja. Samo pazite ako zaslađujete medom da ga ne izlažete toplini većoj od 40°C, takav med nije ljekovit i teško se izbacuje iz crijeva.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ni mi nismo nikad grickali neke gricke, ne znam koja je poanta. samo kasnije kad su počeli rođendani moj malac bi se nacrta kraj posude sa smokijem i udri, a mislim nije valjda neka prevelika šteta. tako je ostalo i danas (ima 7godina), samo mu to više nije posebno napeto, uzme šaku dvi i to je to.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

koja svrha davanja grickalica 7mjesečnoj bebi kojoj se još uvodi dohrana (nekima ni drugi obrok)? ti poluobroci samo zavaravaju želudac i unose pomutnju.
    grickali su tu i tamo onaj neslani smoki bez kikirikija , ali nakon godine dana.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moji su kao bebe vječito bili gladni, i ja sam im slično kao Oka davala zdrave grickalice iz DM-a i puter štangice ili voće. Ili sam sama pekla nekakve lagane, zdrave kolačiće.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad spominjete domace kolacice za malu djecu, kakvo brasno ste koristile? Ne znam je li za malo dijete bolje crno ili bijelo brasno?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ako u dohranu nisi uvela gluten, bijelo nikako.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    ako u dohranu nisi uvela gluten, bijelo nikako.
    I u crnom brasnu ima glutena, ne pitam zbog toga nego zbog probavljivosti. Po novim informacijama gluten ide od 6 mj.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    polfezna, ovo s mafinima mi se čini super.
    jedino bih ja te žitarice poput zobenih "pahuljica" (praškaste pahuljice nisu ni malo zdrave) namočila navečer u malo vode i jogurta (da se neutralizira fitinska kiselina, slično su radile naše prabake) i onda ovako kako ti navodiš Na taj način se dobiva lako probavljiv i hranjiv obrok. Baš dobra ideja. Samo pazite ako zaslađujete medom da ga ne izlažete toplini većoj od 40°C, takav med nije ljekovit i teško se izbacuje iz crijeva.
    pošto vidim da si to istraživala, jel bi se sve žitarice trebale ovako namakati zbog te kiseline?

mislim, moji jedu dosta raznoraznih pahuljica, mislim na one organske ječmene, zobene, ražene, pirove, ne nikakve praškaste

jel vrijedi za sve isto - navečer stavim u hladnu vodu koliko pahuljica želim, dodam koliko jogurta i šta ujutro, isperem sve, prokuham ili?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

koje su to praskaste pahuljice?
    uskoro me ceka dohrana mladje kceri, a sa starijom sam dosta koristila pahuljice od prosa. one su skroz sitne i tanke. ne cine mi se praskaste, ali nisam sigurna.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

praškaste su ti Podravkin Čokolino, Frutolino... proizvode ih gotovo svi redom i N.e.s.t.l.e i Babylove od DM-a i H.i.p.p. ...
    drobljene su pod visokim tlakom i temperaturom koja uništava enzim fitazu, a pri tom opstaje fitinska kiselina koja sprečava apsorpciju hranjivih tvari.
    Navodno pri tome pucaju veze između aminokiselina, pa takva obrada žitaraica postaje kancerogena, jer tijelo takvu namirnicu ne prepoznaje kao prehrambenu, pa to onda zeza imunitet.
    Čak i ove "pahuljice" koje zapravo nisu pahuljice već su samo stiješnjene (poput zobenih i ječmenih...gdje možeš lijepo prepoznati cijelo zrno) treba prije jela određeno vrijeme namakati u toploj vodi i pomiješanoj sa jogurtom, pa onda skuhati i jesti. Zapravo se tako davnih dana radilo, ali smo na to zaboravili, a prehrambena industrija od toga profitira.
    Ovdje ima jedan tekst kako bi se trebalo postupati sa određenom žitaricom. život sa fitinskom kiselinom

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    koja svrha davanja grickalica 7mjesečnoj bebi kojoj se još uvodi dohrana (nekima ni drugi obrok)?
    X

mi smo sa 7 mjeseci jedva imali jedan obrok dohrane ...a "grickali" smo siku...i u parku ...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

i mi imamo jedan obrok dohrane. a dosad joj nisam ništa od bilo kakvih grickalica davala. te sam stoga i postavila ovu temu. vidjevši što rade druge mame malo sam bila ono

gore u prvom postu piše dali uopće davati bebi ikakve grickalice?

moja zasad gricka bananu,jabukicu i mrkvicu.
    naravno da nebi djetetu davala svaki dan neke gricke,ali što ne kad smo recimo u parku na druženju,pa nek si grcne malo.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako druge mame dijele smoki dobro je imati nešto da možeš reći ne hvala
    Moja starija curka je otkrila smoki na plaži kad su druga djeca jela, i onda nije htjela voće koja sam ja nudila - no kao starija, imala je godinu i pola. Bebolina ima 7 mj i zadovoljna je kad dobije nejestive stvari za proučavanje i grickanje, pogotovo ako su nove. Može i grančica, oblutak s plaže... (naravno ako je čisto, neotrovno i neprogutljivo)

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

nema šanse da joj dajem smokije,bananko banane i slično. to smo svaki put odbili.
    i nastavljat ćemo odbijati. pa ni ja ne grickam takva sr***. zašto bi si onda djetetu davala takvo nešto?

stoga me baš zanimalo dali postoji nešto zdravo za njih. mislim da nije neki veliki problem djetetu dati ponekad štapiće od pira ili slično.

da se razumjemo. nisam ja povodljiva,pa da moram raditi sve što i drugi rade(jer da jesam dala bi ja njoj smokija),ali sam se samo zamislila i zapitala se dali bi svome djetetu mogla i ja dati nešto zdravo da si prigricne dok smo npr. u parku. a da nije jabukica ili banana.

još uvijek sam u dilemi. mislim da ću ja konkretno još malo pričekati sa grickama.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

U parkić odneseš jabuku/naranču/bananu. Neko voće možeš i doma nasjeckati. Mi smo uvijek nosili voće. Zatim grožđice npr. Kasnije kekse Grancereale i neslane štapiće (nisu Vic nego čini mi se Bobi), zatim Petit Beure. Mislim da je to puno manje zlo od smokića i čipsa. Ali ako je navikneš na voće, uglavnom će ti to i pojesti. A normalno da kad vidi nešto kod druge djece, daš joj da prova. Neće joj ništa biti od par smokića, šteta je jednino ako baš svakodnevno jede te nepotrebne gluposti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zaboli me glava od fitinske kiseline
    super mi kad sam fino uvjerena da djeci dajem jesti nešto zdravo, pa se na kraju pojavi ogroman ALI
    imam filing da što se više trudim, sve više ide u vjetar

ajd od sad ću i namakati žitarice
    al mi smiješno ovo namakanje od cca 24 sata i sto čuda prije nego konzumiraš to isto
    ma ko bi više na sve mislio i imao vremena za sto stvari, non stop mi nešto mora biti na pameti
    ja ću sve lagano navečer u vodu i dosta valjda, imat će neki učinak
    pahuljice i tako jedemo uvijek sa jogurtom, a vidim da je to poželjno zbog nadoknađivanja kalcija
    s druge strane vidim da sve to skupa nije neki problem ako se prehrana ne bazira na žitaricama

na kraju ispada bolji onaj abc sir sa malo soli i komad kruha nego proso sa fitinskom kiselinom i povrćem koje je nečim tretirano jer nemam svoj vrt, za voće da ni ne pričam

jel se kuži da sam danas nabrijana?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jeli moji danas ujutro zobene pahuljice koje sam stavila jučer navečer u vodu sa malo jogurta
    ne mogu baš reći da je ujutro imalo ugodan miris, doduše ja ne volim miris jogurta, pa možda zato, ne volim jogurt općenito
    ali moram priznat da sam jela sa klincima jer su mi baš bile ukusnije nekako, ne znam jesam li zabrijala ili....stavili smo malo banane i grožđica, ma super

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo jedne praktične zdrave grickalice - sušena jabuka (čips od jabuke)

SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

...ja sam S pekla keksiće. Taman stanu u rukicu, dovoljno tvrdi da se ne mrve, a opet dovoljno meki za mrljanje po ustima s dva zuba. I zgodni su za ponjeti, baš za ovakve situacije.

Keksiće smo pravili ovako:
    200g kukuruznog brašna
    70g maslaca
    1 zgnječena banana
    Umijesiti i praviti male loptice pa pritisnuti dlanom ili praviti male prutiće; ovisno o željama mališana.
    Peći na 200 stupnjeva, 15-20min. Ispadne 20ak keksića. (koje naravno mama uvijek pomogne pojesti jer se nikad ne sjeti praviti od pola smjese...) Mogu stajati par dana.

Kasnije smo ih pravili i sa bijelim brašnom, ili pola pola, s naribanom jabukom... varijacija na temu je bezbroj.

Ako ti se ovo učini zgodnim i uhvatiš vremena, isprobaj. Pa možda da slijedeći puta na igralištu ponudiš cijelom malom društvancu, umjesto krokija.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

e super ti je ovo! samo što još nisam maloj uvela nikakvo brašno u dohranu,pa će malo pričekati kolačići.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jedne praktične zdrave grickalice - sušena jabuka (čips od jabuke)
    pretpostavljam da je to isto kao i čips od banane. zar nije to malo tvrdo za tako malo dijete? možda kad bude starija.

inače od kad sam postavila ovaj topic probala sam sa štapićima od pira i krekere od riže i uopće joj se nesivđa,tako da ju nisam forsirala,i dalje "glođe" kuhanu mrkvicu,jabukicu i bananu,a tako je možda i najbolje.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cips od jabuke je sminkerski naziv za susenu jabuku. Tvrdo je, ne pojede nego zvace i zabavlja se s time. Ali to mi je i cilj, najede se ionako samo od mlijeka.

Sarah super ti je receptic. Probala sam s crnim psenicnim brasnom i smiksanom jabukom koja je ostala od dorucka ( i maslac naravno). fino je ispalo.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ribica izgleda da se tvokoj curici svidjaju mekse stvari. Moja je suprotna, baci sve sto je mekano, npr kuhanu mrkvu, a sirovu drzi u rukici i gricka

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj SarahB prvotno napisa Vidi poruku
    ...ja sam S pekla keksiće. Taman stanu u rukicu, dovoljno tvrdi da se ne mrve, a opet dovoljno meki za mrljanje po ustima s dva zuba. I zgodni su za ponjeti, baš za ovakve situacije.

200g kukuruznog brašna
    70g maslaca
    1 zgnječena banana
    Umijesiti i praviti male loptice pa pritisnuti dlanom ili praviti male prutiće; ovisno o željama mališana.
    Peći na 200 stupnjeva, 15-20min. Ispadne 20ak keksića. (koje naravno mama uvijek pomogne pojesti jer se nikad ne sjeti praviti od pola smjese...) Mogu stajati par dana.

Kasnije smo ih pravili i sa bijelim brašnom, ili pola pola, s naribanom jabukom... varijacija na temu je bezbroj.

Ako ti se ovo učini zgodnim i uhvatiš vremena, isprobaj. Pa možda da slijedeći puta na igralištu ponudiš cijelom malom društvancu, umjesto krokija.
    jel ti u kuruzno stavljaš vruću vodu, ja stavila malo i radila s maslinovim uljem i jabukom, sad je vruće i baš fino, nadam se da kasnije ili preksutra ne bu ko kamen.

SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    jel ti u kuruzno stavljaš vruću vodu, ja stavila malo i radila s maslinovim uljem i jabukom, sad je vruće i baš fino, nadam se da kasnije ili preksutra ne bu ko kamen.
    Nisam stavljala vodu. Iskreno, voda mi nije niti pala na pamet. Inače ne koristim puno kukuruzno brašno, osim za ove keksiće i onaj "no knead bread", u kombinaciji sa bijelim, pa nisam baš stručnjak...

Spremi keksiće u kakvu limenu kutijicu ako imaš, može i u plastiku, ne bi trebali biti tvrdi.
    Ja nisam nikako pravila s maslinovim. Jel se jako osjeti miris ili je ok?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne osjeti se miris, još uvijek su mekani. Vodu sam stavila samo kipuću prek brašna, dvije jabuke na sitno,malo više brašna nego ti, jer mi je bilo mljackavo, pa da malo oblikujem.
    Moj klinac ti ne smije puno tog jest ( pa ni margarine), pa je to za njega i mene uskrsni kolač ( jer je sisavac),
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.04.2012. at 15:11

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

POzdrav, evo podižem temu, da ne otvaram novu. Zanima me što vi općenito dajete svojim klincima da grickaju, evo konkretno moj malac za par dana puni 8 mjeseci, tri zuba ima i dala bi mu nešto da vježba pincetni, žvakanje itd. a ne znam što. Problem je što se bojim gušenja - nisam mislila da ću biti ovakva kad dobijem dijete s tim da smoki i ta čuda ne dolaze u obzir (vidim da se vi tu većinom zdravo hranite, ja sam osobno jedna od onih koje zaista vole smoki, što više kikirikija to bolje, ahahah, i bananko i sve ostalo mi je mljac, ali sam svjesna da nije zdravo, no što je važnije zaista ne vidim potrebu da moje dijete koje ima 8 mjeseci jede te namirnice). Napravila sam problem jer sam mu od početka dohrane sve pasirala ali skroz, nikakvih komada nije bilo. I tada je stvarno dosta jeo, npr. cijelu jabuku i krušku je znao spuknut, pa sam vidjela da mu se želudac diže na krupnije kad smo s tim probali i onda sam prestala davati pasirano. Sad samo skuham i usitnim, ili ručno ili vilicom malo. Jede puno manje, ali jede, žvače lagano. Tako da me te grickalice interesiraju najviše zbog toga da vježba žvakanje, pa ajmo mame, pomažite

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako te brine gušenje, daj mu komadiće kuhanog povrća, palentu izrezanu na kockice i tako slično.
    Moja ne voli mekanu hranu u rukama, pa joj dajem sirovo povrće i tvrđe voće, ali nema problema s gušenjem.
    Nije posebno zdravo, ali za vježbanje prstića su super rižine pahuljice u lopticama, s time se ne može ugušiti jer se otope u ustima.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koje su to rižine pahuljice u lopticama? Jel to onaj stiropor ili? Ja svojoj dajem mrvice kruha za vježbu. Dam joj jednu u usta i jednu na hranilicu pa dok žvače ovu prvu da vježba. To najčešće završi smijanjem i lupanjem dlanom o podlogu jer joj ne uspije svaki put uzeti prstićima.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače si pogledajte sastav, jer u tim pahuljicama ima više bjelog brašna nek riže, pa oprez za one koji nisu jeli glutein.

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

primavita ima ekspandirane rižine pahuljice.
    ima i pšenične i od pira s medom, ali te se lijepe za slinave prstiće pa znaju naljutiti ove skroz male :D

ima ih u skoro svim dućanima za kupiti

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To s medom zvuci fino, ali nije za tako male bebace.

Imace sto se tice grickalica, nama su sad s 11 mj susene jabuke zakon. I kruh naravno.

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E super, hvala! Jedino nisam shvatila ovo s rizinim.pahuljicama, jesu to gotove kuglice za kupiti, ili yi oblikujes kuglice od kuhanih pahuljica? Ja inace koristim ove pahuljice iz dm-a i bas su mi fine, otkrice, vise ja pojedem nego on :D

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

gotove kuglice

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

evo moja malena s 13 mj. otkrila cornflakes pa joj je to grickalica. zavukla se u ormar i grickala i sad svaki put kad malo zeli - ode, otvori si i uzme koji komad.

a nasla sam u konzumu (vjerojatno to svuda ima) ekspandirane zitarice (riza, psenica, raz i jos nesto) zasladjene fruktozom. bas su fine, pa joj to nekad ponudim.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj SarahB prvotno napisa Vidi poruku

200g kukuruznog brašna
    70g maslaca
    1 zgnječena banana

Ja bi ovo napravila, ali maslac je mliječni proizvod... a mlijeko još nije došlo na red. Što može kao zamjena? Možda hladno prešano suncokretovo ulje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

napravi s malinovim uljem i sve bu ok,

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi ovo napravila, ali maslac je mliječni proizvod... a mlijeko još nije došlo na red. Što može kao zamjena? Možda hladno prešano suncokretovo ulje?
    A što će joj biti od 0,001% mlijeka kojeg će pojesti u tom keksiću? Ja stvarno ne kužim taj strah od mlijeka koji se tu provlači, kao da se radi o postotku otrova u pojedinoj hrani a ne o normalnoj namirnici koju će vaša djeca od godine nadalje (većina) normalno konzumirati. Jelena ima alergičara ali ostali, nealergični..baš to ne kužim.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nemam ja strah od mlijeka da će joj nešto nauditi... to je jednostavno namirnica koju ću uvesti kad zbilja bude neizbježno. Smatram da je mlijeko totalno nepotrebno u ljudskoj prehrani. Dobro je za teliće, a ne za ljude, pogotovo ne za male ljude.
    Ok, da sad ne ispadnem neki ekstremist, koristim ja mliječne proizvode, neke i jako volim... ali ako mogu, rađe iz zamijenim, izbjegnem.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa koliko ti misliš da ima mlijeka u keksu kojem je pečen s malo maslaca, to su stvarno minimalne količine. Ali OK, svatko radi kako misli da je najbolje. Ja ne mislim da je mlijeko za teliće nego i za ljude.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ali OK, svatko radi kako misli da je najbolje.
    Baš tako.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo da pripomenem tak malim klincima čak i nealergičaru nisam davala tkve stvari prije godinu dana

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •