Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
Imamo godinu i pol. Prestali smo dojiti prije tjedan dana. Negdje u to vrijeme primjetila sam da malac ima nekakav čudan zadah, nije baš smrdljiv da padneš u nesvijest, ali je-zadah. Često spava otvorenih usta, nos mu je prohodan. Čitala sam da to može biti znak bolesti, pa čak i šećerne. Mi smo prije nekih dva tjedna, na redovnoj kontroli kod pedijatra (sa 18mj), dobili uputnicu za vađenje krvi: nalaz posve uredan, željezo i šećer ne mogu biti uredniji. Jutros je zadah ok, ali isto me brine. Otkad ne dojimo, na adaptiranom je i to samo za žitarice isl., više voli jogurte. Stolica mu je mekša, ali smrdljivija. Uf, šta sam sve "nadrobila", sorry. Ima li tko kakvo iskustvo? Bila bih zahvalna.
Moja starija je dojila do dvije godine. I uvijek joj je ih usta mirisalo, kako samo djetetu može.
Tjedan dana nakon prestanka dojenja, ujutro bih osjetila strašan zadah. Ali strašan.
Sve drugo bilo je ok.
To je kasnije malo prestalo, pa se opet povremeno javi, ali generalno, više nikada ujutro nije imala onako sveži dah kao prije.

Na nekoj drugoj temi sam pročitala da to može biti od mlijeka, moja je znala navečer uz večeru popiti šalicu.
Jedna druga mama dječaka koji sa mojom ide u vrtić mi je rekla da je to njenom malom konstantno od kada je bio mali, a bio je na adaptiranom.

I to je to.
Nije bila viroza, nije ništa alarmantno, ali kada navečer popije više mlijeka, ujutro je zadah katastrofa dok ne doručkuje i opere zube.