Masaža!!!
Srećom, imam prostora u kući i frendicu maserku koja ima dva stola za masažu, pa je jednog ostavila kod mene i zovem ju kad je kriza.Inače, da moram nekud ići, nema šanse...
Masaža!!!
Srećom, imam prostora u kući i frendicu maserku koja ima dva stola za masažu, pa je jednog ostavila kod mene i zovem ju kad je kriza.Inače, da moram nekud ići, nema šanse...
definitivno vježbanje i puno boravka vani. mene ubije zima i rane noći, na posao-noć, s posla-noć.
što se umora tiče, kad sam bila najiscrpljenija ja sam kao znala ići leći ali kod mene to ne pali
ja što sam umornija teže zaspem
pa sam dobrih par godina funkcionirala ne znam ni sama kako
ali ostavilo je traga, štitnjača, koža, živci stanjeni
kod mene je bio riječ o više pogubnih faktora istovremeno i jednostavno su mi trebale godine dođem sebi
ono što mi je znalo donekle ublažiti umor jest yoga
ali velim, ništa nije davalo neke rapidne rezultate, ono, to i to upotrijebim/ konzumiram i hop, ko nova
Mene je uvijek ranije yoga vraćala u život... zato se sad, istežem onako kako sam na yogi naučila, dok uspavljujem Smjehljicu, inače ne stignem. Da nije toga, ne znam kako bi ustala iz kreveta, zglobovi su mi počeli drveniti. Ubi me zajedničko spavanje i dojenje na zahtjev.Ona me cijeli noć ganja po krevetu, cica mora bit na 10 cm od njenih usta
tako da ja na kraju završim na pol u njenom kinderbetu koji je spojen s našim krevetom (a u kojem je odspavala max 10 noći u ovih 5 mjeseci.
)
Pomaže mi i to što sam uvela smoothie na početku dana: banana, jabuka, naranča i grejp (sve po pola), na brzinu smučkam sa štapnim mikserom, dodam mrvicu vode i popijem pola sata prije doručka.
A najviše mi pomaže to što sam počela ignorirati nered.![]()
Ja sam dugo ovo radila, ali od ove jeseni sam povremeno ( i skoro cijeli 11.mj. kad sam bila baš jako umorna duži period) odlučila kad uspavljujem djecu ostati u krevetu. Grozno za održavanje bračnog života i općenito sam se time odrekla onog večernjeg svjesnog mirnijeg vremena bez djece, ali sam konačno nakon nekoliko mjeseci prakticiranja puno spavanja negdje blizu da se osjećam kao prije prve trudnoće, kad se ujutro probudiš odmoran.
Jeste li umorne? Ja da. Legla sam malo prije jedan, opet sam luftala glavu (ja to inače ne radim, ne znam koje me ludilo primilo, valjda sam ušla u taj krug...), digla se u osam i do sad sam po kući petljala, uz pet minuta rode svakih sat vremena, ajmo reć. Sad me čeka vrtlarenje s djecom, a ja bih se pokrila preko glave. Al valjda će me sunce, čisti zrak, fizička aktivnost i uvijek prisutan adrenalin kad su djeca u pitanju razbristrit...
Upravo iz dr. Oz-a:
- eterično ulje limuna u lampicu
- šećer riboza, pomiješati žlicu riboze s narančinim sokom npr. i popiti (kaže da kod njih ima svuda za kupiti i da je jeftina). Nisam sigurna za ponudu u Hr, ali ima sigurno u linijama za sportaše.
Za instantrjesenje umora ( nije bas dugorocno, ali pomaze u hitnim situacijama) tusiranje par stupnjeva hladnijom vodom nego inace + nekoliko minuta duze nego inace. Potakne cirkulaciju i malo otjera umor.
A dugorocno.....ne znam....ja se puno bolje osjecam od kad klinci dobro spavaju po noci. Ali,na to nisam mogla utjecati, samo cekati.
Laganija i zdravija prehrana vjerujem da isto puno pomaze.....i puuuno vode.
Svoje ne šaljem i internat (ne znam di je) ali legnem s njima u krevet i do 21h spavam ko klada pa tako do 6-7 i nakupim 10 sati sna (bude se oni još po noći ali ja ako uhvatim start s njima ne smeta mi) ... čak i bore nestanu!
Osim spavanja pomaže vježbanje i ovo što ste navele prehrana ... no i dobar keks s mužem... Nakon ove terapije umor pada na 0 raspoloženje i energije na 10 ... naravno ravnoteža se poremeti svako malo pa onda opet red sna, red keksa, red smijeha ...
i ja bih dijete koje ide spavati u 21 h
ali nisam ih znala takve roditi
Nije ti to uvijek prednost (iako često zna biti): eno mog sina na terenskoj nastavi, rekao je da ne ide navečer na karaoke jer je jako jaaaako umoran, radije ide spat. I stariji je to radio kad je on bio sa svojim razredom.
Ali ne mislim da je to nečija "zasluga", ja sam isto takva - navečer padnem mrtva i isključim se - od 18. godine do danas prespavala sam 80% dočeka novih godina i raznih drugih fešta. MM zna po noći visiti na računalu, gledati televiziju i bit budan do sitnih sati, a ja sam puno puta uzalud pokušavala. Nemaš tu kaj puno birati. Nisam sigurna da smo mogli djecu "naučiti" ići rano spavati da nisu i sami već bili takvi, od malih nogu.
neki dan mi je dr rekla da je stalni umor jedan od simptoma kojem najprije treba naći uzrok. Eto, ja hodam po pretragama. To je moje riješenje za umor.
Ja sam odmorna kad dovoljno spavam i lijepo živim. Trenutno lijepo živim, al nedovoljno spavam i fantaziram na sve strane ne bih li ne spavala. Moram opet u staru rutinu, nema druge... leć s kokošama. Ili prije njih, ako treba... eh.
odmaram se šuteći, to mi je najjednostavnije rješenje.
još bolje,ako uspijem djecu drogirati s internetom, sjednem u drugu sobu sama, stavim čepiće u uši i malo gledam u zid/pod.
imala sam dva nezgodna događaja u životu: jednom sam zaspala na poslu i teško su me probudili-željezo se pokazalo izuzetno niskim, a drugi put sam zaspala u gužvi na cesti i nisu me mogli probuditi pa su krenuli zvati policiju i vatrogasce jer su mislili da mrtva žena sjedi i drži glavu na volanu-odlučila sam prestati dojiti filipa jer se on u dobi od oko 2 godine budio dvadesetak puta po noći. to me valjda trebalo naučiti koliko je spavanje važno, ali nije.
meni je za umor važno da nisam nezadovoljna sa svojim životom (umor je jedan od simptoma depresije i to se ne smije zanemariti) i da mogu biti sama što više vremena.