Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 71 od 71

Tema: Kako se borite s umorom?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Masaža!!!

Srećom, imam prostora u kući i frendicu maserku koja ima dva stola za masažu, pa je jednog ostavila kod mene i zovem ju kad je kriza. Inače, da moram nekud ići, nema šanse...

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim i nadahnjujem se
    Pravo za reć ja sam umorna jer si luftam mozak do kasno navečer, ono, dani su mi prepuni i onda dolazim k sebi. Loša strategija... Kadgod sam van sebe od napora, ja tako dudim, umjesto da se sručim u krevet čim mi se pruži prilika. Zatefterit ću si mentalnu notu o tome... inače i mene sunce ubije... ako sam umorna.
    Joj,i ja sam ista!Kad malena zaspi,onda je moje vrijeme,pa ga produžim do kasno u noć.Ono,počnem gledati neki film,ili seriju i ne legnem prije 1.
    U stvari sam se preporodila kad je mala izbacila dnevno spavanje,pa zaspi najkasnije do 21:30.Onda imam vremena dušu odmoriti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

definitivno vježbanje i puno boravka vani. mene ubije zima i rane noći, na posao-noć, s posla-noć.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Sklekovi, što je to?

Mogla sam i pitat, sklek, 1 sklek, što je to?

Ja kao da nemam ni kosti ni mišiće da se drže u tom položaju.

Lastane, pomozi
    ja sam mislila da necu u zivotu moc sklek napravit niti se uopce drzati tako. mrsave rucice. sad su malo manje mrsave, al snageeee
    probaj, nis te ne kosta.

btw zvucim ko fitness frik a nisam, majkemi.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    a jel mogu trudnice zeleni čaj piti?
    naravno, samo ne više od šalice dnevno
    ja cijelu trudnoću pijem, zadnjih mj. dana prešla ujutro na kavu
    i sad opet prebacujem na čaj
    od kave mi je žgaravica

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

što se umora tiče, kad sam bila najiscrpljenija ja sam kao znala ići leći ali kod mene to ne pali
    ja što sam umornija teže zaspem
    pa sam dobrih par godina funkcionirala ne znam ni sama kako
    ali ostavilo je traga, štitnjača, koža, živci stanjeni

kod mene je bio riječ o više pogubnih faktora istovremeno i jednostavno su mi trebale godine dođem sebi
    ono što mi je znalo donekle ublažiti umor jest yoga

ali velim, ništa nije davalo neke rapidne rezultate, ono, to i to upotrijebim/ konzumiram i hop, ko nova

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mene je uvijek ranije yoga vraćala u život... zato se sad, istežem onako kako sam na yogi naučila, dok uspavljujem Smjehljicu, inače ne stignem. Da nije toga, ne znam kako bi ustala iz kreveta, zglobovi su mi počeli drveniti. Ubi me zajedničko spavanje i dojenje na zahtjev. Ona me cijeli noć ganja po krevetu, cica mora bit na 10 cm od njenih usta tako da ja na kraju završim na pol u njenom kinderbetu koji je spojen s našim krevetom (a u kojem je odspavala max 10 noći u ovih 5 mjeseci. )

Pomaže mi i to što sam uvela smoothie na početku dana: banana, jabuka, naranča i grejp (sve po pola), na brzinu smučkam sa štapnim mikserom, dodam mrvicu vode i popijem pola sata prije doručka.
    A najviše mi pomaže to što sam počela ignorirati nered.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

A najviše mi pomaže to što sam počela ignorirati nered.
    I meni, draga, i meni

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pravo za reć ja sam umorna jer si luftam mozak do kasno navečer.
    Ja sam dugo ovo radila, ali od ove jeseni sam povremeno ( i skoro cijeli 11.mj. kad sam bila baš jako umorna duži period) odlučila kad uspavljujem djecu ostati u krevetu. Grozno za održavanje bračnog života i općenito sam se time odrekla onog večernjeg svjesnog mirnijeg vremena bez djece, ali sam konačno nakon nekoliko mjeseci prakticiranja puno spavanja negdje blizu da se osjećam kao prije prve trudnoće, kad se ujutro probudiš odmoran.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jeste li umorne? Ja da. Legla sam malo prije jedan, opet sam luftala glavu (ja to inače ne radim, ne znam koje me ludilo primilo, valjda sam ušla u taj krug...), digla se u osam i do sad sam po kući petljala, uz pet minuta rode svakih sat vremena, ajmo reć. Sad me čeka vrtlarenje s djecom, a ja bih se pokrila preko glave. Al valjda će me sunce, čisti zrak, fizička aktivnost i uvijek prisutan adrenalin kad su djeca u pitanju razbristrit...

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    naravno, samo ne više od šalice dnevno
    ja cijelu trudnoću pijem, zadnjih mj. dana prešla ujutro na kavu
    i sad opet prebacujem na čaj
    od kave mi je žgaravica
    tnx
    i ja sam mislila prebacit se sa kave na čaj ( iako popijem bijelu kavu, jako malo crne) a zeleni mi je super!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jeste li umorne? Ja da. Legla sam malo prije jedan, opet sam luftala glavu (ja to inače ne radim, ne znam koje me ludilo primilo, valjda sam ušla u taj krug...), digla se u osam i do sad sam po kući petljala, uz pet minuta rode svakih sat vremena, ajmo reć. Sad me čeka vrtlarenje s djecom, a ja bih se pokrila preko glave. Al valjda će me sunce, čisti zrak, fizička aktivnost i uvijek prisutan adrenalin kad su djeca u pitanju razbristrit...
    Znaš kaj? Probaj malo maaaalo smanjiti ambicije, pa si odredi "danas ćemo zasaditi JEDNU ružu". Mislim da je tvoj problem (sudim po sebi) to što pokušavaš uprtiti više nego možeš nositi odjednom. Ja to i sebi stalno govorim - samo polako, do cilja sitnim koracima!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Upravo iz dr. Oz-a:
    - eterično ulje limuna u lampicu
    - šećer riboza, pomiješati žlicu riboze s narančinim sokom npr. i popiti (kaže da kod njih ima svuda za kupiti i da je jeftina). Nisam sigurna za ponudu u Hr, ali ima sigurno u linijama za sportaše.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Za instantrjesenje umora ( nije bas dugorocno, ali pomaze u hitnim situacijama) tusiranje par stupnjeva hladnijom vodom nego inace + nekoliko minuta duze nego inace. Potakne cirkulaciju i malo otjera umor.
    A dugorocno.....ne znam....ja se puno bolje osjecam od kad klinci dobro spavaju po noci. Ali,na to nisam mogla utjecati, samo cekati.
    Laganija i zdravija prehrana vjerujem da isto puno pomaze.....i puuuno vode.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    joj la_mama, kak si ti meni super!
    LOOOOL
    "minimalno osam sati u komadu"

a da djecu pošaljem u internat?
    Svoje ne šaljem i internat (ne znam di je ) ali legnem s njima u krevet i do 21h spavam ko klada pa tako do 6-7 i nakupim 10 sati sna (bude se oni još po noći ali ja ako uhvatim start s njima ne smeta mi) ... čak i bore nestanu!
    Osim spavanja pomaže vježbanje i ovo što ste navele prehrana ... no i dobar keks s mužem... Nakon ove terapije umor pada na 0 raspoloženje i energije na 10 ... naravno ravnoteža se poremeti svako malo pa onda opet red sna, red keksa, red smijeha ...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja bih dijete koje ide spavati u 21 h
    ali nisam ih znala takve roditi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i ja bih dijete koje ide spavati u 21 h
    ali nisam ih znala takve roditi
    Nije ti to uvijek prednost (iako često zna biti): eno mog sina na terenskoj nastavi, rekao je da ne ide navečer na karaoke jer je jako jaaaako umoran, radije ide spat. I stariji je to radio kad je on bio sa svojim razredom.

Ali ne mislim da je to nečija "zasluga", ja sam isto takva - navečer padnem mrtva i isključim se - od 18. godine do danas prespavala sam 80% dočeka novih godina i raznih drugih fešta. MM zna po noći visiti na računalu, gledati televiziju i bit budan do sitnih sati, a ja sam puno puta uzalud pokušavala. Nemaš tu kaj puno birati. Nisam sigurna da smo mogli djecu "naučiti" ići rano spavati da nisu i sami već bili takvi, od malih nogu.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam dugo ovo radila, ali od ove jeseni sam povremeno ( i skoro cijeli 11.mj. kad sam bila baš jako umorna duži period) odlučila kad uspavljujem djecu ostati u krevetu. Grozno za održavanje bračnog života i općenito sam se time odrekla onog večernjeg svjesnog mirnijeg vremena bez djece, ali sam konačno nakon nekoliko mjeseci prakticiranja puno spavanja negdje blizu da se osjećam kao prije prve trudnoće, kad se ujutro probudiš odmoran.
    e, ovo i meni definitivno čini dobro. ne legnem baš odmah sa decom, ali ni ne vilenim ovde do sitnih noćnih sati, već se sručim u krevet što pre. i prijaaaaa!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

neki dan mi je dr rekla da je stalni umor jedan od simptoma kojem najprije treba naći uzrok. Eto, ja hodam po pretragama. To je moje riješenje za umor.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam odmorna kad dovoljno spavam i lijepo živim. Trenutno lijepo živim, al nedovoljno spavam i fantaziram na sve strane ne bih li ne spavala. Moram opet u staru rutinu, nema druge... leć s kokošama. Ili prije njih, ako treba... eh.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

odmaram se šuteći, to mi je najjednostavnije rješenje.
    još bolje,ako uspijem djecu drogirati s internetom, sjednem u drugu sobu sama, stavim čepiće u uši i malo gledam u zid/pod.
    imala sam dva nezgodna događaja u životu: jednom sam zaspala na poslu i teško su me probudili-željezo se pokazalo izuzetno niskim, a drugi put sam zaspala u gužvi na cesti i nisu me mogli probuditi pa su krenuli zvati policiju i vatrogasce jer su mislili da mrtva žena sjedi i drži glavu na volanu-odlučila sam prestati dojiti filipa jer se on u dobi od oko 2 godine budio dvadesetak puta po noći. to me valjda trebalo naučiti koliko je spavanje važno, ali nije.
    meni je za umor važno da nisam nezadovoljna sa svojim životom (umor je jedan od simptoma depresije i to se ne smije zanemariti) i da mogu biti sama što više vremena.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •