Hoće. I neki s ovog foruma, a još puno više onih koji to nisu.
Na ovoj temi sam potpuno shvatila što pikula hoće reći, ali mi je prekomplicirana za nedjelju ujutro da bih mogla odmah, od prve, objasniti zašto.
Znate kad Vlada govori o psihloškoj granici za benzin () od 9, 10 ili 12 kuna?
E, tako nekako postoje i psihološke granice za broj djece kod žena/parova. Meni je, recimo, to broj četiri, oduvijek.
Velikoj većini ovdje, primjećujem, broj dva. No, postoje ljudi izvan ovog foruma, izvan našeg, mog, tvog radnog mjesta, koji imaju malo širu psihološku granicu, ili to nisu uopće
omeđili, a kojima upravo taj i takav porodiljini znači nevjerojatno olakšanje za treće i svako daljnje dijete.
Ne samo taj faktor jer nikad jedna stvar ne igra ulogu već više njih, ali može donijeti olakšanje i prevagu.
Mojim sestrama u Dalmaciji, njihovim susjedama, sestričnama...masu puta sam od njih čula koliko im znači. Slušam i njih, ne samo svoj najuži krug prijateljica ili poznanika.
Nismo samo MI Hrvatska.
I meni to puno znači. Neće to nekoga možda, evo tu u Zagrebu, ponukati na treće jer je čvrsto odlučio - stambeni prostor mu to ne dozvoljava, kredit, financije, ne može se više, ni ne želi, ali moju sestru je ponukalo. I drugu sestru.
I meni znači jako puno. Ako je već moja psihološka granica šira, zašto bi se meni to trebalo otežati pa da ju onda i ja suzim?
Isto tako, i druge teme, MPO, vjeronauk u školi, spolni odgoj, nasilje....na svim ti temama ljudi su skloni baš gledati samo iz svog uskog kuta, jednog uskog MI, u stilu - meni to ne treba, mom djetetu to treba/ili ne treba, to smatram lošim/dobrim, ali uvije JA ili naš mali MI.
Naša zajednica, uža i šira, sastoji se od jako puno tih malih MI i svi su važni, to što je u ovom forumskom neki MI jači, ne znači da dominira u cijelom društvu.