inana prvotno napisa
Drage žene, pomagajte, naime, prijateljica je na porodiljnom, i sada joj ističe krajem 4. mjeseca. Dugo je razmišljala, i odlučili ona i muž da bude još godinu dana na neplačenom dopustu. I isplanirali, obzirom da ima cijeli godišnji od 2011., i 10-ak dana za 2012, mislila je iskoristiti to, pa na taj neplačeni, ali- ta firma je odlučila zapapriti mladim roditeljima plan. Ona je uredno poslala molbu da joj se odobri neplačeni, i u toj molbi je napomenula da traži i da joj se odobri da iskoristi svoj godišnji. I nakon par dana ju zvala iz kadrovske drska djelatnica koja ju je praktički ucjenila, da ako želi biti doma s djetetom, da se pozdravi s go., da to nije njen problem,
da oni imaju pravo odrediti kada će tko koristiti go...još joj je napomenula da izvoli napisati drugu molbu, u kojoj će napisati da traži neplačeni, ali u kojem nesmije spomenuti go.E sad, postoji opcija da moja prijateljica ode na bo, jer ima takvo stanje da i može biti na bo, i da jednostavno s 1.6. prekine bo, gdje ih zakon prisiljava da joj daju sari go da iskoristi, ali joj tada vj. neće dati novi, što i nije najbitnije, bitno je da ona želi sve bez muljanja, lijepo se dogovoriti... na pitanje kako to da neki dobiju nakon porodiljnog i stari i novi go bez probleme, ona joj je rekla- zato što oni idu nakon toga raditi, a nama fale ljudi... prijateljica je pitala da ako joj nemogu dati go, da jel joj mogu isplatiti, na što joj nije odgovoreno, nego joj je ironično rekla nek pošalje molbu, pa će vidjeti...Moja prijateljica je sva van sebe od brige i straha, pa sam onda automatski i ja,