-
Hitno,molim iskusnije mame...
Dakle, od veceras moram prestati dojiti...zaredale se upale na toj jednoj dojci, kvrge ( 8 puta) , blisteri, rane..ma svasta. Uglavnom ja dobila te neke tablete, ali sto cu s mojom djevojcicom ? Mislila sam da cu to rijesit postepeno,ali vise nema odgadanja. Prije 10-ak dana sam ukinula nocno dojenje ( zbog svih tih problema ) i nudila joj vodu u bocici sa silikonskim kljunom ( inace samo to i pije, sve drugo odbija za sad) i to je palilo, nekad bi pila, nekad je samo drzala. Sisala je nakon vecere i ujutro kad se probudi prije dorucka. Sad me zanima da li joj treba bocica s nekim mlijekom ili sl.navecer , hoce li biti gladna do jutra? Ima 15 mj. Kako vasa djeca te dobi ? Jeli joj predugo 12 sati od vecer do dorucka da nista ne jede? Opet je ne bih voljela uciti na bocicu zbog karijesa... Inace ima preko 11kg, popunjena je
dobro jede...
-
Kakve si to tbl. dobila i koliko ti je stara curica?
-
Curica ce uskoro 15 mj, a tabl.su za prekid laktacije , neki bromergon... Jos mi ih nije muz podigao iz apoteke
-
Ja bih ipak preporučila da se prirodno smanji proizvodnja mlijeka, a ne bromergonom. Ako je dijete dojilo samo dva puta dnevno onda se to može i kroz nekih par dana smanjiti. Ja sam stavljala listove kupusa i izdajala malo samo da popusti napetost.
Što se tiče hranjenja djeteta tokom noći. Ja mislim da je po noći ne treba hraniti. Dovoljno je ako navečer popije određenu količinu mlijeka ako je na to navikla, ako je po noći žedna neka pije vodu.
-
Ja sam isto upale rješavala listovima svježeg kupusa, hladnim oblozima i laganom kružnom masažom dok je dijete sisalo -da razbijem čvoriće.
-
S 15 mjeseci joj ne treba ništa po noći. Navečer joj daj jači obrok (griz na mlijeku s malo putra), čašu mlijeka i to je to. Akko ovi naši od 35 kg, koji jurcaju po krovu kuće cijeli dan mogu, može i bebica
I drži se.
-
Ma tako sam i napravila, prosla je voda
I dosta dobro je podnjela ovaj jedan dan bez cice.. A sto se tice tableta...nisam ih zeljela.. Pisala sam o svom problemu na problemima u dojenju... Ona je sisala 4-5 puta u 24h, ali to su bili dugi podoji, bar pol sata, a kad joj nisam ogranicavala mogla je i sat vremena visit na c. Zaredale su mi se upale, a svaki put kad bi preskocila podoj da kao smanjim proizvodnju ( jer zeljela sam postepeno) ta dojka bi se zacas prepunila i dobila kvrge..pa blister, pa ragada, pa opet kvrge..8 puta..A uz sve to , zadnja 3 mj od kad su krenuli zubi, ona sisa tako da mi zabije jedinice u bradavicu, puna sam ranica...i nisam vise mogla s tim bolovima i svakih par dana neka upala... U tu ginekologicu imam povjerenja, stvarno je divna i inace i holisticki nastrojena, ali je rekla da nemam bas izbora jer bi uskoro mogla zavrsit na kirirgiji.. Pijem vec trecu kutiju antibiotika, ocito se nesto zacahurilo...
A bromergon je koma,al sad vise nema povratka... A kupus...mi je stalno na sisama u zadnje vrijeme ( i sad ) , i nikako da mi se smanji ta proizvodnja...
-
Hm, ja općenito nisam za hranjenje djece po noći. Istina moji jesu nešto duže sisasli ali njima to nije bio obrok, glad, prije bih rekla žeđ.
Po meni je vod po noći vrhunac. A mislim i da im je ako pojedu večeru, možda nešto malo kaloričniju, sasvim dovoljno da izdrže do jutra bez jela.
-
moje je dijete (isključivo dojeno) spavalo bez buđenja od svog 4. mjeseca od 20h do 7h ujutro. mislim da tvom od 15 mj ne treba nis po noci. ako se probudi...malo vode