Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 151 to 200 of 289

Thread: Mama prodaje svoje mlijeko, nista neobicno ali....

Nimrod's Avatar

Quote Originally Posted by neve86 View Post
    a ni ovo ne bi svakom palo na pamet....
    Actually, to svakom jest padalo na pamet prije kojih pedesetak godina.
    Tijekom 50-tih i 60-tih godina u Zagrebu se uredno moglo prodati i kupiti majčino mlijeko. U Savskoj ulici.
    Vjerojatno i prije, ali moja je ujna, koja se tako snalazila, svog prvorođenog imala 1959. A tako se snalazila jer je imala problema s dojenje. Ženama koje su imale viška mlijeka to je bio dodatni izvor prihoda.

I ovo nije komentar na ovaj konkretan slučaj, samo na postojanje prodavanja ljudskog mlijeka.

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by ...ribica View Post
    svi se mi ponekad bavimo tuđim životima! ko je bez grijeha nek baci prvi kamen...

nemojte sad tako prema njoj.

istina. ovo nije način na koji si trebala izlaziti u javnost. pogotovo zato što i sama znaš štu osobu. mogla si bar prešutiti da ju poznaješ. hahahaha. bar te nebi šikanirali na forumu. LOL.
    Ma gle, po meni je ovo čisti jali zloba. Da, tračamo i komenitramo i čudimo se ko picek glisti, ali baš da idemo prijavljivati nekog iz čiste zlobe...Jer kaj je ovo nego to?
    Kaj nju briga kaj tam neka mama radi sa svojim mlijekom i za koliko ga prodaje.. Morti je ljubomorna kaj se sama nije smislila toga??
    A i cijela pričpa je skroz čudna.
    Ona vidi oglas, prijavi novinarima, opvi objave cijelu stvar u roku keks plus što su mamu stigli posjestiti doma, napraviti intervju ma čudo jedno (ok da, znam sve se to može), ali ova je nju kakti prijavila, a priča onak, može jedino pomoć toj mami. Koja je poanta svega ???

Quote Originally Posted by ana.m View Post
    Ma gle, po meni je ovo čisti jali zloba. Da, tračamo i komenitramo i čudimo se ko picek glisti, ali baš da idemo prijavljivati nekog iz čiste zlobe...Jer kaj je ovo nego to?
    Kaj nju briga kaj tam neka mama radi sa svojim mlijekom i za koliko ga prodaje.. Morti je ljubomorna kaj se sama nije smislila toga??
    A i cijela pričpa je skroz čudna.
    Ona vidi oglas, prijavi novinarima, opvi objave cijelu stvar u roku keks plus što su mamu stigli posjestiti doma, napraviti intervju ma čudo jedno (ok da, znam sve se to može), ali ova je nju kakti prijavila, a priča onak, može jedino pomoć toj mami. Koja je poanta svega ???
    složila bi se da nas većina misli da je ovo skroz dobra ideja. samo da je sanitarno provjereno jelte? a malo janje je valjda mislila da ćemo svi pljuvati po njoj ,pa će se ona osjećati bolje... haha... i feel some bad sparks flying all over the line malo janje i misteriozna žena...

flopica's Avatar

Quote Originally Posted by ivarica View Post
    ne mislim da ga treba poklanjati nego bi ga JA poklonila
    i to onima kojima najvise treba, nedonoscadi
    ako sam imala tu srecu i proizvela visak necega sto djeci moze biti lijek, ja osobno ne bi htjela da t moze dobiti ono dijete ciji roditelji to mogu platiti nego neki odjel neonatologije
    upravo sam htjela ovim tragom ali mi je jednostavnije potpisati, jer je rečeno baš sve x
    Last edited by flopica; 20.03.2012 at 20:16.

flopica's Avatar

Quote Originally Posted by meda View Post
    inaformiranaq je o dojenju, dojila starije nekoliko godina...sigurno ima i nick na rodi :D
    hahahhaa, ovo sam i ja pomislila
    ajde, istraga, tko je rodio prije 4. mj. i tko radi u banci
    šalu na stranu, ma nema se tu što za reći
    ja osobno ga ne bih prodavala, ne bih sad ulazila u elaboriranje razloga zašto ne
    ali s druge strane ne mislim da je pokretačica topika nešto dobila prijavom dotične
    a moguće i da je plaćen članak

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by Nimrod View Post
    Actually, to svakom jest padalo na pamet prije kojih pedesetak godina.
    Tijekom 50-tih i 60-tih godina u Zagrebu se uredno moglo prodati i kupiti majčino mlijeko. U Savskoj ulici.
    Vjerojatno i prije, ali moja je ujna, koja se tako snalazila, svog prvorođenog imala 1959. A tako se snalazila jer je imala problema s dojenje. Ženama koje su imale viška mlijeka to je bio dodatni izvor prihoda.

I ovo nije komentar na ovaj konkretan slučaj, samo na postojanje prodavanja ljudskog mlijeka.
    Evo kaže mi svekar da je su u to doba i rodilišta otkupljivala mlijeko.

Osoblje foruma apricot's Avatar

da

a onda je došla formula, počeo se vrtjeti veliki novac, rodilišta su počela dobivati velike donacije pod uvjetom da preporučuju određeni brend...
    priču dalje znamo.
    i to nam je normalno, nitko ne prijavljuje.

a onda se pojavi mama koja ponudi humano mlijeko i - završi prijavljena.
    ma tužno... totalno tužno!
    Last edited by apricot; 21.03.2012 at 07:53.

Tanči's Avatar

Jedini "grijeh" te mame je taj što je odredila "preveliku" cijenu za svoje mlijeko.
    Ja mislim da je to potaknulo zavist.

...i općenito mi je cijela ova priča bezveze.
    Ne vidim u čemu je zapravo problem?
    Ljudi daruju ili prodaju svoju krv, spermu, jajne stanice, koštanu srž...i to je ok, a prodaja mlijeka nije. Zašto nije?
    Ja osobno nikad nisam darovala krv zbog anemije, a htjela sam. Primila je jesam.
    Isto tako bi dala ili primila na dojenje svoje ili tuđe dijete da sam u takvoj situaciji.
    I iako nisam o tome ozbiljnije razmišljala, ali mislim da bi i kupila humano mlijeko u slučaju potrebe.
    I isto tako mislim da mi ta mama ne bi naplatila 1000kn za litru.

pomikaki's Avatar

Cijena je svakako prevelika, tko bi si to mogao priuštiti? Žena je u tekstu navela da je cijenu formirala prema američkim oglasima sličnog tipa. Ali trebala je usporediti i američke zarade s našima :/
    Osim toga, Tanči, ljudi koji prodaju krv, spermu, js i koštanu srž idu u bolnicu da to obave i tamo se redovito testiraju. Mislim da je logično da i prodaju humanog mlijeka treba na neki način kontrolirati. I da je velik propust države odnosno zdravstvenog sustava da to ne regulira ni na koji način.

A ta priča malog janjeta i "prijava" novinama, ni meni naravno nije čista, ali mislim da na to ne treba trošiti riječi.

meda's Avatar

pa vjerojatno bi i cijena bila drugacija da joj netko dode s ponudom za kolicinu za prehranu bebe 6 mjeseci. ja da iz nekog razloga ne mogu dojiti bi bila zainteresirana svakako (sada, nakon iskustva i znanja kojeg imam o dojenju i adaptiranom, ne s prvim djetetom, tada mi je ta ideja bila malo pretjerana). al ne znam sto bi moralo biti da ne mogu dojiti, vjerojatno moja neka teska bolest.

i trazila bi da obavi pretrage (pretpostavljam da je to vec i napravila prije nego se bacila u biznis, kao neko pocetno ulaganje )))
    i otisla bi kod nje doma da vidim uvjete skladistenja i zivota, jel cista i inace. a ako bi i pusila, onda bi ja to osjetila jer sam alergicna na pusenje i nema sanse da mi promakne da netko pusi pa da to ne znam kako skriva.

ajmo zenu sad ko i ovu temu pustit na miru. nije mi zao kaj je zavrsila u novinama jer sam htjela da ne prodaje na crno i da se kontrolira to mlijeko a ne da ga ima ko zna u kakvim uvijetima. i ja bi mozda kupila kad sam rodila malog i silno htjela dojiti al sad kad dojim i vidim kak je to "tesko" nisam htjela da na nekim mama koje bi sve dale za svoju djecu zaradjuje a zasmetao mi je njen odg da je to za one koji imaju novce jer sam misla da diskriminara ljude i imam par mailova koje je poslala i drugim curama zato znam di radi i kak se zove. a i nije tesko saznati kad svima odgovara s maila s punog imena i prezimena
    Last edited by malo janje; 21.03.2012 at 11:43.

Nezelim da zena misli da je sada vazna i da se o njoj toliko prica. zelim joj da od srca proda mlijeko i zaradi al ne da se obogacuje na tome jer ispada da preko dijeteta dolazi do novci sto mi je fuuuuj eto rekla sam sve i nebi vise o tome jer kak sam vec rekla neka i prodaje al bez novinara to bi radila pod ko zna kakvim uvijetima i bez kontrole.

meda's Avatar

a zasto bi pustili na miru temu? jer si se ti ispucala, i nisi zadovoljna reakcijom?

i nisi li ti rekla da ne budes vise sudjelovala na temi?

mene zena kao zena uopce ne zanima, jer se ne bavim tracevima. vecina nas govori generalno. osim tebe. u stvari ova tema govori puno vise o tebi nego o toj zeni.
    Last edited by meda; 21.03.2012 at 11:55.

klaudija's Avatar

Možda da si joj poslala inspekcije, a ne novinare, ako te toliko zabrinjavaju uvjeti. Ovako je samo dobila reklamu. da nisam vidla ovu temu, ja osobno nikad ne bih došla do njenog oglasa na njuškalu.

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by malo janje View Post
    nije mi zao kaj je zavrsila u novinama jer sam htjela da ne prodaje na crno
    Aaaa, htjela si da porez plati!

zvali smo sanitarnu i gospodja je rekla da nema zakona po kojoj bi izasli na teren da je u pitanju kravlji sir ili tom slicno to im regultivu i zakone ovo ne

Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Aaaa, htjela si da porez plati!
    meni ni u đep ni iz đepa. misla sam na crno bez zdrastvenog pokrica

meni je drago ako ovakvi oglasi nekoga natjeraju da se u HR počne razmišljati o bankama mlijeka kao nužnosti

ja sam i novinarki rekla da vas kontaktira i uvijek sam prva ak treba i finaciski koliko mogu pomoci ostvarivanju banke mlijeka a ne ova

astral's Avatar

i meni

ljudi moji... ovo je završilo i u srpskim medijima.... http://www.bebac.com/index.php?show=...nt_newsID=9429

Osoblje foruma ivarica's Avatar

imam par mailova koje je poslala i drugim curama zato znam di radi i kak se zove. a i nije tesko saznati kad svima odgovara s maila s punog imena i prezimena
    znala sam da se radi o detektivskim poslima
    aljkavim* usput ali necu ti reci nista vise, guglaj i dalje

zasto si nas samo dan ranije uvjeravala da poznas zenu i njene prilike, a sad priznas da se radi o guglanju maila i fejsa
    ma nisi samo zlobna kako cure kazu
    ovo sto radis je i neozbiljno i budalasto

*zena se javila prije dva tjedna rodi s upitom smije li na nasem forumu prodavati mlijeko, odgovorila sam joj negativno, to je jedini nacin na koji je roda ukljucena u ovu pricu, da sad in33a ne bi pomislila da je ovo sve namjestena prica za banku mlijeka i neke druge interese

ova je žena dobila najbolju reklamu .. evo još linkova gdje se spominje... http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/svi...internetu.html

http://www.gornjivakuf-x.com/vijesti...o-na-internetu

ovdje ima i video o tome kako majke prodaju svoje mlijeko na internetu... http://www.24sata.info/zabava/zaniml...internetu.html

izvozit ce se mlijeko i preko granica, mozda da malo janje nazove carinu

Osoblje foruma leonisa's Avatar

ivka

Mojca's Avatar

nisam rekla da ju poznam vec da sam dobila odg. onaj NEDAO BOG DA JU ZNAM

Zao mi je sto sam uopce isla se za to boriti nisam misla da ce tak jaku hajku izazvati. zelja mi bila sam da se kontrolira

meda's Avatar

ma nek si ti ucinila dobro djelo, ne moras se zbog toga kajati

ina33's Avatar

Nije dobro dijelo valjda hormoni djeluju al nema veze rekla sam sam da se ona kontrolira i ja sretbna neka sve proda, ja bi poklonila nismo svi isti :/

malo janje, jel ti poznaš Avu Karabatić?

Quote Originally Posted by apricot View Post
    malo janje, jel ti poznaš Avu Karabatić?
    to mi je seka

Slobodno se sprdajte s menom SAD VI BRINETE TUDJI ZIVOT kak ste napali mene. Za mene je tema zavrsena i ne zelim vise o njoj. napravila sam to i eto gotovo nemogu vratit vrijeme

slazem se stvarno da smo pretjerale, ne hrani zato vise cudovista u nama
    evo ja necu komentirat sestru ave karabtic, necu, sjedim na prstima i prva prestajem

Osoblje foruma leonisa's Avatar

sad me tjerate da guglam!

nemogu vratit vrijeme
    evo, ovime si se kod mene rehabilitirala

Quote Originally Posted by leonisa View Post
    sad me tjerate da guglam!
    pa sad reci da ovo nije edukativni forum!

lidać2's Avatar

a jeste lude...hehheheheheheh....

idem ja staviti oglas na njuskalo,pa me mozda netko prijavi pa da postanem popularna...

Quote Originally Posted by pomikaki View Post
    Cijena je svakako prevelika, tko bi si to mogao priuštiti? Žena je u tekstu navela da je cijenu formirala prema američkim oglasima sličnog tipa. Ali trebala je usporediti i američke zarade s našima :/
    Osim toga, Tanči, ljudi koji prodaju krv, spermu, js i koštanu srž idu u bolnicu da to obave i tamo se redovito testiraju. Mislim da je logično da i prodaju humanog mlijeka treba na neki način kontrolirati. I da je velik propust države odnosno zdravstvenog sustava da to ne regulira ni na koji način.

A ta priča malog janjeta i "prijava" novinama, ni meni naravno nije čista, ali mislim da na to ne treba trošiti riječi.

potpis, uz "ispravak netočnog navoda" - u RH se krv, koštana srž....itd ne može legalno prodavati, već se može samo darovati (u tom smislu bi, po prirodi stvari, i humano mlijeko zasluživalo status jednak krvi i sl.)

Quote Originally Posted by Riječanka View Post
    potpis, uz "ispravak netočnog navoda" - u RH se krv, koštana srž....itd ne može legalno prodavati, već se može samo darovati (u tom smislu bi, po prirodi stvari, i humano mlijeko zasluživalo status jednak krvi i sl.)
    plazma se prodaje, mm je ko student tako prezivljavao

možda se pod nekom "naknadom" za potrošeno vrijeme i sl. koristi/lo upravo navedene slabosti sustava (stimuliranje "darovanja" u šumi nejasnih propisa), ali se sigurno nije prodavalo po cijeni određenoj jedinično - toliko kn za litru.
    u svakom slučaju, zaista je šteta da se nešto toliko vrijedno baca ili propada, dok postoji tolika potreba za tim, te da se ne omogući /u kontroliranim uvjetima/ ženama da nešto /legalno/ i zarade, ali cijena ne smije biti prestimulativna, jer što ako zbog zarade svom djetetu počnu davati AD, a svoje prodavati?

piplica's Avatar

ali cijena ne smije biti prestimulativna, jer što ako zbog zarade svom djetetu počnu davati AD, a svoje prodavati?
    Ovo mi je u rangu SF-a,
    ali čak i da se nađe takav biser, so what,
    neka mu da AD, neće ga otrovati.

možda se pod nekom "naknadom" za potrošeno vrijeme i sl. koristi/lo upravo navedene slabosti sustava (stimuliranje "darovanja" u šumi nejasnih propisa), ali se sigurno nije prodavalo po cijeni određenoj jedinično - toliko kn za litru.
    ali bas jest
    jedna doza 150 kuna, plus sendvic i sok
    ako je jeo prije masno, nisu mu placali nista, bez obzira na potroseno vrijeme
    znaci dobijes novac po dozi "dobre" plazme
    mozes i prodati svoju kosu, mozes je i darovati
    ne znam kako je sad uredjeno doniranje sperme, ali i to se nekad placalo

klaudija's Avatar

Ivarice, daj malo više o toj kosi, da i ja nešto zaradim

ali cijena ne smije biti prestimulativna, jer što ako zbog zarade svom djetetu počnu davati AD, a svoje prodavati?

upravo to se sa placenim dojiljama dogadjalo
    one su dojile tuđu djecu, neka druga zena njihovu, treca djecu od te druge zene..
    a ta druga vec nije mogla birati jer za novce koje je ona mogla platiti, mogla je mozda dobiti samo dojilju alkoholicarku, ali opet bi financijski bila na dobitku (edit)
    jos do prije samo stotinjak i malo vise godina u francuskoj je oko 90% djece bilo na tuđim sisama, oni su to razvili do ekstrema
    cijela ta prica s placenim dojiljama ustvri nije nimalo drazesna ko sto se moze pomisliti
    Last edited by ivarica; 21.03.2012 at 14:37.

piplica's Avatar

Mislim da je kilo kose 400 kuna, tako nešto, ovisno valjda o kvaliteti kose, bio je baš nedavno prilog na teveu. Neki momak je ošišao grivu i zaradio nekih osamdesetak kuna.

Sanja's Avatar

Quote Originally Posted by apricot View Post
    meni je drago ako ovakvi oglasi nekoga natjeraju da se u HR počne razmišljati o bankama mlijeka kao nužnosti
    I meni.

Jedino upitno u cijeloj priči su zdravstveno stanje majke i uvjeti skladištenja mlijeka, ništa više.

Što se tiče cijene mlijeka i odgovora koji je tako iznervirao malo janje, da je to za one koji si mogu priuštiti, pa nije li sve, baš sve, ponuđeno na isti način? Postoje kvalitetna i skuplja kolica, kvalitetnije i skuplje autosjedalice, kvalitetnija i skuplja hrana... Zašto bi humano mlijeko bilo izuzeto?

Ovdje gdje živim plazma se prodaje po 20 eura (tj. kaže se da to nije cijena plazme, nego "naknada za potrošeno vrijeme", a plazma je kao donirana) i smije se davati jednom tjedno. Dakle, 52 tjedna godišnje po 20 eura...

Jbt koliko onda tek zarade prepelice dojilje jer ima manekenki koje se kupaju u njihovom mlijeku?! Navodno da je to jako zdravo

Sanja's Avatar

Quote Originally Posted by disciplina View Post
    Jbt koliko onda tek zarade prepelice dojilje jer ima manekenki koje se kupaju u njihovom mlijeku?! Navodno da je to jako zdravo

I sigurno ne plate porez!

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast