Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kvržica na glavi

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Kvržica na glavi

Matija ima kvržicu veličine cca pola zrna graška pod kosicom neposredno iza desne uške. Naoko se ne vidi, nego se može osjetiti tek pod prstom kao da malo "preskoči".

Zapravo, primjetila sam to već kad smo stigli doma iz rodilišta no prvo mi se činilo da je dio mastoidnog nastavka i trebalo mi je dosta vremena da skontam kako tog na drugoj strani nema. Ali kad smo došli iz bolnice imao je još jednu kvržicu nasred glave za koju se ispostavilo da je trag infuzijske igle. I kad je ta prošla, zaboravila sam i ovu drugu budući da se ne nalazi baš na mjestu koje često dodirujem.

Ponovo sam ju otkrila prije nekih mjesec dana, ali baš tad mi se suprug spremao na operaciju ateroma (cistično proširenje žlijezde lojnice) na glavi i po izgledu i opipu Matijine kvržice zaključila sam da bi to moblo biti isto i da ću pitati pedijatra sljedeći put. No, imala sam puno tog za pitati i ovo sam zaboravila. :/

Eto, i sad neki dan došao mi je bratić sa pričom kako je njegovo 14-mjesečno krsno kumče završilo na kemoterapiji zbog malignog tumora trbušne šupljine i ne znaju kako će se to završiti, a sve je počelo temperaturicom. Onda se moja mama nadovezala kako je jedno dijete iz mojeg vrtića (dakle prije 30 g.) imalo neizlječivi limfogranulom - malo je počelo kao vući nogicu i imalo neku kvržicu. I ja sam se, jelte, prestravila. Nemrem više spat i boli me glava. Mislim, realno gledajući, vjerojatno Matiji nije ništa, bar ne opasno. Izrazito je motorički napredan, jako dobro papa i doji, jedino smo dobili željezo jer je malo slabokrvan. Strašno je živahan, nemre bit na jednom mjestu i sve ga zanima. Malo je cendraviji u zadnje vrijeme, relativno slabo spava i često se budi po noći, ali to smo pripisali zubićima koji trebaju probiti (jadničak ima 4 zadebljanja gore, bojim se da će svi izbiti odjednom ) Stvarno nema razloga da bilo što posumnjam, ali ja sam paničar. Jednostavno se bojim.

Vjerojatno ću sutra do peda, ionako trebam jednu uputnicu, pa usput da i ovo vidi, ali mislim da ću svisnut do sutra. Help!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji obojica imaju tu i tamo pokoju kvrzicu, zivi i zdravi, nis im nije. vjerojatno limfni cvorici, kaze doc.

ja sam optimisticna inace, pa nisam htjela dalje cackati, iako sam mogla ici na punkciju itd. no to im ne zelim priustiti dok ni po cemu drugome ne bih trebala pomisliti da je nesto zabrinjavajuce.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kvržica iza uha je gotovo sigurno limfna žlijezda. i, kao što i sama znaš, znači da organizam dobro reagira na infekciju.

je li nedavno bio bolestan ili je baš sad prehlađen? a možda će se simptomi javiti tek danas ili sutra. mi smo već imali sve te varijante...

mirno spavaj i daj pedu da sutra pogleda.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Thx, sad mi je lakše. Znači nisam jedina.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da se to spominje i u "mojoj prvoj godini" kao uobičajena pojava, daj malo prolistaj...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej ima takvu kvržicu iza uha već više od godinu dana.
    Pitali smo pedijatra, onda kad smo je prvi put napipali, onako usput, i rekao je da je najvjerojatnije riječ o limfnom čvoru i da se ne brinemo. A ako bi primijetili kakve promjene, da se javimo.
    Stanje je isto već duuuugo vremena, pa sam prestala obraćati pažnju.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tesa ima takodje jednu krvzicu koja se pojavila kad i varicele(prelezala ih pre dve nedelja). Nalazi se na vratu, napred nekako u vratnoj rupici (ne znam kako bih je drugacije nazvala) i nalazi se an mestu gde je izbijala kozica. E sad, kozica se povukla ali j ta kvrzica ostala. Ja sam se odsekla. I odmah sam prijavila to doktorki koja je ispipala i rekal da nije nista, da nije vezano za traheu niti za kost. Da moze da bude ili neka mala cisticna formacija ili cak hrskavica. Nije zlezda to je sigurno. Nakon dve nedelja kad smo isli na kontrolu posle kozica, opet je pogledala i opet rekla da nije nista, da cemo da pratimo da li se menje ali da se njoj cini da se smanjila. Mala je mozda precnika 3mm i ne vidi se golim okom samo kad se zagledas ili napipavas. Naravno, meni ne promakne ni jednom kad je pogledam.
    malom decaku

Početno

Moj sinčić ima kvržicu iznad desnog oka, u ravnini obrve. Upućeni smo oftalmologu koji je dijagnosticirao dermoidnu cistu koju čemo morati kirurški odstraniti. Inače kaže da je posve bezopasna, bitno je da ne raste.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

MM slučajno otkrio kvržicu u dlanu, kuži se (opipom) tek kad ispruži ručicu, ja ne bih ništa primijetila. dijagnoza - ganglion, kaže doc bezazleno, al nije mi simpatično...

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Najvjerovatnije limfni čvorić , vrlo često nakon neke upale ostaju blago povećani l.č. , a upravo na toj lok. je karakteristično, prati i reagiraj na bilo kakvu promjenu.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj Filip ima kvržicu iznad desnog uha, na glavici. Ja sam mislila da je to možda od vađenja krvi u bolnici, ali sad ste me prepale. Uskoro ćemo prvi put u pedijatra pa ćemo pitati.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pitala sam pedijatra i on kaže da je to čvorić, potpuno bezopasan. Veli da je to česta pojava kod djece i da ne brinem. Evo, nisam se prije javila, ali sad vidim da je topic ponovo pokrenut pa da izvjestim.

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Suprug je danas napiopao Šimunu iza lijevoh uha malu kvržicu. Čvrsta je i pod prstom se malo pomiće. U utorak idem po uputnicu kod pedijatra pa ćemo usput pitati što je.
    prema vašim odgovorima čini mi se da je čvorić.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naš ganglionić u dlanu se već odavno spontano povukao :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima neko nepisano pravilo kod tih cvorica...Dok se pomjeraju i dok ne rastu nema razloga za brigu...

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jučer smo bili kod pedijatrice, kaže da nije čvorić, nego nekakva masna nakupina i da će proći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •