Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 567

Tema: Tete čuvalice - cijene

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

2000kn, Trešnjevka.

Gđa koja bi čuvala samo L (+ skuhala i nešto pospremila)nas je tražila 2500kn. S time da bi dolazila kod nas i prilagodila se našem rasporedu.
    Na kraju ona čuva naše kumče (već godinu dana i prezadovoljni su), a mi smo ipak htjeli da se L socijalizira pa je završio kod ove prve tete.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Radim kao teta čuvalica zadnje dvije godine i mogu o cijenama govoriti na temelju vlastitog iskustva. Velika većina roditelja traži samo nekog tko će im moći uskočiti kad nemaju vremena. Ne interesiraju ih kvalitete te osobe. Još ako je i jeftina, najbolje bi bilo 15 kn po satu. Od nje očekuju, osim što će se baviti djetetom i kuhanje, peglanje, pospremanje. Ti ljudi si zapravo i ne mogu priuštiti dadilju, ali su prisiljeni zbog toga što nema mjesta u vrtićima i jaslicama.
    Postoji i druga skupina roditelja, takvih je manje. Oni traže osobu koja će se individualno posvetiti njihovom djetetu zadovoljavajući njihovo shvaćanje odgoja, koja poznaje razvojne faze i psihologiju djeteta. Bitno im je kako dijete provodi vrijeme dok nije s njima. Novac nije prvi uvjet za biranje dadilje.
    Imala sam priliku upoznati svakakve obitelji, neki su se ponašali prema meni kao da su viša bića. Sada, s obzirom na iskustvo, u prilici sam birati obitelj kod koje želim raditi. Zadovoljna sam svojom plaćom.
    Da sam ja roditelj koji se odlučuje uzeti dadilju, bilo bi mi bitno
    a) prvi kontakt s djetetom
    b) prijašnja iskustva i preporuke (obavezno bih provjerila)
    c) njen plan rada s djetetom (igra prilagođena dobi, tjelesna aktivnost)
    d) poznavanje djetetovih potreba za tu dob (ako planira čuvati djete od 7 meseci i ne zna što znači dohrana 1+,2+ o čemu pričamo)

Mislim da bi dadilja trebala znati pružiti prvu pomoć (nesreće u djece najčešće u dobi od 2 do 6 godine kada ona istražuju), te osnovne principe snižavanja visoke temperature, zbrinjavanja opeklina i porezotina. Nije sve jednako kao za odrasle.

Oprostite na ovako dugom postu. Možda je predug, napisala sam ga kao reakciju na to što mnogi misle kako je to lako zarađen novac.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj petrolina22 prvotno napisa
    Radim kao teta čuvalica zadnje dvije godine i mogu o cijenama govoriti na temelju vlastitog iskustva. Velika većina roditelja traži samo nekog tko će im moći uskočiti kad nemaju vremena. Ne interesiraju ih kvalitete te osobe. Još ako je i jeftina, najbolje bi bilo 15 kn po satu. Od nje očekuju, osim što će se baviti djetetom i kuhanje, peglanje, pospremanje. Ti ljudi si zapravo i ne mogu priuštiti dadilju, ali su prisiljeni zbog toga što nema mjesta u vrtićima i jaslicama.
    Postoji i druga skupina roditelja, takvih je manje. Oni traže osobu koja će se individualno posvetiti njihovom djetetu zadovoljavajući njihovo shvaćanje odgoja, koja poznaje razvojne faze i psihologiju djeteta. Bitno im je kako dijete provodi vrijeme dok nije s njima. Novac nije prvi uvjet za biranje dadilje.
    Imala sam priliku upoznati svakakve obitelji, neki su se ponašali prema meni kao da su viša bića. Sada, s obzirom na iskustvo, u prilici sam birati obitelj kod koje želim raditi. Zadovoljna sam svojom plaćom.
    Da sam ja roditelj koji se odlučuje uzeti dadilju, bilo bi mi bitno
    a) prvi kontakt s djetetom
    b) prijašnja iskustva i preporuke (obavezno bih provjerila)
    c) njen plan rada s djetetom (igra prilagođena dobi, tjelesna aktivnost)
    d) poznavanje djetetovih potreba za tu dob (ako planira čuvati djete od 7 meseci i ne zna što znači dohrana 1+,2+ o čemu pričamo)

Mislim da bi dadilja trebala znati pružiti prvu pomoć (nesreće u djece najčešće u dobi od 2 do 6 godine kada ona istražuju), te osnovne principe snižavanja visoke temperature, zbrinjavanja opeklina i porezotina. Nije sve jednako kao za odrasle.

Oprostite na ovako dugom postu. Možda je predug, napisala sam ga kao reakciju na to što mnogi misle kako je to lako zarađen novac.
    ovo je jedan pametan post

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Zarrin ispast će da me reklamiraš. Bit svega je zadovoljno dijete. :D

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

petrolina, lijepo da se čuje i glas teta čuvalica!

Ja imam malkicu drugačiji problem.... naime, kad počnem raditi, princezu će čuvati tata. Sve pet, reklo bi se. Ali, tata ne zna pripremati hranu. Niti najosnovnije. A mene neće biti doma najmanje deset sati dnevno.

Ne znam kako će i hoće li uopće funkcionirati hranjenje koji sam uz puno muke počela formirati (princeza je alergična na km i jaja a voće ne tolerira) sve me više brine.

Poučena vlastitim ružnim iskustvima (patim od intolerancije na crveni luk) i nemalo puta su mi ljudi pokušavali podvaliti jela u kojima ima luka jer, kao, neće ona skužit... pa bih htjela naći zaista odgovornu osobu za kuhanje obroka i održavanje stana (princeza je alergična na kućnu prašinu).... Par sati dnevno ili svaki drugi dan... ni sama još ne znam ...

Nije baš teta čuvalilica, više bi bila teta hranilica, ali..... Ima li tko ideju gdje pitati?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa najbolje je da se raspitas preko svoje obitelji i prijatelja. Uvijek netko poznaje nekoga pa taj opet nekoga i tako dodjes do ljudi. Nasu je tetu preporucila zena koja sprema kod mog tate a na kraju je ispalo da ju puno mojih prijatelja poznaje. Mozda ce tako i tebi netko naici.

Ali, zar ti ne bi mogla svog supruga nauciti kako da joj spremi hranu? Imas jos skoro mjesec dana vremena. Pa nije to tako tesko, samo je potrebno malo volje a sigurno bi za princezu sve napravio

A onda si eventualno nadjes neku zenu da ti malo pospremi

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja bi samo volila zant kolika je vama placa kad za cuvanje dice za par sati na dan placate po 3000 kuna

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ksena prvotno napisa Vidi poruku
    ja bi samo volila zant kolika je vama placa kad za cuvanje dice za par sati na dan placate po 3000 kuna
    ja mislim da ova cifra nije pravilo, to je stvarno neka gornja granica cijena teta čuvalica, konkretno mojoj prijateljici gospođa sve po doma još radi za te novce i odi platit račune ili u dučan po hranu i sl. a kad ne možeš dobiti jaslice a nemaš dr.opciju a siguran si u tu osobu platiš i toliko(bar ja znam par primjera gdje nakon toga od plaće ostane samo po 1500,2000 kn, znači veći dio ide na čuvalicu i tako do vrtića)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

... ja imam primjerice plaću 6500kn, suprug ima oko 8000kn, a tetu čuvalicu smo plaćali 2500 kn... to je bio naš izbor jer nismo htjeli da maleni ide u jaslice s godinu dana...

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Čitam i čitam po forumu o tetama čuvalicama i jaslicama. Od kako sam rodila zaboli me želudac pri pomisli da ću se vratiti na posao i ostatiti dijete u jaslicama ili teti čuvalici (ni jedna baka ne može pomoći). Tete previše koštaju, ali više me zabrinjava kako ju naći. Kažete pitaj poznanike... Već sam svih pitala ali na žalost bez rezultata... još i samo preostaje nadati se da će mi netko na forumu pooći jer onim agencijama ne vjerujem previše..

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a zasto bi vjerovala nekome koga ti preporuce tu. naime svi smo razliciti i ono sto je meni super ne znaci da je i tebi.
    a sad da iznesem i nase iskustvo. osobu koju smo nasli preko moj posao stranice je mlada osoba koja se pokazala puno boljom nego teta koju smo imali preko preporuke. ali ne zato sto teta nije bila dobra, vec iskljucivo je rijec o generacijskom jazu. kojeg ponekad imamo i medju bliksim osobama.
    i iz iskustva ljudi koji traze tetu uspinjaca se pokazala super. salju ti tete dok ti ne izaberes onu koja ti pase. preporuku mozes dobiti od njenih prethodnih posloprimaca. tesko je nekome ostaviti djete nakon godinu dana. zato hrabro acqua vec ces naci nekoga kome ces ostaviti svoje najvece blago

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Spajalica, hvala!
    Nije lako nikome vjerovati, ali budući da mi nitko iz "stvarnog života" nije nikoga preporučio ostaje mi ili pitat vas ili dati oglas.
    Baš mi je drago što ste vi našli dobru curu preko oglasa. To mi daje nade u taj medij.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zanima me da li netko ima tetu čuvalicu u ovom aranžmanu i koliko to plaća. U biti to ni nije teta čuvalica nego teta odvodilica

Treba mi osoba koja bi mi odvela dijete u vrtić ujutro (pet do deset minuta pješice, a tri s autom). Znači bila bi zauzeta od 6 i pol kad ja odlazim na posao pa do maksimalno 8 i pol.
    Posljednje uređivanje od Ana i mamino zlato : 15.05.2010. at 10:50

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me da li netko ima tetu čuvalicu u ovom aranžmanu i koliko to plaća. U biti to ni nije teta čuvalica nego teta odvodilica

Treba mi osoba koja bi mi odvela dijete u vrtić ujutro (pet do deset minuta pješice, a tri s autom). Znači bila bi zauzeta od 6 i pol kad ja odlazim na posao pa do maksimalno 8 i pol.
    Po satu...od 25kn nadalje ili po dogovoru ako je svaki dan cijeli mjesec neka okrugla cifra recimo.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

filip nikako nije prihvatio jaslice i kad je imao 2 godine imao je tetu čuvalicu koju smo tada (2006/2007 godine)plaćali 2500kn i 20 kn prekovremeno preko 8 sati na dan. tetu smo bili našli preko uspinjače. sad smo je zvali i pitali da li bi čuvala elu, pristala je i kaže da se cijena čuvanja sada kreće između 3000kn i 3500kn. planiram nazvati uspinjaču, ali bi voljela čuti i vaše mišljenje. dakle ona bi čuvala elu 8 sati, skuhala za njih dvije i ništa više. mislim da sam škrtica jer mi se 3500kn čini previše.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj acqua prvotno napisa Vidi poruku
    Nije lako nikome vjerovati, ali budući da mi nitko iz "stvarnog života" nije nikoga preporučio ostaje mi ili pitat vas ili dati oglas.
    Baš mi je drago što ste vi našli dobru curu preko oglasa. To mi daje nade u taj medij.
    mozda da probas sa oglasom na pedagoskoj akademiji!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    filip nikako nije prihvatio jaslice i kad je imao 2 godine imao je tetu čuvalicu koju smo tada (2006/2007 godine)plaćali 2500kn i 20 kn prekovremeno preko 8 sati na dan. tetu smo bili našli preko uspinjače. sad smo je zvali i pitali da li bi čuvala elu, pristala je i kaže da se cijena čuvanja sada kreće između 3000kn i 3500kn. planiram nazvati uspinjaču, ali bi voljela čuti i vaše mišljenje. dakle ona bi čuvala elu 8 sati, skuhala za njih dvije i ništa više. mislim da sam škrtica jer mi se 3500kn čini previše.
    mamitzi mi placamo 3500 za 8 sati, pon-pet
    pronasli smo je preko agencije (ne uspinjace) gdje su nam odmah rekli da se tako krecu cijene
    i da, presretni smo s njom, a sto je jos vaznije i H (15 mjeseci) ju jako voli

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi svoju tetu plaćamo 1500 kn za 4 sata na dan. mi smo našli preko uspinjače, i izuzetno smo zadovoljni. postala nam je kao član familije. prvo je čuvala sinčića od 1.5, a kada je on krenuo u jaslice sada meni pomaže dok MM radi u popodnevnim satima sa njih dvoje.

no, imali smo JAKO negativno iskustvo, našli smo tetu (mladu, studentica na pedagoškom fakultetu) preko oglasa, naime kleptomanka ili što li, pokrala pola moga ormara (što ja nisam na vrijeme skužila jer sam bila u drugom stanju). Kako je mlada, ja sam jo dala drugu šansu i ostala bez još stvari. Kad sam sve stavila na papir, koštala me preko 3000 kn u odjeći i stvarima. Naravno da se samo jedan dan nije pojavila. No preboljela sam ja to, nego nisam preboljela što je nisam prijavla policiji, jer šta - MM ju je neki dan vidio kako šeće dijete od godinu-godinu i pol u kolicima kod inine zgrade i pitamo se da li opet radi isto i kako ljude upozoriti?!?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ostala sam šokirana ciframa koje ste navele...mi smo probali jaslice, odustali smo od daljnjeg isprobavanja zbog toga što je preveliki broj djece u grupama i te jadne tete, uz svu ljubav prema djeci ne stignu pokriti sve potrebe djece u baš to vrijeme kada je potrebno pa smo zaposlili jako simpatičnu djevojku . meni je izraz/naziv/termin teta čuvalica nekako ..., ne sjeda mi, pa taj izraz neću ni koristit.

djevojka koja radi kod nas ima radno vrijeme od 8 sati, svaki dan, osim vikenda...plaća 4000kn. dobila bi i više zato što to i zaslužuje...pa brine se o našem djetetu!
    nikakvi kućanski poslovi ne dolaze u obzir...za to smo zaposlili gospođu jednom tjedno. Anđela će u vrtić kad još malo naraste, još nam je premala i za privatni vrtić gdje sam čula da su tete grozne zato što su mizerno plaćene i obavljaju sve poslove.

ruzica!

Početno

Slažem se sa vašim mišljenjima, za ili protiv "teta čuvalica". Ipak moram vam reći da i privatne odgajateljice nailaze na svakakve roditelje. Moja iskustva u tom poslu s roditeljima nisu uvijek bila baš sjajna. I danas nakon nekoliko desetljeća čuvanja dječice :D mi se dogodi da krivo procjenim roditelje pa imam problema kasnije. Ljudi i ne razumiju koliko je truda i vremena tu uloženo, ne može se svatko skrbiti za tuđe djete kao za svoje.

Jedva čekam da mi dođu unučići iz Njemačke da se imam s kime igrati :D

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moja Elka je od 3 mjeseca u jaslicama provela slovom i brojem 10 dana. Učestale upale uha koje nismo mogli sanirati antibioticima, viroze pa miringotomija. Ja na bolovanju više nego na poslu. Došla je svekica na mjesec dana je pričuvati jer je nismo mogli više stavljati u jaslice i koincidencijom se srela s mojom susjedom koja se ponudila čuvati Elku od 7-15 sati. U kući ih je 6-ero, životinja ima kao u zoološkom vrtu, vesela je i zdrava, sve ih zabavlja. teta je rekla da će još ona mene morati platiti za tu blagodat . dakle, mjesečno je plaćam 1.000,oo kn. Vozim je svako jutro njoj, tamo jede njihovo domače, curke izlaze u grad, ima i malog susjeda za igranje. No, ja govorim o teti iz Daruvara. Hoću reći, cijene se drastično razlikuju od zagrebačkih kojih je tu većina.I iskreno, zaista bi platila i više samo da mogu, i mislim da ću s vremena na vrijeme i dati više novaca samo dok se malo izvučemo iz crvenoga

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hm, sve nešto računam, privatne jaslice me dođu 2500 kn
    + papuče (ne koriste po doma, a sinu moramo mijenjati obuću svako par mjeseci jer mu noga raste - drugi rođendan je dočekao u broju 27)
    + dupla obuća i jakne (tako mi svi kažu - sin nikad nije imao dva komada obuće u istom broju)
    + jednokratne pelene i vlažne maramice (doma platnene + guza pod pipu)
    + smanjenje plaće zbog bolovanja (a dvoje ih prvi puta idu u jaslice pa ću biti više doma nego na poslu)
    + morat ću kupiti više odjeće (svi mi tako kažu, moji imaju svega par trenirkica jer sam bila doma pa mi nije bio problem prati - za vrtić treba nešto obući + imati u torbi rezervu + čisto za doma jer se zmažu + 3 kompleta za sutra)
    + mm ima nagradna 2 mjeseca za biti na porodiljskom, a u privatnom vrtiću nam kažu da ako želimo mjesto, moraju djeca krenuti u 9. mj, a čuvalicu bi mogli zaposliti 2 mjeseca kasnije (to mi je 5000 kn uštede + vrlo vjerojatno 2 para šlapica obzirom da su mi djeca poprilično nogata)

Pa isplati mi se onda platiti 3000-3500 kn čuvalicu. Ionako, u to ime moram dići kredit pa ako nas sljedećih godina isto ne prime, taman ću do faksa otplatiti njihovo nevrtićarenje

Mame s iskustvom, što mislite, da li mi je računica točna?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kako si sve ovo gore takstaivno naborojala ja cu ti napisati sta moja djeca imaju:
    1. papuce (trenutno umjeto papuca koriste crocsice, pa trosak kupovina slapa mi smanjuje trosak za ljeto)
    2. mi nemamo duplu obucu, nikad nismo imali dvoje cizme. jakne imamo dvije jednu nasljedjenu ili staru koja je malo kraca ili kupljena rabljena (rodina rasprodaja, burza i sl.) za rezervu
    3. moji nisu bili pelenasi u vrticu
    4. ja nemam visoku placu pa to smanjenje place ne osjetim u tom smislu, jer ne trosim lovu za jelo na poslu, ne trosim benzin, i jos brdo drugih stvar koje mi papju lovu iz novcanika. o troskovima bolovanja na moju placu mozemo na pp. i ovu vrticku godinu sam svaki put bila za starijeg klinca.
    5. BC i balerina imaju 7 donjih djelova trenirki i dvoje traperice, koje ne nosi u vrtic. majica fakat imamo dosta, jer dio dobijemo, dio kupim na snizenjima, uostalom snalazim se kao i svi drugi.

eto to ti je nas troskovnik.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 18.06.2010. at 10:59

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni se čini da te dođe jeftinije zaposliti tetu čuvalicu nego privatni vrtić. Pogledaj naše lanjsko iskustvo, tu sam pisala.

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Imam pitanje vezano uz godišnji odmor tete čuvalice... naime naša teta ide 2 tjedna na odmor, ali od mene očekuje da joj to vrijeme platim kao da radi, napominjem da nije kod mene u radnom odnosu. je li to uobičajno? meni je normalno da joj platim vrijeme koje ona provede s djetetom, ali ne i dva tjedna u koje dijete neće čuvati. inače plaćam joj 3500 kn za čuvanje od 7:30 do 16 h. mislim da je to više nego pristojna lova i da ne moram plaćati vrijeme koje je ona na godišnjem.
    unaprijed hvala.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

...uvijek smo teti plačali godišnji odmor i tako sve meni poznate mame koje su imale ili imaju tetu čuvalicu.

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i mi plaćamo GO. tri tjedna smo na moru, ali teta dobije punu plaću.
    i mene poslodavac plati dok sam na GO
    mislim da je to stvar dogovora na samom početku
    naša teta ima plaću 3 000. da možemo više - platili bi. (i ostavili ju do fakulteta)

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

uf drago mi je da je netko od vaszadovoljan uspinjačpm , mi smo preko njih probali naci cistacicu....to je bila prava nocna mora....ono sto su nam slali je bilo prestrasno....eto ja sad cekam trojceke i pokusavam pronaci primalju- sittericu...eh da o ovim cijenama o kojima pricate da li se tu nadodaje jos i prijava....znaci 2500 neto , odnosno bruto 4500????

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi smo placali punu placu bez obzira na godisnji, isto nije bila prijavljena ali mi se cinilo fer da dobije cijelu placu jer ju ne placam po satu, vec mjesecno.

Inace ovdje mozete izracunatii okvirno koliki je brutto za neki netto http://www.moj-posao.net/jseeker_sal...e#calc_results

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

mene zanima da li vi ovdje govorite o cijenama bruto ili neto ili imaju prijavu na taj neto

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Netto. Teta nije prijavljena. Dobiva 2 x mjesečno 1.500,00 kn u koverti.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Anamorci prvotno napisa Vidi poruku
    mamitzi mi placamo 3500 za 8 sati, pon-pet
    pronasli smo je preko agencije (ne uspinjace) gdje su nam odmah rekli da se tako krecu cijene
    i da, presretni smo s njom, a sto je jos vaznije i H (15 mjeseci) ju jako voli
    mozes li molim te mi reci preko koje agencije ste angazirali tetu cuvalicu? ja osobno sa uspinjacom nisam zadovoljna jer smo prek njih trazili cistacice a ono kaj je doslo bilo je katastrofa....
    Posljednje uređivanje od bonizg : 10.07.2010. at 11:29

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

uf ponavljam se ...nego jel ima tko za preporuciti mladju zensku osobu , koja zna prematati i hraniti novorodjence...jer ja za 3 tj. ocekujem 3 komada....bila bih vrlo zahvalna....moj mail je tinalje@net.hr

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam se sadjevojkom koja nam čuva sina dogovorila za cijenu od 60 kn po danu, pošto nam ne trebaju svi dani u tjednu. Ali nam ponekad zatreba koji sat i popodne pa joj dodam. I ne očekujem od nje da radi išta drugo osim da brine o njemu. Cura je jako dobra i maleni je obožava, ali to je bilo samo privremeno rješenje do mog GO, a na jesen će u jaslice.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

dali znate za neku čuvalicu u rijeci koja bi čuvala moju curicu (3god) par dana tjedno? Hvala

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Sandaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje vezano uz godišnji odmor tete čuvalice... naime naša teta ide 2 tjedna na odmor, ali od mene očekuje da joj to vrijeme platim kao da radi, napominjem da nije kod mene u radnom odnosu. je li to uobičajno? meni je normalno da joj platim vrijeme koje ona provede s djetetom, ali ne i dva tjedna u koje dijete neće čuvati. inače plaćam joj 3500 kn za čuvanje od 7:30 do 16 h. mislim da je to više nego pristojna lova i da ne moram plaćati vrijeme koje je ona na godišnjem.
    unaprijed hvala.

Mi smo plaćali.
    ALi mi se ta situacija tako zamjerila da bih drukčije postupila da sam znala da će tako ispasti.

Teta je otišla na 3tj u vrijeme u koje nama nije odgovaralo. Mi tada nismo mogli prebaciti godišnji jer smo se već zapisali za 8mj. a ona nam je rekla prekasno (kao nama je zaboravila reći).

PA smo nakraju platili 6tj kojih on uopće nije išao teti - 3tj njenog godišnjeg i 3 tjedna našeg. Plus smo platili 3tj drugoj teti za čuvanje dok je prva na godišnjem. I to smo tu drugu tražili navrat nanos jer nam je ova prva najavila 2tj ranije. I na tu drugu moje dijete nije naviklo, ona se ponašala kao da nam radi uslugu (a naplatila nam je masno), ja sam svaki dan kasnila na posao, muž je bježao ranije..
    MM je poludio i na kraju smo se svi živi isposvađali.

Tako da bih sada platila ISKLJUČIVO da se mjesec ili dva unaprijed dogovori s nama kada želi na go i da se uskladimo. A ne na ovaj način.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 27.07.2010. at 15:14

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ima li dobrih teta čuvalica u puli,zna li netko??

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je nevjerojatno koliko vas plaća dadilju po 3500, 4000 kn pa i 3.. Imam osjecaj kad vas citam kao da ste sve ispale iz nekog filma, kao da niste iz Hrvatske. Ja i moj muz zaradjujemo mjesecno oko dvije tisuce eura, znaci iznad hrv prosjeka, kad platimo kredit za stan, za auto, jedan nenamjenski za potrebe uredjenja stana nama ostane za jedan prosjecan zivot, ne znam odakle mi jo 4 tisuce za dadilju.
    Osim ako ste podstanari bez auta npr a zaradjujete i više nego dobro ili ako imate roditelje koji su vam kupili stan i auto. Nije mi jasno.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sandaaa prvotno napisa Vidi poruku
    unaprijed hvala.
    Ne bih platila osim ako ju povedete sa sobom da vam sprema, kuha i cuva dijete i na odmoru. Ako nije prijavljena a vecina nije, placa se samo rad,a ne i vrijeme za godisnji.Nigdje osim ovdje nisam procitala drugacije. Jos bi bilo najbolje da te trazi i regres.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Žene rade 8-10h. Dakle, zarade plaću. Pa kolika bi plaća trebala biti?! Nitko ne čuva jer nema važnijeg posla. Svi rade za novce. I, ne, nije lako platiti.
    Moji su dobili jaslice pa nećemo uzimati tetu. Ali i da smo uzeli, pa ne bih od nje očekivala da spušta cijenu rada zato jer imam kredit. Niti ja ne dozvoljavam da mi se spušta cijena rada jer mi gazda ima kredit. Njegov kredit - njegov problem.
    I većina čuvalica bi rado da ih se prijavi.....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Osobno nismo imali iskustva s tetama čuvalicama ali po pričama kao i u svemu ima raznih priča..od horor do bajkovitih. Onome koga se plaća (dakle tih cca 3000kn) iznos ne izgleda velik (koliko nas bi radilo 8 sati za te novce?) a onome tko te novce daje izgleda cifra jako puno. Sasvim normalno...
    znam da je netko spominjao stranicu na kojoj isto ima ponuda dadilja (čini mi se nešto kao dadilje.net)
    u svakom slučaju budite na oprezu i dobro provjerite čuvalicu! )

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Žene rade 8-10h. Dakle, zarade plaću. Pa kolika bi plaća trebala biti?! Nitko ne čuva jer nema važnijeg posla. Svi rade za novce. I, ne, nije lako platiti.
    Moji su dobili jaslice pa nećemo uzimati tetu. Ali i da smo uzeli, pa ne bih od nje očekivala da spušta cijenu rada zato jer imam kredit. Niti ja ne dozvoljavam da mi se spušta cijena rada jer mi gazda ima kredit. Njegov kredit - njegov problem.
    I većina čuvalica bi rado da ih se prijavi.....
    4 tisuće nema teta u Konzumu pa ni šalterski djelatnik u svakoj banci. 4 tisuće za čuvanje uz npr.crtić, gdje ti nitko ne sjedi nad glavom, gdje dijete od 8 zna odspavati i dva tri sata itd. A to da bi bile rado prijavljene ne vrijedi čak ni za većinu jer prijavom gube mnoga prava jer se ne vode kao nezaposlene.. Imam iskustva sa ženama u mirovini kojima je to dodatak na plaći ili sa nezaposlenima koji na temelju toga imaju besplatne prijevoze, doplatke a neke još i naknadu za nezaposlene plus čuvanje i evo ti pristojan novac.

a mama avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je nevjerojatno koliko vas plaća dadilju po 3500, 4000 kn pa i 3.. Imam osjecaj kad vas citam kao da ste sve ispale iz nekog filma, kao da niste iz Hrvatske.
    i meni

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, nemojmo da ovo postane topic na kojem se isčuđavamo obiteljima koje odvajaju x kuna za čuvalicu, dozvolite da mame/tate koji se odluče na tu opciju razmjenjuju iskustva.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo naseg iskustva, dadilju smo nasli preko Moj.Posao, javilo nam se jako puno kandidata tako da sam bila bas zadovoljna jer sam mogla birati koga pozvati na razgovor. Placat cemo 3500 kuna a kandidatkinje su trazile placu za 8,5 do 9 radnih sati dnevno 5 dana tjedno, bez ciscenja, samo briga o djetetu, od 2500 (uglavnom umirovljenice) do cak 4200 kuna. Radi se o Zagrebu. Placat cemo i GO, jer mi je jasno da si osoba koja zivi od tog posla ne moze priustiti mjesec dana biti bez place, s tim da ce GO koristiti kad i mi.

Znam da se nekome 3500 kuna cini puno, i zahvalna sam da to mozemo platiti i necu zaliti ni kune ako budemo zadovoljni. Ipak je to posao s punim radnim vremenom i to jako odgovoran i zahtjevan, kvalitetno se baviti s djetetom prakticki cijeli dan nije nimalo lagano, a dok dijete spava i dadilja se treba odmoriti, pojesti, pripremiti rucak djetetu. Znam po sebi da nekad padam s nogu i jedva cekam sat, dva, dok ona spava da i ja malo sjednem, pojedem, predahnem...

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa Vidi poruku
    4 tisuće nema teta u Konzumu pa ni šalterski djelatnik u svakoj banci. 4 tisuće za čuvanje uz npr.crtić, gdje ti nitko ne sjedi nad glavom, gdje dijete od 8 zna odspavati i dva tri sata itd. A to da bi bile rado prijavljene ne vrijedi čak ni za većinu jer prijavom gube mnoga prava jer se ne vode kao nezaposlene.. Imam iskustva sa ženama u mirovini kojima je to dodatak na plaći ili sa nezaposlenima koji na temelju toga imaju besplatne prijevoze, doplatke a neke još i naknadu za nezaposlene plus čuvanje i evo ti pristojan novac.
    Dakle, na ovo moram reagirati...pa krenimo redom..
    1.Kakve veze ima to što dijete za vrijeme "čuvanja" odspava??Eto, meni nije jasno kakve veze to ima sa plaćom "čuvalice"!?Jer, naime, što kad djelatnici u nekom butiku ne uđe kupac u butik par sati (to se događa, da), a ona je sve druge poslove (neznam, čišćenje, slaganje, papirologija) sredila i sad, zamisli...sjedi!!Gazda bi joj trebao odbit te sate od plaće jer taj tren nema posla, tj. prevedeno za ovu temu "dijete joj spava"??Ili bi se već pri dogovoru o plaći trebali dogovorit da je ta plaća bitno manje, jer eto, bit će trenutaka spavanja??Nečuveno!!!Ps. I u vrtiću djeca spavaju, pa??Šteta što se poslodavci nisu sjetili to vrijeme oduzet odgajateljima od plaće.."Čuvalica" je plaćena za vrijeme koje provede na poslu, tj. uz vaše dijete, neovisno da li dijete za to vrijeme spava, jede ili se igra..
    2.Da, ima čuvalica koje su u mirovini, ima ih koje primaju naknadu za nezaposlene...također ih ima i studentica, a ima i onih koje nisu ni u jednoj od navedenih kategorija...NEVAŽNO...A isticat da im je čuvanje djece "dodatak"(tj. lova na još neku lovu) je u najmanju ruku nepristojno, i podsjeća na gledanje u tuđi tanjur...ponavljam...čuvalica je plaćena za posao, a to je bavljenje djetetom, a to da li je njoj taj novac jedini ili "dodatak" nema veze s visinom dogovorene plaće (ne bi trebalo imati veze)..To je kao da npr. netko iza posla ide još honorarno radit, a poslodavac (honorarca) mu kaže"tebi je ta lova "dodatak", ti već imaš neka primanja, pa nema veze što obaljanje posla vrijedi xx kuna, ja ću ti dati manje...pa mislim---

giada

Početno

evo još jedne tete čuvalice plaća mi je 3500kn, angažirana sam isključivo za brigu oko malene, no kad ona spava, a to je po 2sata, ja opeglam, stavim suđe prati ili izvadim čisto i tako. čisto iz razloga što mi je dosadno. no kada čitam postove mama koje skreću pažnju na spavanje djeteta i da tada teta ništa ne radi, zbilja mi bude žao teta čuvalica kojima ste vi poslodavac. naime, čuvala sam prije djecu od rodbine po par sati, i to mi je bilo lako. no kad čuvam tuđe dijete po 8h, kada to dijete ovisi isključivo o meni, ja se psihički umorim do zadnjih granica. jer stvar je u tome da se toliko brinem za to dijete, ne želim da mu se išta dogodi, predviđam moguće opasnosti... dala bi svoj život za to malo biće. tako da mislim da ja svoj novac zbilja zaradim. vrijeme provodim u igri, i da, kada ona zaspi, jedva nekad i dočekam 30min da sjednem i u miru popijem čašu vode. ne puštam joj crtiće, ne puštam ju da se stalno sama igra (potičem da se zna sama zaigrati ali joj se ubrzo i ja pridružujem).
    mame trebaju shvatiti da kada već si mogu priuštit tetu čuvalicu, onda ne trebaju žaliti novca jer ima nas koji zbilja, ali zbilja uživamo provoditi vrijeme sa njihovim ljubavima i zbilja se brinemo o njima više nego da je naše vlastito

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moram komentirati. Svi se slažu da je čuvanje djece zahtjevan, odgovoran i ponekad naporan posao kako mamama, tatama, tako i tetama čuvalicama a da ne pričamo kako je tek teško tetama u vrtiću, ali 3500KN ili pak 4000KN!!!! ISKLJUČIVO za čuvanje jednog djeteta je pretjerivanje. Prema ovim ciframa tete u vrtiću su debelo podcijenjene.

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Iznos koliko plaćamo tetu sam napisala informacije radi. Znači da netko tko nije imao tetu zna koliko cca to košta.
    Moje dijete ima tetu i da mogu platila bih joj i 5.000 kuna.
    I mislim da teta koju plaćamo 3000 (jer više ne možemo, a nije da ne želimo) zaradi krvavo svaku svoju kunu.
    Nemamo stambeni kredit. Živimo u jako malom stanu i plaćamo tetu. Jer između djeteta i kvadrata, izabrali smo ovo prvo.
    I ne mislim da se to ikoga tiče osim mene i mm-a.
    I mislim da živim u Hrvatskoj, svjesna sam toga i to je moj izbor također. Kao i to da radim kod privatnika i posao mi ne dozvoljava česta bolovanja. I to je moj izbor.
    Ne znam od kud nekome prava, tko čuvalicu nije imao, suditi o ljudima koji čuvalice plaćaju i suditi o tetama koje devet sati dnevno brinu o tuđoj djeci i pošteno zarade svaku svoju kunu.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Još jednom vas molim da se suzdržite od komentiranja tko, koliko i zašto plaća osobu koja čuva dijete, sve postove koji su off topic ću brisati.

Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •