mi smo našu plačali ovako po satu 40kn, ali samo zato jer je dolazila izdaleka (pa da ju kao malo motiviramo) i jer smo bili prezadovoljni sa njom!
mi smo našu plačali ovako po satu 40kn, ali samo zato jer je dolazila izdaleka (pa da ju kao malo motiviramo) i jer smo bili prezadovoljni sa njom!
Puno ovisi i o osobi.
Imala sam tetu za blizance. Plaćala joj masnu lovu, no ona je iznova htjela još i još bez obzira što se opseg posla smanjio kako su djeca porasla. kada joj se nešto ne bi svidjelo bojkotirala je neurađenim ili aljkavo pa čak i štetno odrađenim poslom, nedolaskom itd, premda je znala da sam samohrana majka troje djece i da imam odgovoran i zahtjevan posao. Dala sam joj otkaz.
Potražili smo novu tetu. Ona je divna; odgovorna, brižna, uviđavna, radišna. Nije samo teta nego je postala i dio obitelji.
Isplati se tražiti dok se ne pronađe prava osoba za vašu djecu.![]()
Alkemicarka - pa naravno da je puno. To je 1600 kn mjesecnk za 2 sata na dan.
Cure hvala na savjetima.
Girica i ja sam samohrana majka. Moji roditelji nisu blizu, a od pok. supruga su u Zg, ali dosta rade. Tako da mi definitivno treba netko. Znam da to nije svaki dan i da bi trebalo biti plaćeno više i da uključuje i kućanske poslove. Naša teta bi bila sa djetetom maksimalno 45 minuta sama, onda bih ja došla, rijetko kad je peglala košulje jer sam si ih peglala uglavnom sama. Mislim da u ovo vrijeme besparice i nezaposlenosti nije nemoguće naći kvalitetnu i pouzdanu gospođu za 30 kn/h.
Alkemicarka, probaj postavit situaciju da ti nudis toliko i toliko. Naci ce se netko kome ce to biti dovoljno, s kim ce biti kemija pozitivna (meni to bitno) i kome ce pasati tako mali angazman. Samo treba traziti duze. Aj da je to povrmeno tipa par sati mjesecno. Ovo je skoro za pausalni dogovor. Tako se meni cini bar. Moja susjeda ima gospodju za 20 kn/sat, bez presinga koji put je koristi vise, koji put manje.
Imam poznanicu koja je trenutno nezaposlena i nudi joj se čuvanje dvogodišnje djevojčice. Čuvala bi ju po potrebi par dana kada je bolesna tj. oporavlja se od bolesti pa još nije za vrtić. Nude joj sto kuna po danu. Je li to neka realna cijena za prihvatiti?
Koliko bi platili čuvanje djeteta od godinu dana, 7 dana po 8,5 sati, putovanje do posla i natrag cca 3 sata, čuvanje je na 4 katu bez lifta?
7 dana mjesecno? Ako je cuvanje toliko onda definitivno po satu cuvanja, cca 35 kn. Ako je barem tri do cetiri dana tjedni onda i manje. Ja imam tetu svak dan, 5-6 sati dnevno i placam je 3300. Ali radi sve. Sad najmanje cuva. Kuha, sprema, pegla, cisti, ide po malu u vrtic
ja se vama ovdje divim. u vž si sretnik ako možeš raditi ko čuvalica+spremalica 8 sati dnevno za 2000kn.
moja mama je to sve radila za 1600kn. nažalost su prilike ovdje takve
ma krivo sam napisala 5 dana u tjednu, no sad nema ni veze ošo´voz!
Molim vas savjet jer nemam nikakvog iskustva vezano za dadilje jer smo još mali. Dakle, radilo bi se o čuvanju jednogodišnjeg djeteta kod nas doma (Zg, zona tramvaja) od ponedjeljka do petka po 8 sati. Ne bi trebalo obavljati nikakve kućanske poslove, osim ponekad pripreme obroka za dijete. Pokušala bih naći osobu koja je školovana za taj posao i s preporukom. Koliko bih joj trebala ponuditi plaću?
hvala Mojca!
Kako to ide s plaćanjem? Unaprijed im plaćate ili kad odrade mjesec?
Plaćate li im i kad ne rade, tj vi ste na godišnjem pa vam na neko vrijeme njezine usluge nisu potrebne?
nemam iskustva u tome, vjerojatno je stvar dogovora, ali ako je to netko s kim si zadovoljna i ako si to možeš priuštiti, ja bih joj platila. možda nešto manje jer ne mora putovati ali ipak bih. ako se može, naravno
edit: pričam o GO
Posljednje uređivanje od bijelko : 26.03.2013. at 13:37
Plaću dajemo kad odrade mjesec. Plaćamo sve, i kad sam ja na bolovanju i kad smo na godišnjem i kad baka dođe.
U tri mjeseca koliko ju imamo 2 puta po tjedan dana gotovo nije radila jer je Smjehuljica bila bolesna, pa sam ostala doma (radila je po možda 8 sati sve skupa u tjednu) i jedan tjedan kad je bila baka je radila samo 3 sata na dan.
Ja mislim da godšinji treba platiti, pa to je njoj posao, od toga živi, kako bi bilo da nama naši poslodavci ne plaćaju godišnji?
Posljednje uređivanje od Mojca : 26.03.2013. at 13:48
Što znači educirana?
Jesam ja kao majka prošla neku edukaciju? Je li baka koja ponekad dođe educirana?
Važnije mi je da se desi klik, da osoba ima duha, da se stvori kemija između njih...
edi: Nisam odgovorila na pitanje, nije educirana za rad s djecom studira na Vernu...
Posljednje uređivanje od Mojca : 26.03.2013. at 14:21
Mi placamo po satu, tako nam svima odgovara. Cijene se krecu od 20 do 35-40 kn, ovisno koliko cesto se treba cuvanje. Mi imamo fiksnu cijenu sata neovisno o broju sati - jel 0 ili 200, uvijek jednako.
Znate li kako se kreću cijene u Rijeci? 5 dana tjedno, od 7:45 do 17:00...nekad manje, jer ponekad dođem ranije s posla...isključivo briga za naše dijete...nikakvo pospremanje, pranje, usisavanje, itd....
mi za 9 sati dnevno/5 dana tjedno plaćamo 3.500
godišnji, bolovanje plaćeno
Mi plaćali 100 kn za 4 sata svaki dan = 3000 mjesečno
kolika bi cijena bila za 2 djece da teta dođe kod nas doma kada ja odlazim na posao (u 6 i 30) i onda ih pomalo spremi i odvede u vrtić. i da oko 15 i 30 dođe po njih iz vrtića i da bude sa njima dok se ja ne vratim doma (oko 18 i 30) da im da nešto za jesti i provede vrijeme do mog dolaska.
Pošto je kod mene u firmi prekovremeni rad nešto najnormalnije - znači meni treba netko na 3 sata ujutro i na 3 sata popodne - sveukupno 6 sati.. ali opet ta osoba treba ti biti na raspolaganju cijeli dan makar telefonom ako se izdogađaju neke situacije (tipa bolest itd)...
koliko bi takav posao bio plaćen? ja sam razmišljala ne ispod 3500 kuna... jesam li malo rekla?
mislim svjesna sam ja toga da ju trebam u najgore vrijeme... kao da radi prvu smjenu a onda i drugu smjenu...
svjesna sam ja da joj je praktično 10 sati zauzeto (bezobzira što od cca 9 ujutro kada ih ostavi do 15 i 30 ima svoje vrijeme) ali ruku na srce nezahvalno je to što ja tražim.
svjesna sam ja da je to 2 djece
hm... malo sam ja i rekla ...mislim da bi to moglo biti više... ajd molim vas pomozite da li uopće razmišljam u dobrom smjeru (onaj koji plaća njemu je uvijek puno a onaj kome se plaća njemu je uvijek malo)
Ja mislim da je 3500 ok (uz naravno dodatke u slucaju bolesti i tvojih prekovremenih). Al definitivno bi probala naci nekoga u kvartu, znaci nekoga kome nije problem dvaput dnevno dolaziti i odlaziti od tebe.
Dogodit će ti se da će te gledati ko zadnju ludu kad nekim tetama ponudiš 3500kn, jer je to za njih preeemalo.
S druge strane nekoj vitalnoj umirovljenici iz susjedstva je to previše love.
Sve ovisi kaj očekuješ od tete. Ako je samo vođenje i dovođenje djece iz vrtića plus malo čuvanja popodne 3500kn je apsolutno previše za tih par sati.
Ako očekuješ da se teta s njima aktivno bavi, vodi ih u šetnje, igra se s njima, uči ih i odgaja, a još i da bude na stand by-u u slučaju bolesti...ne znam da li je 3500kn dosta.
Za dvokratno radno vrijeme ćeš teško nekoga naći. Znači jedino lova može biti stimulans, a onda je pitanje koliko će ta osoba kvalitetno raditi taj posao.
Nadam se da me kužiš.
Ja bih rekla da su ljudi jako različiti i da, ako imaš u kvartu dobre susjede na koje možeš računati, sve je stvar dogovora, ali često i sreće (kao uostalom i u drugim segmentima života, nisam niš pametno napisala). Ja sam glavu razbijala tko će mi dovoditi starije dijete iz vrtića doma (jer s posla stignem samo po mlađe, idu u dva različita vrtića, nismo mogli dobiti mjesto,druga priča), na kraju su mi se sami ponudili susjedi iz iste zgrade koji za to nisu htjeli uzeti niti kune. Stariji bračni par bez djece, moji ih klinci obožavaju. A mala je s njima još i debelo nakon što ja dođem s mlađim djetetom doma iz jaslica, igraju se i jede često kod njih. Hoću reći, svakako bih potražila nekog preko preporuke iz kvarta jer bi to po logici i dinamici dolaženja bilo optimalno rješenje. I slažem se da edukacija nije nužna, bitniji je taj klik i kakav je tko kao osoba, djeca to prva prepoznaju, često i prije nas.
joj, meni se čini da bi lakše našla dvije osobe, jednu da odradi jutarnji, a druga popodnevni dio. dobro si rekla, tko plaća puno mu je, tko prima, malo mu je, to je tako normalno. opet, ova mi se tvoja kombinacija čini zaista kompliciranom, ako već plaćaš nekoga za ta jutra i popodneva, nađi nekog tko će to odraditi u komadu, bez vrtića (čim je uključen kolektiv, znaš da će često ionako ta osoba morati uletiti i u "međusmjenu"), pa joj plati malo više (koliko si planirala + cijena vrtića za dvoje).
Molim pomoć.
Koliko ponuditi studentici za tri tjedna čuvanja 9-ogodišnjaka i 5-ogodišnjakinje?
S njima bi bila cca 6 sati dnevno (od 7-13 h).
Hvala
Ja za puno radno vrijeme za jedno dijete od 20 mjeseci plaćam 3000. E sad, da li za čuvanje dvoje djece treba platiti više ili manje, ne znam... posebno jer su veliki. Jednom mi je jedna čuvalica rekla da ona čuva isključivo dvoje jer je tako lakše.![]()
ovisi i o mjestu, zagreb je najskuplji
ja plaćam 2000 kn puno radno vrijeme
ja bih ponudila onoliko koliko sam napisala, uzimajući u obzir i mjesto stanovanja, broj djece, starost, vrijeme čuvanja...
mislim da je u ovakvoj situaciji fer ponuditi 100-120 kn po danu, što bi za tri tjedna bilo 1500-1800 kn. ovisi, naravno o nizu okolnosti, a i tvojim mogućnostima. dvoje starijih mogu biti i teži za čuvanje od jednog mlađeg, sve je to relativno. ja za jedno od 16 mjeseci plaćam 120 po danu (ali isto ne za puno radno vrijeme, nekih 6-6,5 sati). sad su i školarci kući i iako njih zaista ne treba nešto posebno čuvati, ali i dati im za jesti i biti tu za njih, puno vrijedi, pa razmišljam o tome da malo povisim taj iznos za ovo vrijeme praznika.
Kolika bi cijena čuvanja bila za 4-5h dnevno, školarca (prvašića), uz kontrolu domaćeg rada, davanja obroka i pratnju do škole ili iz škole ? Ima li netko iskustva ? Radi se o Zagrebu.
Nismo u produljenom boravku, nego u klasičnom razredu.
Hvala na odgovorima.
Još nisam sigurna da ću trebat nekog jer none tvrdi da ona može izgurat tri tjedna s njima bez pomoći.
Eventualna čuvalica bi im trebala dati doručak, odvesti ih na kupanje i kad zavrući u park te ih predati noni u 13.
Plaža nam je 2 minute od kuće.
Mislim da bi za navedeno 1500 bilo ok.
Mi smo isto angažirali čuvalicu za 2 tjedna za maleckog jer njegov uskoro bivši privatni vrtić ne radi preko ljeta.
Dogovorili smo cijenu 1200 kn, e sad ne znam bih li ponudila teti i ručak, pa me zanima da li je uobičajeno ponuditi čuvalici i jelo ili se podrazumijeva da je to već u cijeni koju ste dogovorili za čuvanje?
Mi imamo dogovor za 4 sata, cca od 14-18 h, ali jedan tj. 3x tjedno, a jedan 2x tjedno. Dogovorili smo da je taj dolazak 100 kn (dakle 25 kn /h).
To je 1000 kn mjesečno, a obično nam teta 2x skuha i u 16 h ode po cure pa dok mi ne dodemo. Ponekad je to zaista u 18 ali nekad je i u 17,ne gledam na sat. Kad je frka za čuvanje cijeli dan (npr. ja sam na bolovanju 2 dana kad je najgore, ali onda ih poslije teta čuva, 1 ili rjeđe obe) platim za dan 200 kn, dakle uvijek ista satnica , ali trudim se ne prelaziti cifru koju sam sebi zadala kao maximalni trošak.
Dva puta tjedno su duže u vrtiću jer u nastavku imaju ritmiku i to me spašava da ne moram nekoga imati svaki dan.
Inače, taj dogovor me dijeli od totalnog ludila. Iako mi nije lako izdvojiti tih 1000 kn saki mjesec, uz 2 vrtićka mjesta, kredit za stan i ono...život općenito, presretna sam da uz jurnjavu cijeli dan, ne moram još isliti da li će mi djeca ostati zadnje u dežurstvu i sl.
Pomoc,koliko bi platili curi koja bi dosla 3x tjedno (unaprijed poznat raspored) i uru vremena doslovno gledala TV u dnevnom boravku dok dijete spava? Dakle,nema apsolutno nista za radit,jedino ako se dijete probudi (rijetko) poc ju uspavat...To je dakle ukupno 12h mjesecno...koliko bi se to cijenilo po satu? 20kn?
Ako ne putuje nego je blizu možda bi joj bilo ok, ne znam. Pitaj. Ja sam se dogovorila da napišem max i min cijenu na papir, a tako i moja čuvalica svoju. Pa smo shvatile da je moja min bila njema maximalna i tako smo obje zadovoljne.
Katkad raširi robu na sušilu, isprazni mašinu suđa, složi novo, a nužno je da se igra s djecom i dovrši ručak te ručaju. Ako kućne poslove shvate kao igru i počaste me redom u svakom smislu nađemo neku extra nagradu.
Pola dana 50 kn (do 5 h), cijeli (moj radni)100 kn
Posljednje uređivanje od makita : 06.09.2013. at 17:44
Nama teta dolazi 4 sata dnevno 5 dana u tjednu. Radi sto treba, bude s jednim djetetom, opere sudje, objesi ves ili opegla itd. Placamo ju 1000kn mjesecno. Moze jesti stogod ima u frizideru
Mi smo tetu plaćali 2.250 kn pausalno svaki mjesec, vikendi i blagdani slobodni, godisnji od 7 tjedana (ljetni+ bozicni i novogodisnji) placen, kao i povremeni slobodni dani, bozicnica i uskrsnica od parsto kn. Radila je nekad 8-9 sati, a nekad po par sati na dan. Brinula je za malenog, vodila ga van, igrala se s njim, skuhala njemu, a kasnije i nama.
Sad kad vas čitam vidim koliko smo mi zapravo "jeftino" prošli...
naime, i prvu i drugu curku je čuvala "baka" - gospođa čuvalica, od godine dana do polaska u vrtić. Stariju curku je čuvala skoro 2 godine, a mlađu 1,5 godinu. Mjesečno smo joj plaćali 1000 kn po djetetu. Vozili smo joj curke k njoj doma. Ona im je skuhala, igrala se s njima, nabavila im je ribice, psa, mačku... U vrijeme kad je starija curka išla, bilo je perioda kad ih je čuvala 3 a bilo je perioda i kad je bilo 5-ero djece. Sad kad je mlađu curku čuvala bilo ih je dvoje. Mi smo super zadovoljni. Djeca su bila uvijek suha, čista, premotana, sita. Obožavali su i nju i muža joj...sve u svemu: BAKI čista 5! I dan danas ju moje cure doživljavaju kao baku.
Koliko bi ponudili za samo odvodjenje starijeg djeteta u vrtic, udaljen cca 10-15min pjeske od kuce? Ja sam doma s tek rodjenom bebom, tata radi od prerano ujutro a krece hladnije vrijeme. Cura koju smo kontaktirali zivi u istoj zgradi.
da li je netko vodio tetu čuvalicu sa sobom na go?
koliko bi trebalo platiti tetu za 7 dana, čuvanje jednog djeteta po 6h dnevno (smještaj i hrana bi išla "na teret" poslodavca)?