Stranica 12 od 12 PrviPrvi ... 2101112
Pokazuje rezultate 551 do 567 od 567

Tema: Tete čuvalice - cijene

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da bi ok satnica bila ovako:

6 sati - minimalno 100 kn dnevno
    8 sati - 130-150 kn dnevno
    10 sati - 170-200 kn dnevno

100 kn dnevno za 10 sati je puno premalo...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a može li se uspoređivati "težina" čuvanja ovisno o dobu djeteta, odnosno je li po vama isto čuvanje recimo dvogodišnjaka i školarke? ne znam, pitam...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    a može li se uspoređivati "težina" čuvanja ovisno o dobu djeteta, odnosno je li po vama isto čuvanje recimo dvogodišnjaka i školarke? ne znam, pitam...
    apsolutno nije isto i teže je čuvati dvogodišnje dijete, no ne bih rekla da to utječe na cijenu čuvanja.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku

To je jako individualno.
    Ja mislim da je s većom djecom teže.
    Naravno, ukoliko radiš s njima.
    Ima roditelja kojima je bitno da je netko uz dijete, a dijete cijeli dan na "ekranima"
    Ima roditelja kojima je bitno da se s djetetom uči, radi, izlazi van, u muzeje, knjižnice...
    Ima roditelja koji žele skuhano, oprano, speglano... A dijete sjedi pred tv za to vrijeme.
    I tako...
    Ovisi o očekivanjima.
    Što želiš od dadilje?
    I prema očekivanjima nađi takvu dadilju i adekvatno ju plati.
    Već smo imali rasprave u kojima je bilo svakakvih ideja koliko vrijedi taj posao.
    Po nekima je to za džeparac, a neki razmišljaju da je to dadilji posao od kojeg živi i treba dobiti plaću dostojnu angažmana.
    Mnogi podcjenjuju taj posao i omalovažavaju.
    Treba naći sebe i svoje potrebe u svemu tome i odlučiti.
    Tko želi da je uz dijete samo netko fizički prisutan, taj će angažirati simpatičnu susjedu penzionerku i platiti joj npr; 1000 kn.
    Susjedi dobro jer je ubila vrijeme i dobila nekaj novca uz penziju, a mami dobro jer je prošla jeftino.
    Ali, ako netko želi dadilju koja će pozlatiti kuću i paziti na dijete, onda je fer 30 kn po satu jer se čišćenja i peglanja inače plaćaju od 30,40 pa i više kn po satu.
    Međutim, tko želi školovanu osobu koja zna jezike, neki instrument svirati i sl. i koja će s djetetom provoditi aktivno i korisno vrijeme, nju treba platiti sukladno angažmanu, a to ne može biti ispod 3000 kn mjesečno za 6-7 sati rada, a za 10 sati i više.
    Da, znam, rijetko tko to može platiti pa onda i ne uzme takvu dadilju iako želi.
    I onda se rade kojekakvi kompromisi na uštrb djeteta pa i dadilje.
    To je moje mišljenje, a tebi želim da uspiješ napraviti najbolje za svoju djecu i sebe.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

(naime, raspitivala sam se svojedobno bila za čuvanje školarke, pa su cijene koje su se spominjale bile 25-30 kuna po satu)

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zanimljiva razmišljanja - tanči misli da je s većom djecom teže, a mima da je obrnuto. Ja nekak (općenito uzevši) isto mislim da je teže s manjom djecom, fizički možda (mijenjanje pelena, uspavljivanje, nošenje, ograničenost hodanja po vani itd). Pa sam nekako to i poistovjetila s cijenom, možda i pogrešno...
    Od čuvalice ne tražim apsolutno ništa što bi radila dodatno u smislu peglanja, kuhanja (u svom stanu-jedino ako kuha za sebe) -a TV ionako nema. Radit će sve što i sama radi (hodanje po Maksimiru, planinarenje po Sljemenu, sviranje klavira i violine, itd. itd.) - zato je možda u ovom slučaju lakše u smislu čuvanja jer to ne bi mogla raditi s malim djetetom jer bi joj ograničavalo kretanje, ona je dosta sportski tip.
    Ali sad zapravo vidim i da pitanje i ne može biti univerzalno nego od slučaja do slučaja.
    Posljednje uređivanje od andream : 15.04.2016. at 14:27

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

još je jedna stvar, moguće da bi jeftinije bilo čuvanje u svom stanu, recimo da žena čuva dijete i usput sebi obavi sve po doma,
    skuha ručak, sredi veš itd.
    ovako, ako žena dolazi na posao u tuđi stan puno radno vrijeme i to još i duže od normalnog radnog vremena (9 ili 10 h) onda je treba i platiti adekvatno tome

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naša je čuvalica kat ispod nas i čuvala bi je kod sebe. I ima dvoje odrasle djece, dakle i iskustvo čuvanja a i profesor je u školi. Očito nam se puno toga "potrefilo".

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Upravo tako.
    Jako je to individualno.
    Manja djeca dosta spavaju preko dana dok školarci najčešće ne.
    Fizički je teže s malima, ali je zahtjevnije s velikima.
    Veliku djecu ne treba nositi, hraniti, prematati, ali treba nešto raditi s njima.
    Što?
    Ja bih da dadilja radi nešto korisno s mojim djetetom bez obzira jel' to šetnja Sljemenom ili sviranje violine ili ponavljanje lekcije iz engleskog, a to je sve puno teže- zahtjevnije od mijenjanja pelena.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

andream, a evo za konkretni slučaj, ako žena čuva tvoje dijete u svom stanu, kako si mislila riješiti prehranu za tih 10 h dok vas nema?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nismo o tome još razgovarale. Ali u principu bi joj ja ostavljala doručak i ručak, ili joj dala novce za pl. dom ili već gdje idu. rekla bi joj u svakom slučaju da za hranu ne brine.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

aha, mislim da se to u takvom slučaju mora posebno definirati, da ne bi ispalo da je žena još u minusu jer čuva dijete

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

naravno. moja još uz to voli i fino papati

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa normalno da cijena ovisi o zahtjevima, kao što nije isto ako očekuješ da ti čuvalica čuva dijete, ili da čuva, kuha i posprema.

Ako očekuješ da radi sa djetetom za školu, onda je to već nešto drugo, zahtjeva i neke kvalifikacije itd.

Ja nisam očekivala da čuvalica ponavlja sa djetetom engleski, nego da pusti u kuću učiteljicu koja inače drži djetetu satove jezika.

Znači, očekivala sam samo dovođenje i odvođenje iz škole i čuvanje da dijete nije samo doma, a to mislim da je jednostavnije sa školarcem jer je školsko dijete samostalno.

Stranica 12 od 12 PrviPrvi ... 2101112

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •