Žene rade 8-10h. Dakle, zarade plaću. Pa kolika bi plaća trebala biti?! Nitko ne čuva jer nema važnijeg posla. Svi rade za novce. I, ne, nije lako platiti.
Moji su dobili jaslice pa nećemo uzimati tetu. Ali i da smo uzeli, pa ne bih od nje očekivala da spušta cijenu rada zato jer imam kredit. Niti ja ne dozvoljavam da mi se spušta cijena rada jer mi gazda ima kredit. Njegov kredit - njegov problem.
I većina čuvalica bi rado da ih se prijavi.....

Odgovori s citatom
plaća mi je 3500kn, angažirana sam isključivo za brigu oko malene, no kad ona spava, a to je po 2sata, ja opeglam, stavim suđe prati ili izvadim čisto i tako. čisto iz razloga što mi je dosadno. no kada čitam postove mama koje skreću pažnju na spavanje djeteta i da tada teta ništa ne radi, zbilja mi bude žao teta čuvalica kojima ste vi poslodavac. naime, čuvala sam prije djecu od rodbine po par sati, i to mi je bilo lako. no kad čuvam tuđe dijete po 8h, kada to dijete ovisi isključivo o meni, ja se psihički umorim do zadnjih granica. jer stvar je u tome da se toliko brinem za to dijete, ne želim da mu se išta dogodi, predviđam moguće opasnosti... dala bi svoj život za to malo biće. tako da mislim da ja svoj novac zbilja zaradim. vrijeme provodim u igri, i da, kada ona zaspi, jedva nekad i dočekam 30min da sjednem i u miru popijem čašu vode. ne puštam joj crtiće, ne puštam ju da se stalno sama igra (potičem da se zna sama zaigrati ali joj se ubrzo i ja pridružujem).