Citiraj mama27 prvotno napisa
Mene zanima koliko se placaju tete cuvalice u Varazdinu?
Da sam uzimala čuvalicu platila bih ju cca. 1500 kn. Radim od 7-15, P. ujutro ponekad još spava kad odem oko pol 7. Čuva ju baka i ujutro joj napravi doručak, igraju se, kad je lijepo vani idu u grad u šetnju, skuha joj ručak (ja pripremim povrće, očistim i nasjeckam) i uspava, P spava ponekad i dva sata popodne i ja oko pol 4 dođem doma. Za to vrijeme kad P spava, baka opere suđe od ručka, čita novine, gleda televiziju ili se odmara. Isto tak bi bilo i s čuvalicom, ne bi trebala ništ drugo raditi.

Svekrva je radila prije kod jedne obitelji za 3500 kn i to je uključivalo kompletne kućanske poslove, odlazak po namirnice, kuhanje i u početku briga za jedno dijete (ponekad je mama djeteta bila doma, ponekad je svekrva bila sama s malim i sve radila). Kasnije je došlo i drugo dijete, pa je mama bila doma, ali je svekrva često znala oboje djece čuvati.

Ona veli da je tih 1500 kn koje bi ja dala za čuvanje puno, jer ona pozna neke žene koje za te novce i skuhaju ručak i peglaju kad dijete zaspi.