Pokazuje rezultate 1 do 50 od 567

Tema: Tete čuvalice - cijene

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Žene rade 8-10h. Dakle, zarade plaću. Pa kolika bi plaća trebala biti?! Nitko ne čuva jer nema važnijeg posla. Svi rade za novce. I, ne, nije lako platiti.
    Moji su dobili jaslice pa nećemo uzimati tetu. Ali i da smo uzeli, pa ne bih od nje očekivala da spušta cijenu rada zato jer imam kredit. Niti ja ne dozvoljavam da mi se spušta cijena rada jer mi gazda ima kredit. Njegov kredit - njegov problem.
    I većina čuvalica bi rado da ih se prijavi.....
    4 tisuće nema teta u Konzumu pa ni šalterski djelatnik u svakoj banci. 4 tisuće za čuvanje uz npr.crtić, gdje ti nitko ne sjedi nad glavom, gdje dijete od 8 zna odspavati i dva tri sata itd. A to da bi bile rado prijavljene ne vrijedi čak ni za većinu jer prijavom gube mnoga prava jer se ne vode kao nezaposlene.. Imam iskustva sa ženama u mirovini kojima je to dodatak na plaći ili sa nezaposlenima koji na temelju toga imaju besplatne prijevoze, doplatke a neke još i naknadu za nezaposlene plus čuvanje i evo ti pristojan novac.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa Vidi poruku
    4 tisuće nema teta u Konzumu pa ni šalterski djelatnik u svakoj banci. 4 tisuće za čuvanje uz npr.crtić, gdje ti nitko ne sjedi nad glavom, gdje dijete od 8 zna odspavati i dva tri sata itd. A to da bi bile rado prijavljene ne vrijedi čak ni za većinu jer prijavom gube mnoga prava jer se ne vode kao nezaposlene.. Imam iskustva sa ženama u mirovini kojima je to dodatak na plaći ili sa nezaposlenima koji na temelju toga imaju besplatne prijevoze, doplatke a neke još i naknadu za nezaposlene plus čuvanje i evo ti pristojan novac.
    Dakle, na ovo moram reagirati...pa krenimo redom..
    1.Kakve veze ima to što dijete za vrijeme "čuvanja" odspava??Eto, meni nije jasno kakve veze to ima sa plaćom "čuvalice"!?Jer, naime, što kad djelatnici u nekom butiku ne uđe kupac u butik par sati (to se događa, da), a ona je sve druge poslove (neznam, čišćenje, slaganje, papirologija) sredila i sad, zamisli...sjedi!!Gazda bi joj trebao odbit te sate od plaće jer taj tren nema posla, tj. prevedeno za ovu temu "dijete joj spava"??Ili bi se već pri dogovoru o plaći trebali dogovorit da je ta plaća bitno manje, jer eto, bit će trenutaka spavanja??Nečuveno!!!Ps. I u vrtiću djeca spavaju, pa??Šteta što se poslodavci nisu sjetili to vrijeme oduzet odgajateljima od plaće.."Čuvalica" je plaćena za vrijeme koje provede na poslu, tj. uz vaše dijete, neovisno da li dijete za to vrijeme spava, jede ili se igra..
    2.Da, ima čuvalica koje su u mirovini, ima ih koje primaju naknadu za nezaposlene...također ih ima i studentica, a ima i onih koje nisu ni u jednoj od navedenih kategorija...NEVAŽNO...A isticat da im je čuvanje djece "dodatak"(tj. lova na još neku lovu) je u najmanju ruku nepristojno, i podsjeća na gledanje u tuđi tanjur...ponavljam...čuvalica je plaćena za posao, a to je bavljenje djetetom, a to da li je njoj taj novac jedini ili "dodatak" nema veze s visinom dogovorene plaće (ne bi trebalo imati veze)..To je kao da npr. netko iza posla ide još honorarno radit, a poslodavac (honorarca) mu kaže"tebi je ta lova "dodatak", ti već imaš neka primanja, pa nema veze što obaljanje posla vrijedi xx kuna, ja ću ti dati manje...pa mislim---

giada

Početno

evo još jedne tete čuvalice plaća mi je 3500kn, angažirana sam isključivo za brigu oko malene, no kad ona spava, a to je po 2sata, ja opeglam, stavim suđe prati ili izvadim čisto i tako. čisto iz razloga što mi je dosadno. no kada čitam postove mama koje skreću pažnju na spavanje djeteta i da tada teta ništa ne radi, zbilja mi bude žao teta čuvalica kojima ste vi poslodavac. naime, čuvala sam prije djecu od rodbine po par sati, i to mi je bilo lako. no kad čuvam tuđe dijete po 8h, kada to dijete ovisi isključivo o meni, ja se psihički umorim do zadnjih granica. jer stvar je u tome da se toliko brinem za to dijete, ne želim da mu se išta dogodi, predviđam moguće opasnosti... dala bi svoj život za to malo biće. tako da mislim da ja svoj novac zbilja zaradim. vrijeme provodim u igri, i da, kada ona zaspi, jedva nekad i dočekam 30min da sjednem i u miru popijem čašu vode. ne puštam joj crtiće, ne puštam ju da se stalno sama igra (potičem da se zna sama zaigrati ali joj se ubrzo i ja pridružujem).
    mame trebaju shvatiti da kada već si mogu priuštit tetu čuvalicu, onda ne trebaju žaliti novca jer ima nas koji zbilja, ali zbilja uživamo provoditi vrijeme sa njihovim ljubavima i zbilja se brinemo o njima više nego da je naše vlastito

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moram komentirati. Svi se slažu da je čuvanje djece zahtjevan, odgovoran i ponekad naporan posao kako mamama, tatama, tako i tetama čuvalicama a da ne pričamo kako je tek teško tetama u vrtiću, ali 3500KN ili pak 4000KN!!!! ISKLJUČIVO za čuvanje jednog djeteta je pretjerivanje. Prema ovim ciframa tete u vrtiću su debelo podcijenjene.

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Iznos koliko plaćamo tetu sam napisala informacije radi. Znači da netko tko nije imao tetu zna koliko cca to košta.
    Moje dijete ima tetu i da mogu platila bih joj i 5.000 kuna.
    I mislim da teta koju plaćamo 3000 (jer više ne možemo, a nije da ne želimo) zaradi krvavo svaku svoju kunu.
    Nemamo stambeni kredit. Živimo u jako malom stanu i plaćamo tetu. Jer između djeteta i kvadrata, izabrali smo ovo prvo.
    I ne mislim da se to ikoga tiče osim mene i mm-a.
    I mislim da živim u Hrvatskoj, svjesna sam toga i to je moj izbor također. Kao i to da radim kod privatnika i posao mi ne dozvoljava česta bolovanja. I to je moj izbor.
    Ne znam od kud nekome prava, tko čuvalicu nije imao, suditi o ljudima koji čuvalice plaćaju i suditi o tetama koje devet sati dnevno brinu o tuđoj djeci i pošteno zarade svaku svoju kunu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •