Pokazuje rezultate 1 do 50 od 567

Tema: Tete čuvalice - cijene

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidim da me se tu još uvijek citira, pa sam odlučila vam pokušati jos jednom prikazati stvari iz druge perspektive:
    smatram da sam ja, kao majka, odgovorna za odgoj svoje djece i za kvalitetno provođenje vremena, učenje jezika i ostale aktivnosti. Čuvalica je tu da pričuva djecu i da se sa njima poigra dok mene nema, a ne da me zamijenjuje u mojoj ulozi roditelja.
    Ajde sada iskreno razmislite zašto imate potrebu da je čuvalica neka super-žena koja postoji samo u filmovima, koja je odličan psiholog, defektolog, odgajatelj, govori tri jezika i neznam šta još i da zbog toga ima odličnu satnicu...da takva osoba/ako postoji/ vas liši pružanja svega toga vašem djetetu- za 40 kn/sat? Da vas oslobodi uloge roditelja? Zašto onda imamo djecu?
    Precijenjivanje tete čuvalice je za mene smirivanje savjesti-jer ne radim dovoljno za svoju djecu. I to ne mislim na vrijeme provedeno sa njima- svatko od nas mora raditi. Ali da li sam bolja majka ako platim nekoga da radi sve umjesto mene?
    Da stavim sada stvari u pravu dimenziju: teta čuvalica ne mora znati ni oguliti krušku (kao moja studentica) – mlada je, naučit će. Mora voljeti djecu, što se ne mjeri novcem , jer ako bi veća satnica tu bila od pomoći- onda je to ionako loša čuvalica. Pričuva ih, poigra se. Za sve ostalo smo tu mi- roditelji. I zato to ne može biti ništa drugo nego što i je – svuda u svijetu- posao za džeparac.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da me se tu još uvijek citira, pa sam odlučila vam pokušati jos jednom prikazati stvari iz druge perspektive:
    smatram da sam ja, kao majka, odgovorna za odgoj svoje djece i za kvalitetno provođenje vremena, učenje jezika i ostale aktivnosti. Čuvalica je tu da pričuva djecu i da se sa njima poigra dok mene nema, a ne da me zamijenjuje u mojoj ulozi roditelja.
    Ajde sada iskreno razmislite zašto imate potrebu da je čuvalica neka super-žena koja postoji samo u filmovima, koja je odličan psiholog, defektolog, odgajatelj, govori tri jezika i neznam šta još i da zbog toga ima odličnu satnicu...da takva osoba/ako postoji/ vas liši pružanja svega toga vašem djetetu- za 40 kn/sat? Da vas oslobodi uloge roditelja? Zašto onda imamo djecu?
    Precijenjivanje tete čuvalice je za mene smirivanje savjesti-jer ne radim dovoljno za svoju djecu. I to ne mislim na vrijeme provedeno sa njima- svatko od nas mora raditi. Ali da li sam bolja majka ako platim nekoga da radi sve umjesto mene?
    Da stavim sada stvari u pravu dimenziju: teta čuvalica ne mora znati ni oguliti krušku (kao moja studentica) – mlada je, naučit će. Mora voljeti djecu, što se ne mjeri novcem , jer ako bi veća satnica tu bila od pomoći- onda je to ionako loša čuvalica. Pričuva ih, poigra se. Za sve ostalo smo tu mi- roditelji. I zato to ne može biti ništa drugo nego što i je – svuda u svijetu- posao za džeparac.
    Gle, meni djecu cuva baka. I to mi je drago, jer je istina ovo sto pises - ljubav je najvaznija, a baka je sigurno ima najvise, odnosno vise od bilo koje tete cuvalice.

No, da placam tetu, sigurno bi gledala da za svoje novce dobijem najvise. Jer ako za, sad karikiram 30kn dobijes "samo" cuvanje, a za 35kn i cuvanje i edukaciju, kreativnost...onda bi svakako izabrala ovo drugo.

A ovo "oslobađanje uloge roditelja" - da mogu, ja bi najradije nasla osobu da me oslobodi placanja kredita, pa da ne moram raditi. Nazalost, takve osobe ne postoje, pa mame rade, a djecu cuvaju tete, bake ili vrtici.

Tvoja teza da novac ne igra ulogu mi je ipak smijesna - mislis da nepoznate osobe vole cuvati djecu, ali ne radi novca - to bi mene malo zabrinulo. Radije bi da mi dijete cuva netko tko taj posao radi jer mu treba novac, nego netko tko toliko voli moje dijete da mu novac nije bitan - to mi ne bi bilo jasno. (Govorim naravno o nepoznatoj osobi kojoj ne bi bilo bitno da li je placam 15 ili 40 kn/h, jer mi to nije normalno - ako radis, onda je normalno da zelis i biti adekvatno placen za svoj rad).

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    ako radis, onda je normalno da zelis i biti adekvatno placen za svoj rad).
    ma to i ja govorim, pa se opet vrtimo u krug: adekvatno placen. Skolovani covjek, ovisno o godinama studiranja, postdiplomskih i doktorskih radova moze pricati o nekoj satnici - ulozen trud, novac, vrijeme u znanje koje se adekvatno plati. Studentica koja se povremeno poigra sa djetetom? poslic za dzeparac. i tu je prici kraj. Ili mislis da neki recimo kirurg ima puno vecu satnicu od netto 40kn /sat? ako cemo precijenjivati druge stvari, zar je potrebno da itko ista radi? no cini mi se da cijene na ovom topicu nisu realne, jer se inace ove studentice koje je kontaktirala Vrijeska ne bi sokirale na tu ponudu.
    nema smisla se ovako prepucavati- ponavljam zadnji put da sam samo htjela staviti i svoje misljenje, da cuvalice koje ovo citaju ne bi mislile da smo svi spremni dati toliko novca za nesto sto ne smatramo da vrijedi toliko. to je sve.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Tvoja teza da novac ne igra ulogu mi je ipak smijesna - mislis da nepoznate osobe vole cuvati djecu, ali ne radi novca - to bi mene malo zabrinulo.
    X

to bi bila čista patologija.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni će možda trebati čuvalica par mjeseci do rujna (kada se nadam da ćemo u jaslice).

Kako nemam novaca da je platim cijeli mjesec čuvanja, smislila sam neki miš-maš, koji ne znam je li uopće održiv.

Jedan tjedan bi mogla preuzeti moja mama, jedan tjedan sveki, znači ostaje 2 tjedna mjesečno čuvalice. Budući da sam ja ponedjeljkom slobodna to bi znači bilo sve skupa 8 dana mjesečno čuvanja po 8h.

Što mislite, koliko bi bilo u redu mjesečno platiti za 8 dana čuvanja, i još važnije, bi li netko uopće pristao na takav deal?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tražim dadilju za 2 mjesečne blizance, koliko bi trebala ponuditi teti koja bi bila s njima 4 h dnevno u Osijeku?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •