ja se slažem da svi ima svoju cijenu, ja sam medicinska sestra i zavrseni pedagoški smjer na učiteljskoj akademiji u zagrebu, i smatram da je i 4000kn. previse za cuvanje djece, naravno ako je sve na crno. ja bi platila i te 4oookn ali da seve bude regularno, tj. da je teta prijavi. pa se oda pitam bi li tko cuvao za tu cijenu.a
Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
Koja bi bila definicija tete čuvalice? Ako smijem reći; alergična sam na taj naziv.
Ona čuva dijete, kako? Čita novine dok dijete gleda tv ili se samo igra na podu? Koliko to vrijedi kuna po satu? 10-25? Kakvo obrazovanje ima ? Nebitno, zato jer je ona tu samo da pričuva dijete dok ne uleti nešto bolje/jeftinije primjerice- vrtić.
Dadilja čuva dijete aktivno. Bavi se s djetetom, ide u šetnje, igra se, uči ga/ju svašta ovisno o uzrastu, pa i strane jezike. Posjećuje s djetetom kino, kazalište, koncerte...Kakvo obrazovanje ima? Poželjno barem Pedagošku akademiju, a idealno bi bilo da ima i glazbenu školu te da poznaje barem dva strana jezika.Koliko to vrijedi po satu? 10-25 ili 50kn?
Nadam se da me sad razumijete šta hoću reći.
Nema univerzalne cijene jer ni dadilje nisu iste kao ni potrebe roditelja.
I ne vidim razloga čuđenju ako netko plaća dadilju više. Takvim roditeljima je dadilja izbor, a ne alternativa samo zato jer nisu dobili mjesto u vrtiću.