-
Nanny
Ja sam prvih pet godina ovdje u USA radila kao Nanny tj. dadilja. Zavisi od regije u kojoj radite, place dostizu i ogromnu cifru. Naravno zavisi i od vasih preporuka, znanja Engleskog, iskustva, zavrsenih skola, CPR (ozivljavanje kad stane rad srca ili disanja ili kod gusenja), prve pomoci, dali vozite i sl . Uglavnom ovdje u Californiji je od nekih 8-9 pa do 25 dolara po satu i po djetetu. Naravno velika vecina vas prijavi kao da vas placa minimalno, jer se onda isplati i jednom i drugom radi poreza. Tako neka srednja plata za jedno dijete bi iznosila oko 2800 dolara na mjesec. Ovdje je normalno imati dvije sedmice godisnjeg (kod nas 6 ili 4 je stvarno previse) te Bozicnica sto je recimo $200-1000 u kuverti kao poklon.
Ja bi samo spomenula obitelj kod kojih sam bila 4 godine i cuvala svoje dijete uz njihovu curicu iste dobi, da su bili izvanredni. Ja bih samo posredila za njima, znaci igracke i oprala njihove zdjelice i sl. Nekad bih usisala jer su imali pse. Ali veliku vecinu smo bili vanka, parkovi, igraonice, zabavni parkovi i zoloski vrtovi itd. Obitelj je placala za sve dodatne troskove pa tako i za moje obrazovanje, prva pomoc, satove pozitivne discipline, ozivljavanja i sl. vise se i ne sjecam.
Dadilja je kao druga mama, i mislim za veoma malu djecu i bebe je to odlicna svar, sve dok je mozete priustiti. Nekada je dadilja i bolja od bake, jer bake znaju razmaziti dijecu i vrlo cesto ne slusaju kao dadilje. Opet sve zavisi. Mislim da niti 3000 kn mjesecno nije puno za tetu, ali godisnji bi se trebao smanjiti. Zar vi imate toliko dug godisnji?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma