-
mislim da je u ovakvoj situaciji fer ponuditi 100-120 kn po danu, što bi za tri tjedna bilo 1500-1800 kn. ovisi, naravno o nizu okolnosti, a i tvojim mogućnostima. dvoje starijih mogu biti i teži za čuvanje od jednog mlađeg, sve je to relativno. ja za jedno od 16 mjeseci plaćam 120 po danu (ali isto ne za puno radno vrijeme, nekih 6-6,5 sati). sad su i školarci kući i iako njih zaista ne treba nešto posebno čuvati, ali i dati im za jesti i biti tu za njih, puno vrijedi, pa razmišljam o tome da malo povisim taj iznos za ovo vrijeme praznika.
-
Ja sam uzela mlađu penzionerku, svjesno sam izbjegavala studentice iz više razloga.
Generalizirano mislim da su one ok za povremena i kraća čuvanja, a za stalna i cjelodnevna odnosno višegodišnja čuvanja one nemaju dovoljno slobode.
Mislim, brzo će završiti faks, zaposliti se, naći dečka, ... imati život. Tada više neće moći slijediti moj ritam. A meni je bilo bitno da odaberem čuvalicu koja e se zadržati kod mene više godina ...
A sad, koliko je tko odgovoran i sposoban za čuvanje djece, to je individualno, to je najbolje procijeniti na razgovoru i dodatnom druženju ...
Ja sam na razgovorima obavezno bila s djetetom, puštala dijete da baulja oko nas, tako da sam odmah vidjela i kako ona reagira na djecu ...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma