Pokazuje rezultate 1 do 50 od 567

Tema: Tete čuvalice - cijene

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

samo da dodam...moja frendica čuva djecu...samo po preporuci (usmena predaja )i to radi od početka faxa (OK, malo joj se odužilo studiranje...zapravo dosta ali nije bitno) i sad ne znam dal je to bitno, ali obično čuva djecu strancima ili "malo" bogatijim poslodavcima i zarađuje oko 5000kn mjesečno (uvijek do sad je bilo 1 dijete koje čuva od godine dana do 2,3)...ide s njima na godišnji (jaaako dobre destinacije u Hrv i nozemstvu), dobije božičnice, poklone za rođendan, Božić...

Uglavnom u svom krugu teta čuvalica sve one imaju takva ili slična primanja

ali isto tako zna se desit da njeni poslodavci odu na vikend putovanje ili slično i ostave joj dijete 24h (ali to naravno extra plate)

Jako unosan posao

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

rijetke su kolegice te sreće. uglavnom ljudi ili ne mogu ili nisu spremni platiti više od 3 000 kuna.obzirom da sam ja profesionalac sa pedagoškom akademijom i preko 7 godina rada u struci to je nešto što je po meni premalo.nemam namjeru nikoga napadati već želim otvoreno i javno reći da je to ispod časti. ženama koje dolaze pospremati kuću plaćaju po 40kuna po satu a nama koji čuvamo živo biće nude po 25 kuna po satu.profesori koji drže instrukcije roditelji plaćaju 70 kuna po satu. što smo mi odgojitelji manje inteligentni , sposobni i vrijedni od njih ?
    ovaj post je upućen svima vama na ovom forumu

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Michela prvotno napisa Vidi poruku
    rijetke su kolegice te sreće. uglavnom ljudi ili ne mogu ili nisu spremni platiti više od 3 000 kuna.obzirom da sam ja profesionalac sa pedagoškom akademijom i preko 7 godina rada u struci to je nešto što je po meni premalo.nemam namjeru nikoga napadati već želim otvoreno i javno reći da je to ispod časti. ženama koje dolaze pospremati kuću plaćaju po 40kuna po satu a nama koji čuvamo živo biće nude po 25 kuna po satu.profesori koji drže instrukcije roditelji plaćaju 70 kuna po satu. što smo mi odgojitelji manje inteligentni , sposobni i vrijedni od njih ?
    ovaj post je upućen svima vama na ovom forumu
    mislim da je gore već objašnjeno da ne može biti isto plaćanje 4 sata instrukcija tjedno ili 8 sati čišćenja tjedno kao i 40 satni radni tjedan. ako ti to nije jasno onda padaš na ispitu logike.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je gore već objašnjeno da ne može biti isto plaćanje 4 sata instrukcija tjedno ili 8 sati čišćenja tjedno kao i 40 satni radni tjedan. ako ti to nije jasno onda padaš na ispitu logike.
    totalno potpisujem!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Moja je namjera bila javno izraziti svoje mišljenje i možda potaknuti ljude da situaciju sagledaju iz drugog kuta. Sviđa mi se kako je to Tanči sročila pa ću ju citirati - Koja bi bila definicija tete čuvalice? Ako smijem reći; alergična sam na taj naziv.
    Ona čuva dijete, kako? Čita novine dok dijete gleda tv ili se samo igra na podu? Koliko to vrijedi kuna po satu? 10-25? Kakvo obrazovanje ima ? Nebitno, zato jer je ona tu samo da pričuva dijete dok ne uleti nešto bolje/jeftinije primjerice- vrtić.
    Dadilja čuva dijete aktivno. Bavi se s djetetom, ide u šetnje, igra se, uči ga/ju svašta ovisno o uzrastu, pa i strane jezike. Posjećuje s djetetom kino, kazalište, koncerte...Kakvo obrazovanje ima? Poželjno barem Pedagošku akademiju, a idealno bi bilo da ima i glazbenu školu te da poznaje barem dva strana jezika.Koliko to vrijedi po satu? 10-25 ili 50kn?
    Nadam se da me sad razumijete šta hoću reći.
    Nema univerzalne cijene jer ni dadilje nisu iste kao ni potrebe roditelja.
    I ne vidim razloga čuđenju ako netko plaća dadilju više. Početno

Mislim da je upravo to najveći problem, što većina misli kako je s djecom lako i jednostavno raditi.
    Mnoge tete koje uz mizernu penziju žele namaknuti još malo novca, kao i studentice koje čuvanjem djece žele skupiti novčiće za novu garderobu ili šminku misle kako je to lako zarađen novac. S druge strane mnogi roditelji isto misle kako je realna cijena cjelodnevnog čuvanja djeteta 1500kn jer je recesija i kaj ti ja znam kaj sve ne, a u isto vrijeme očekuju da dijete ima vrhunsku njegu, pažnju, skuhano, ( pa kad se već kuha, onda usput i ručak za cijelu familiju) a dok dijete spava da sve stan počisti i veš popegla i jako im je bitno da je dadilja pedagosški obrazovana i da aktivno govori barem tri jezika ( jer će tako uštedjeti na školi stranih jezika) Na kraju dijete sjedi pred tv-om, a teta pegla satima hrpetine veša. I ne, ne karikiram ništa jer znam jako puno takvih primjera.
    Roditelji prvenstveno treabaju razmisliti koji su im prioriteti i zašto angažiraju dadilju. Ako je dadilja tu na par mjeseci dok se ne dobije vrtić, a roditelji nemaju novca za privatni, onda je simpatična "teta Ana" vitalna penzionerka iz susjedstva super izbor i ona će to raditi za 1500kn i super kuhati i sve ostalo i biti presretna jer joj je mirovina 1000kn i nije joj dosta ni za režije, ALI
    ako roditelji imaju želje i mogućnosti priuštiti djetetu vrhunsku, školovanu dadilju uz koje će dijete napredovati i učiti, a ne samo "biti čuvano" takva dadilja košta od 4000kn na više uz plaćeni godišnji, mobitel, a znam i jednu koja ima i auto na korištenje. I to nije puno, ni previše.
    Po satu se čišćenje plaća 40kn i to nije puno, a za čuvanje je puno? Ne kužim. Za povremeno čuvanje je 40 kn sasvim ok cijena, pogotovo ako je to navečer ili vikendom.
    I još nešto. Dadilje koje to ne rade za đeparac, dakle nisu studentice, ni penzionerke već osobe kojima je to poziv, zanimanje i žive od toga i svoje račune plaćaju od tog posla ne mogu raditi za kikiriki jer i one moraju nahraniti svoju djecu.

A ja kažem da sve ovisi tko što traži za svoje dijete i kakve su želje i mogućnosti platiti to isto i da naravno da mi smeta kada netko na bilo koji način podcjenjuje posao dadilje, a bilo je takvih postova. Ovdje se ispričavam što sam svoj prvi post uputila baš svima. Trebalo je pisati da je post upućen svima koji na bilo koji način podcjenjuju posao dadilje/tete čuvalice ili kako god imenujemo taj posao koji bez obzira na naziv definitivno podrazumjeva brigu o živom biću.
    Dakle ne moramo se slagati ili tražiti tko ima bolje argumente.
    Mislim da su forumi dobro mjesto na kojem se može vidjeti kako ljudi razmišljaju i to je aspolutno dobar aspekt foruma.

mir
    ljubav
    dobro

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Michela, sumnjam da si išla na pedagošku akademiju s ciljem da budeš teta čuvalica, a ako stjecajem okolnosti radiš taj posao ne možeš očekivati da ti ljudi iz svoje plaće ( ne iz nekog državnog proračuna) plaćaju koliko ti misliš da zaslužuješ obzirom na svoje obrazovanje. Naravno ako netko to želi i može si priuštiti visoko obrazovanog profesionalca za čuvanje djeteta nemam ništa protiv. Međutim to ne znači da oni koji misle da ne mogu više od pola plaće dati za čuvanje djeteta manje vole svoju djecu ili ih manje cijene ili njihova djeca manje zaslužuju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •