Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Osip po trbuscicu

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Osip po trbuscicu

Prije jedno 3 tjedna primjetila sam malenom po trbuscicu nekakve crvene flekice, kao lisajeve.
    U pocetku sam mislila da je mozda od praska, ali koristim sensitiv i to jako malu kolicinu uz duplo ispiranje. bez omeksivaca, tako da to iskljucujem. Kupam ga u cistoj vodi uz par kapi maslinovog ili bademovog ulja.
    Prvo sam namazala par puta pavlovicevomm, ni kako nije prolazilo, otisli smo k pedijatru. Ovaj je samo kratko pogledao i propisao mi kremicu ( u ljekarni su nam ju smjesali, glavni sastojci su joj karbamid i klotrimazol), mazali smo par dana, no nije pomoglo nista, cak se osip i prosirio. Danas ga je MM opet vodio kod ped. no ovaj je na godisnjem.

Neznam vise cime da mazem, dok ne odemo ponovno kod doktora, dal da nastavim sa ovom kremom ili? Mozda da probam kantarionom?
    I sto da kazemo pedijatru kada odemo? da trazimo uputnicu za koznog? Je moguce da je kakva alergija ili?

I jos ovo, da ne otvaram temu i za to..
    pored pisonje mu se isto vec duze vrijeme kao nekakv crveni krug, jedno 2 cm promjera, i osim sto je crvenkasto je i nekako nateknuto, znaci nije onako sitno naborano nego je nekako gladje, neznam kako bih to opisala. I za to smo pitali pedijatra, i isto nam je dao kremicu na bazi cinka, ali ni ta nam ne pomaze. Pise da je ta krema kao za pelenski osip, no ovo mi se ne cini kao pelenski osip, jer nam je ostatak guze savrsen, znaci samo to pored malo.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bok,
    I naša beba ima već mjesecima takve kao fleke po prsištu do trbušćića, meni se činilo kao od držanja na rukama. Ne prolazi nikako, a zadnje se dr sjetila da je možda alergična na hranu pa treba probati HA verziju... Naravno, beba od skoro 8 mj. ne prihvaća novu hranu pa smo počeli miješati sa poznatom od prije. Ne znam, možda je i kod vas hrana u pitanju iako još nije potvrđeno da je to uzrok, jučer smo se žena i ja složili da kao počinje odlaziti osip, izbljedio je...sretno

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dopuna -nije alergija već eventualno (nulta dijagnoza) mastocitoza dok ne budu gotovi nalazi krvi iz Kalićeve. Da li netko bolje zna što to može značiti? hvala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mozda da odete dermatologu? Kad je nasa bebuska dobila takve kao crvene lisajeve po rukicama, dijagnosticiran joj je dermatitis. Simptomi su prosli nakon mazanja kortikosteroidnom kremom, i od tad se nije ponovilo, ali ju njegujemo ADermom, prorijedili smo kupanja, izbacili omeksivac, kupili bio-deterdzent i sredstva za ciscenje kuce...napravili smo i alergolosko testiranje koje je pokazalo da nije alergicna na nista, tako da ja jedem sve normalno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi i mmo imali tak, moji su alergičari , a dijagnoza je atopiski dermatitis

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma hvala na savjetu, bili smo prije dermatologa i kod alergologa, nije na ništa alergična mala osim na doktore u kutama njih se boji.
    Znaš kak to ide, dok dođeš pedijatru i probaš neke standard kremice, koje su k tme neutralne, pobogu kaj takve mogu pomoći, a onda kreneš specijalistima i evo nas godinu kasnije od pojave problema čekamo nalaze koji se čekaju do mejsec dana ??? da bi krenuli u daljnje analize i eventualno počeli liječenje ...puf pant...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mhadina, ne znam da li znaš, ali mastocitoza se ne liječi. Ima neke sitnice u prehrani koje dijete izbjegava, ali u principu čekaš da je dijete "preraste".
    U međuvremenu kontroliraš nalaze iz krvi i povremeno UZV abdomena.
    Ustvari se o njoj vrlo malo zna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •