Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Povećanje alimentacije

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Povećanje alimentacije

Molim nekog pravne struke ili s iskustvom da mi odgovori na slijedeće pitanje.

Moja prijateljica je majka dvoje malodobne djece. Rastala se prije nepunih godinu dana. Alimentacija je dogovorno određena na sudu i za svako dijete BM plaća po 1.250 kn. BM je tada imao svoju privatnu firmu i bio prijavljen na minimalac. Pred sutkinjom je izjavio da traži novi posao i kada mu primanja budu bolja da će davati više novaca za djecu.
    Uskoro je dobio visoko pozicionirano mjesto u dobrostojećem poduzeću (visoka plaća, službeni auto).
    Prijateljica prima prosječnu hrvatsku plaću i nema rješeno stambeno pitanje. S BM je pokušala dogovoriti povećanje alimentacije, što je on odbio te je odlučila krenuti na sud i tim putem tražiti povećanje alimentacije.

Kakve su šanse za pozitivan ishod - da se alimentacija poveća?

Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i ja sam prvo ovrhom tražila 5000 kn duga i dobila a ujedino sam tražila i povećanje sa 1500 na 2000 i čekam da me pozovu na raspravu. Tužba je predana u 9 mejesecu i još me nisu pozvali na raspravu ali je alimentacij abila riješena u 12 mjesecu - predana u 9. ALi treba biti strpljiv i ja ne vidim razloga zašto se alimentacija nebi povećala ako osoba koja je u obvezi ima povećane mogućnosti a djeca po zakonu imaju pravo pratiti standard roditelja. A o tome da će se netko sam sjetiti izdvajajti vieš nemam iluzije! Ionako misle da to mi majke vještice trošimo samo na sebe ...neka tuži, ima dobre šanse.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

moze traziti povecanje u postotku od place. ali ako se njemu i na papiru nisu drasticno povecala primanja, ne vjerujem da ce uspjeti u povecanju ( na zalost )

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Noa prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i ja sam prvo ovrhom tražila 5000 kn duga i dobila
    ja trazim 84.200,00 kn duga ( javim vam kako ce to ispasti )
    nadam se da ce uvesti kopanje kanala i razminiravanje kao oblik javnih radova

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Samamama, i ja se nadam i živim u nadi da će zaživjeti taj zakon i da će naši dragi kopati kanali ili nešto slično i da se osnuje najavljeni alimentacijski fond, pa da onda vidimo........

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo bila na prvom ročištu i da vam kažem da sam morala pripremiti sve dokaze na okolnosti koje sam tvrdila, dakle sve ono zašto tražim povećanje...kopirala sam račune, nalaze, napravila troškovnik itd...svakako skupljajte račune, potvrde, uplatnice za šport, školu itd jer sve vam treba kao dokaz na sudu...Vidjet ćemo šta će biti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najgore je šta trebate dokazivati ono što mislite da je poznato jer tuženik sve osporava! Dakle...sve morate dokazati...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Noa prvotno napisa Vidi poruku
    Najgore je šta trebate dokazivati ono što mislite da je poznato jer tuženik sve osporava! Dakle...sve morate dokazati...
    cini se da samo mi moramo dokazivati sve i to uvijek. mene je bm tuzio za smanjenje alimentacije jer ju ne moze placati u utvrđenom iznosu ( iako ju ne placa u nikakvom iznosu vec godinama ) i sud od mene trazi da dostavi sva svoja primanja kao i nase troskove.
    u ovom slucaju bi on trebao dokazati da su se njegove okolnosti promjenile, odnosno zasto je prije mogao placati taj iznos ( koji je sam predlozio ) a danas to vise ne moze. ako on ne moze dokazati zasto su se i na koji nacin promjenile njegove okolnosti, zasto bi pobogu ja morala polagati racune bilo kome?

i tako.. opet u krug, ja nesto dokazujem, a njemu nitko ne moze nista.

ps. necu pristati na smanjenje iz principa, iako to nesto ne dobivam nikako, necu.
    nakon rastave sam jos 2 godine otplacivala njegov kredit, a on lipe za dijete nije dao. i necu pristati na nista dok ne dobijem sve ono sto mi duguje po presudama od prije. pa ako sud smatra da ima pravo na smanjenje, neka mu to sud onda sam prizna, bez moje pomoci.

sto se tice ovog cuvanja racuna radi kasnijeg dokazivanja,. ja iz toga razloga bas sve kupujem i placam preko kartice ili net bankinga., jer sam vec u jedno 5 navrata morala nesto dokazivati i opravdavati, ovako su barem svi izdaci na jednom mjestu: bankovnom izvodu.
    Posljednje uređivanje od samamama : 13.04.2012. at 14:07

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •