Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Molim pomoć ili bar savjet

mamomi

Početno Molim pomoć ili bar savjet

Dakle, moja drama se nastavlja. Bila sam na sudu i ne mogu vjerovati... Još uvijek nisam došla k sebi od suza i šoka i svega... Naime, sutkinja mi je vratila tužbu i rekla mi da ona nije pravno sročena, tj. nemam love za odvjetnika ili nekoga tko bi mi to sročio pa sam malo prosurfala internetom i pokušala besplatnim pravnim savjetima i tako sročila tužbu za razvod braka. Međutim, ona meni kaže da to nije dobro. I da to bez odvjetnika ili pravnika nikako ne mogu napraviti. Oni na sudu mogu pomoći, ali ne u mom slučaju, jer ja njega tužim, a ako bi oni meni pomogli onda bi oštetili drugu stranu. Stvarno ne kužim u čemu je kvaka. Sutkinja mi je »velikodušno« dala 30 dana da skupim novac da si platim odvjetnika. Ja sam kontaktirala par njih i to košta 500 kn + PDV, ali nije samo u tom stvar. Nitko ti neće napisati tužbu i to je to, nego on kasnije mora mene zastupati na sudu. Tako bar oni kažu. A ja mislim da meni to ne treba i uostalom nemam novaca!!! Jedan od njih mi je rekao da pokušam preko Interneta zatražiti da li netko ima možda šprancu (predložak) za pisanje tužbe. Pa ako se netko od vas kuži u to, molim vas pomozite mi, jer ja lovu za odvjetnika sigurno neću skupiti. (Plaća mi je 3,500 kn a imam 3 djece, a MM ne šalje ni lipicu).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mamomi daj molim te nazovi u Odvjetničku komoru ili još bolje otiđi tamo, objasni svoju situaciju i zamoli da ti daju odvjetnika po službenoj dužnosti da te zastupa ili da ti barem napiše tužbu.

Oni će ti rado izać u susret. Njihova adresa ti je Zagreb, Koturaška cesta 53.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sigurna da ti moraju dodijeliti odvjetnika besplatno-poslusaj rokomamu i nazovi komoru za savjet.

sretno!

mamomi

Početno

Zvala sam ja i Odvjetničku komoru i bila sam tamo, ali mi je ženska rekla da joj je jako žao ali da je to preveliki osobni dohodak za besplatnu pravnu pomoć. A i da imam manji, da moram čekati bar 3 mjeseca na red. Ma nema toga što ja nisam probala!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim daiuautonomnojzenskojkuciimaju pravnicu kojadajebesplatne savjete... to je doduse za zlostavljane zene ali...
    nazalost ,nemam njihov kontakt no mislim da mozes probati naci na netu...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    mislim da i u autonomnoj zenskoj kuci imaju pravnicu koja daje besplatne savjete... to je, doduse, za zlostavljane zene ali...
    nazalost ,nemam njihov kontakt no mislim da mozes probati naci na netu...
    oprosti, slabo mi radi space-bar a zurno sam napisala...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

si vidla ovo:
    Citiraj martha prvotno napisa
    Općinski sud u Zagrebu
    Ul. grada Vukovara 84
    10000 Zagreb

Predmet: Sporazumni zahtjev za razvod braka

Predlagatelji: Imena, prezimena i adrese

 Dana _________. godine sklopljen je brak koji se vodi u Matici vjenčanih Zagreb, Medveščak (kod mene) pod rednim brojem _____.

 U braku je rođeno _ dijete – ime i dat. rođenja.

 Dana _______. (imenom: ja) je napustila životnu zajednicu jer ista više nije bila održiva.

 _________je zaposlena na radnom mjestu _______u _______ i ima mjesečna primanja u iznosu od cca kn ____.
    ________je zaposlen na radnom mjestu _______u _______ i ima mjesečna primanja cca ____kn.

 U Centru za socijalnu skrb Zagreb , ured Trešnjevka, provedeno je posredovanje prije razvoda braka, međutim mirenje nije uspjelo te podnosimo ovaj Zahtjev.

 Dogovoreno je da će dijete živjeti sa majkom, a susreti sa ocem će biti prema dogovoru, no minimalno dva puta tjedno i svaki drugi vikend.

 Otac je dužan plaćati mjesečnu alimentaciju u iznosu od kn _____.

U Zagrebu, _______

Potpisi
    ili ovo:

Citiraj Mukica prvotno napisa
    frendovi su mi u istom postupku, a procedura je, po novom, sljedeca i nema veze s CZSS nego samo s opcinskim sudom:

1. Opcinskom sudu premamjestustanovanja napisati Zahtjev za sporazumni raskid braka
    2. Navesti kad i gdje ste vjencani, koliko je djece rodjeno u braku, zasto bi se rastali (poremeceni odnosi, nema ljubavi, neslaganje karaktera...)
    3. Ako ste se unaprijed dogovorili za skrb o djeci i visini alimentacije napisati sto ste se dogovorili
    3. Priloziti originalni vjencani list ne stariji od 6 mjeseci
    4. Priloziti orignale Izvoda iz maticne knjigerodjenih od djece
    5. Zamoliti sud da donese presudu o rastavi braka
    6. Cekati presudu
    7. Ako je raskid sporazuman, svejedno je tko podnosi Zahtjev

Uglavnom smo neki dan zakljucili da se lakse ozenit, nego rastat...

mamomi

Početno

Mukica, to sam i napravila. To mi je bila špranca za taj nekakav zahtjev, ali mi je sutkinja rekla da je stvar u tome što je to kao zahtjev za sporazumni razvod braka, a kod mene nije takva stvar. Ja trebam podnijeti tužbu za razvod braka radi napuštanja bračne zajednice i to zato što ja to želim. Kužiš, on se nije javio godinu (sada već i više) dana, jednostavno je »nestao«. Spakirao se i otišao i od onda ga boli dupe i za mene i za djecu. A ima ih troje i k tome, ova srednja je teški srčani bolesnik. I sad bi ja da se rastanemo jer po zakonu imam pravo na to, ali to je izgleda samo slovo na papiru. U praksi je očito drugačije. Nema razvoda dok se on ne pojavi. A gdje da ga ja i nađem. A i da ga nađem, ne bi se rastala od njega već bi ga udavila koliko je bijesa u meni. Nemate pojma što čovjek proživljava u takvim situacijama. Jedna od super rečenica moje »super sutkinje« je bila: Ja vas shvaćam, ali vi ste trebali razmišljati o takvim situacijama prije nego što ste se udali i rađali. Ma molim te lijepo, pametnog li savjeta!
    Ja samo znam da sam sad očajna i da na kraju od svega toga neće biti ništa, jer mi je stvarno nemoguće sad odvojiti ne znam koju lovu za odvjetnika, a znam da će se to (kako je sutkinja rekla) odužiti i do 5 godina, a onda će mi već i ova srednja biti punoljetna i ostat će mi samo najmlađa, a onda više neću imati nikakva prava, a ni snage, volje, živaca...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mamomi imaš pp

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Javi se meni, ja sam odvjetnica i ja ću ti pomoći.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

ja kad sam odlučila rastat isto sam predala tužbu koju sam također napisala napamet.priložila dokaze(vjnčani,rodni i bla bla...)i to je bilo.sama ta tužba mi je iša preko jedne strane i meni je samoj izgledala malo smješna .
    i kad sam to odnjela u pisarnicu, oni su lijpo primili i stvar je bila rješena.nakon 2 mjeseca sam imala prvo ročište.jedino su nas naknadno tražili da dostavimo izvjšće o primanjima...
    dakle tužbu sam napravila sama i išsla sam prvi put tam bez odvjetnika.i niko mi ni u jednom momentu nije rekao da moram imat za bilo kaj odvjetnika..
    a sutkinju nisam ni vidla do prvog ročišta, a kamoli da mi je komentirala kak mi tužba izgleda :?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nazlost, takodjetr imam jako losa iskustva s nekim sutkinjama koje su mene koj asam bila zrtva gledale kao da sam si sama kriva za to i kao da mi bas tak i treba

jednostavno nisam mogla vjerovati da je to moguce i da ju ne zanima pravda nego da je podlozna (pre)suditi prema svojim predrasudama koje se svode na ovo "da si sutila ne bi ti se nis dogodilo"

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kužiš, on se nije javio godinu (sada već i više) dana, jednostavno je »nestao«. Spakirao se i otišao i od onda ga boli dupe i za mene i za djecu.
    mamomi, a jesi ti prijavila nejgov nestanak na policiju
    mislim da bi trebala

odi na murju reci ne javlja se vec dugo, ne znam dije, bla bal bla.. nek ti dajuneki ppapir da si prijavila da ga NEMA i da se ne javlja

onda odi u centar za socijalni rad s tim papirom i sito tako reci da se spakirao i otisao, ne brine se i ne pita
    nema ga

pa onda odi dalje tjerat pravdu

mamomi

Početno

stvar je u tome, curke moje, što je njegovo boravište nepoznato (za mene i MUP). A sutkinja me zvala zato što mi, citiram: tužba nije sačinjena sukladno Zakonu o parničnom postupku. Ma što to značilo. Kome god sam pokazala onaj primjerak koji sam ja napisala (uz svesrdnu pomoć interneta) rekli su da je OK, ali očito nešto nije bilo u redu. A što se tiče njegovog prijavka na murju. To ne pali, jer je on prijavljen na adresi našeg zajedničkog boravišta i nigdje drugdje. Kaj da vam kažem, on se jednostavno ne želi nama javiti (kontaktira samo sa svojim frendovima i burazom) i ne pita za nas. Valjda mu je tamo negdje bolje. Tko ga šiša!!!
    Meni je ovo jako bitno, zato jer najstarija kćer je lumen i želi upisati faks (koji će se od iduće godine plaćati) 8) a ako ću biti samohrana majka (odnosno imati taj status) možda ću moći po socijalnom statusu biti oslobođena plaćanja toga. Uostalom i najmlađa još ide u vrtić i to plaćam punu cijenu, jer ne mogu ničim dokazati da sam sama s njih troje. Ma da mi je bar nekako olakšati taj svoj život. Sto kuna po sto kuna! Skužit će me oni koji imaju slične financijske i osobne probleme.

mamomi

Početno

E da, Sani1 poslala sam ti pp. Kako mogu s tobom stupiti u kontakt? Želim da znaš da jako cijenim to što si mi ponudila svoju pomoć, jer ljudi moji, ja sam stvarnoooooo očajnaaaaa. Ne bi ni ja vjerovala kad bi mi netko ovo pričao, ali sad kad sam isprobala znam i sama. :shock:

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamomi prvotno napisa
    stvar je u tome, curke moje, što je njegovo boravište nepoznato (za mene i MUP).
    ne kuzim da me ubijes
    prijavljen je na tvojoj adresi, ali njega NEMA - priojavi NESTANAK.. nema uopce veze sto ti znas da on zivi negdje drugdje
    prijavi da je nestao i zdravo

jer JE nestao

pa onda nek se on bakce s tim i nek dokazuje kome god hoce da NIJE nestao

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sani1 prvotno napisa
    Javi se meni, ja sam odvjetnica i ja ću ti pomoći.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Citiraj mamomi prvotno napisa
    stvar je u tome, curke moje, što je njegovo boravište nepoznato (za mene i MUP).
    ne kuzim da me ubijes
    prijavljen je na tvojoj adresi, ali njega NEMA - priojavi NESTANAK.. nema uopce veze sto ti znas da on zivi negdje drugdje
    prijavi da je nestao i zdravo

jer JE nestao

pa onda nek se on bakce s tim i nek dokazuje kome god hoce da NIJE nestao
    da, ni meni ovo baš nije najjasnije.

Sani

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sani, nisam sigurna je li bi moglo funkcionirat, ali možda se možeš žaliti predsjedniku suda tako da priložiš kopiju svoje tužbe i napišeš sve kao što si nama napisala.

Puno sreće!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Krivo napisah, ne Sani, već mamomi!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mamomi, ja ti imam frenda odvjetnika. budem ga pitala, sigurna sam da će htjeti pomoći. ne mogu baš tražiti od njega da te besplatno zastupa, ali što se tužbe tiče, sigurno bumo nekaj sklepali .

što se sutkinje tiče, stvarno nemam riječi. neću ulaziti u odnose tebe i TM, niti u razloge vaših eventualnih sukoba. svatko ima pravo na svoju intimu, kao i na neke odluke. ali da ne pita za svoju djecu?!? to ne mogu shvatiti! da si mu ne znam šta napravila (ne kažem da jesi)...mogu eventualno shvatiti da dođe do sukoba, da netko bude ljut, revoltiran, isprovociran, zaljubljen u drugoga, izgubljen, da ne zna šta bi i da ode.ali ovo za djecu me šokira!!! ja ne znam da li bi u takvoj situaciji bia više ljuta ili tužna.
    No, bez obzira na sve, ti budi hrabra, imaš troje prekrasne djece, uživajte jedni u drugima. ove druge stvari će se već srediti. mislim da cure s forma ne bi imale ništa protiv da se organiziramo i skupimo tih 500kn ak bude potrebno!

mamomi

Početno

Ej curke! Danas sam još malo zvirnula na ovaj svoj topić i htjela bih vam svima zahvaliti na podršci i mogućoj pomoći koju ste mi izrazili u ovoj mojoj situaciji. Ne mogu se pohvaliti da mi je samopouzdanje baš na visini (ipak, ženi nije svejedno kad ju muž ostavi, a ona uvjerena da nije kriva), mislim vjerujem da ni kada je sporazumni razvod u pitanju nije sigurno lako, a kamoli ovako. Malo je teško o tome s nekim razgovarati, a i mislim da su tu u pitanju osjećaji koji se ne mogu izraziti riječima, i zato kad vidim da na ovom svijetu ima ljudi koji me mogu shvatiti, puno mi to znači. Mogu samo reći, da ne znam što bi bilo sa mnom da nema mojih triju princeza i da sad živim samo zbog njih i za njih. I zato, volite i čuvajte svoje klince, jer na kraju ipak su nam oni sve na svijetu!!!! Sve se može promijeniti, ali oni su uvijek tu i samo su naši.
    Hvala vam, još jednom!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamomi drži se.

i živi i ZA sebe a ne samo ZA djecu jer sretna mama ima sretnu djecu.

znam da ti je teško ali uvijek se nađe netko tko ti pomogne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •