kako se uopste pravi riza za cokoladu od rize? Hocu reci kako se dovede u ono stanje u kom je u cokoladi?
kako se uopste pravi riza za cokoladu od rize? Hocu reci kako se dovede u ono stanje u kom je u cokoladi?
pretpostavljam zagrijavanjem zraka u posudi
(nisi nikad probala "kokice" od rize? mi pravili u ratu)
nisam ni ja probala kokice od rize! kako se to radi?
ako se dobro sjecam, po istom principu kao i obicne.
znaci zagrijes ulje, ubacis rizu i posolis, prze se nesto duze, a skontas da su gotove kad sve "popucaju". obicno im se promijeni boja u zuckastu.
najzgodnije ih je jesti kasicicom.
idem oooodmah probati. jer ako napalim klince pa ne uspiju, gotova sam![]()
Bijela, to znam da moze.
Smedju nisam probala, ako probate javite![]()
![]()
probala smedju. ne moze. ne pitaj
ne mogu nista napisati, ne vidim monitor :/
to k'o moja maslenica neki dan, zamalo sam potrosila sve zalihe etericnih ulja da "odsmrdim" kucu...
jok. zapalila kuhinju umalo. ali kokica nigdje![]()
Ajjjjjjjjj, gadno! Nista, sljedeci put probaj nezdravu varijantu rize...
sorry, moram se nasmijati na "zdrave" kokice (od smeđe riže)![]()
ali, koji sam srećković, dobro da i ja nisam tako prošla
doma imam samo smeđu rižu
moram probati, zanima me
volimo kokice svi
Mislim da su kokice jedini specijalitet od rize koji nisam jela u ratu. Imali smo rizu od rize, pitu od rize, snicle od rize, kafu od rize, kolac od rize, hljeb od rize, sir od rize....jesam li sta zaboravila?
to je ekstrudirana rižaninet prvotno napisa
ekstrkakva? Daj mi objasni kako se to radi.
gle, ne možeš to napraviti kod kuće.
ja ću ti pokušati objasniti seljački:
(neću spominjati da se na latinskom, dojiti kaže exudare)![]()
to je industrijska obrada žitarica gdje se one prvo skuhaju, a onda se iz njih izvlači tekućina (tako se pravi i smoki, neke zobene pahuljice).
znam, nisam ti baš objasnila, ali ako si sama htjela praviti čokoladu od riže... e nećeš!
šalim se za exudare, to znači iznojiti.
Aaaaaa sto fino ne kazes dehidrirana.
Nisam htjela cokoladu nego bas rizu. Viktoru se svidja. Ja zderem milku on rizu.
nije valjda da ti iscuclaš?!
pa kupi mu one "stiropore" u DM. to je to, samo slijepljeno u šnite.
Jok, kod milke riza sama ispada iz ostatka cokolade...sto ti je brand...Ubicu se s tim DM-om. Neeeemamooooo! Mozda ima u Merkatoru. A koliko je to uopste dobro za djecu? Mislim bolje je od smokija, stapica i inih gluposti, valjda..
jednom sam na radiju slušala kako su sve te ekstrudirane stvari... u nekom krajnjem smislu - kancerogene. pa su govorili o smokiju, nekim vrstama mussli... ne znam ti dobro reći, bolje da sama provjeriš.
tih stiropora kod nas ima u svakom dućanu, tamo gdje stoji zdrava hrana, integralni keksi...
U Merkatoru mora biti.
(što nisi rekla, Mujo jedan)?!
Ajme, sad si me sjetila na jednu zgodu s mojom bakom!nije valjda da ti iscuclaš?!
Ona ti je uredno jela čokoladu od lješnjaka i kako jadna nije mogla njih gristi, lijepo bi ih iscuclala i stavljala u jednu zdjelicu (naravno da nam nije ništa govorila). I tako mama i ja jednog dana našle tu zdjelicu sa lješnjacima i udri, a baka umire od smijehai gleda nas... Rekla nam je kad smo sve pojele
![]()
buaaaaaaaaapricot prvotno napisa
imas iste fore ko mm kad ja kupim biovegine rizine kokice, pa on opisuje zaposlenike bio&bio pred velikom cokoladom s rizom..... buaaaaaaaa
nakon iskustva ivane7997 ipak odustala od pripreme kod kuce
[quote="ninet"]Jok, kod milke riza sama ispada iz ostatka cokolade...sto ti je brand...Ubicu se s tim DM-om. Neeeemamooooo! Mozda ima u Merkatoru. A koliko je to uopste dobro za djecu? Mislim bolje je od smokija, stapica i inih gluposti, valjda..[/quote
imas u robotu![]()
eh, a ja se nadala da ces mi dati poticaj da ipak kupim bijelu rizu...ivarica prvotno napisa
nis, idem u biobio po te kokice