Results 1 to 28 of 28

Thread: Zašto se iz sna budi plačući?

zasad skulirana's Avatar

Default Zašto se iz sna budi plačući?

...skoro svaki dan iskljucivo nakon popodnevnog spavanja i ujutro?
    Npr. ovo popodne mi odjednom pocme jako plakati (bez suza doduse),ja skocim do nje,pomazim,poljubim i ona se umiri i nakon minut opet sklopi oci i utone u san...
    To se popodne dogadja tu i tamo...nikad nakon jutarnjeg spavanja,probudi se normalno i odmah se smije...

A scenarij bas svako jutro je da oko 6h mene prene iz sna njen jaki nagli plac,stavim joj dudu i ona opet u sekundi zaspe...ok,iako su joj se oci otvorile ocito nije bila sasvim razbudjena...i ja se onda 2gi put spontano budim oko 7 i dizem glavu a ona do mene u kreveticu budna,prica i nasmije se kad me vidi...

Da se to ne dogadja bas svako jutro mislila bi ili da se prepala (mozda da je lose sanjala) ili da ju je nesto zabolilo (grcevi)...jer to bude tako jako i naglo...
    A onda opet,umiri se za cas....

Ima li jos netko slicna iskustva?

Inace odlicno spava,ovo se nikad ne dogadja tijekom noci koju odavno spava u komadu bez budjenja...
    Last edited by zasad skulirana; 21.03.2012 at 20:20.

seven of nine's Avatar

I moja cura se tako budi, sve isto kao i kod tebe. Mogu biti nocno strahovi ( imas dosta o tome na netu ), ali kod nas to nije slucaj. Ne vjerujem da ima neki razlog, mozda osjete strah od odvajanja ( ono, mama,gdje siii? ), mozda su zubici... u svakom slucaju, savjetujem ti da se ne brines, samo budi uz nju

koksy's Avatar

Ja cesto kazem da je meni budjenje mog malog ko lutrija. Isto se tako cesto, najcesce iz popodnevnog sna, budi u placu i bude uzasno nervozan. Ponekad ta nervoza traje sve do sljedeceg spavanja, ponekad par minuta. Ponekad se budi nasmijan od uha do uha. A uvijek spava jednako dugo. Ujutro se isto zna dogodit da place, doduse rijetko, ali nije bas ni nasmijan dok se skroz ne razbudi.

zasad skulirana's Avatar

Quote Originally Posted by seven of nine View Post
    . Mogu biti nocno strahovi ( imas dosta o tome na netu ), ali kod nas to nije slucaj. Ne vjerujem da ima neki razlog, mozda osjete strah od odvajanja ( ono, mama,gdje siii? ), mozda su zubici... u svakom slucaju, savjetujem ti da se ne brines, samo budi uz nju
    ovo sto sam nasla o nocnim strahovima mi se nekako ne uklapa u njeno ponasanje....kako znas da to kod vas nije to?
    zubici nevjerujem,prvi joj je neki dan izbio bez problema (ni temperatura ni neka nervoza) a ovo se je pocelo redovito se dogadjat ima 2mj mislim....
    da je strah od odvajanja valjda bi se to dogadjalo kad nisam s njom u sobi,evo sad npr. spava sama u sobi na katu a ja sam u prizemlju....to se dogadja kad sam ja pored nje ili u istoj prostoriji...

ma moja je veseljak ujutro,kad se konacno probudi bude super,samo ta epizoda oko 6h kad zaurla u polusnu me svaki put strecne....ufff....

klara's Avatar

Kad se moja curica probudi plačući znam da se nije naspavala. Onda legnem kraj nje i opet je uspavam. To se zna ponavljati i 3-4 puta za vrijeme popodnevnog spavanja. Organiziram si posao prema tome i budem blizu, kad čujem plač dohvatim knjigu ili ipad i idem k njoj. Kad se probudi nasmijana, onda znam da se naspavala kako treba.

Starija je isto tako spavala. Nisu bili strahovi - jednostavno, djeca se probude, žele spavati još ali ne znaju se sama opet uspavati (bar moja djeca .

Kod nas isto popodnevni plać,ja mislim da se prestraše zašto su sami barem moj tako,jer jednom sam ja spavala popodne s njim i vidla da bi krenuo u plač i samo je otvorio malo oći vidio mene kraj njega smirio se i ponovo zaspo

Rivendell's Avatar

Moj M isto. Plačući se budi iz sna, iako nekada zaplače, ja ga samo malo pomazim i on nastavi spavati. Najčešće popodne tako, manje jutro kad se budi.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

demi se budi u plaču iz dva razloga:
    1. ima neki grč u crijevima pa kad konačno prdne spava u miru dalje.
    2. nije se naspavao pa ga onda uspavam dalje, uglavnom dojenjem.

paulina55's Avatar

moj se probudi u plaču ako se nije do kraja naspavao. Samo ga dalje uspavam, i nekada odspava po još 5 minuta i pribudi se ok. Tako da je kod nas to problem nenaspavanosti.

moja se budila plačući jako dugo, ne sjećam se jel prestalo s tri ili četiri godine.
    Uvijek je to bilo povezano s time jel se budila sama ili u društvu

isto kao i kod Lutonjice, uglavnom se probudi u plaču kad ga neki veći prdac pritisne, a ako se ne radi o prdcu, mm ima teoriju da se uplaši u snu i da možda proživljava neki ružan događaj za njega (porod po svemu sudeći)... omjer prdaca vs neznani razlog je kod nas 50:50.

eh, da, nema veze da li spava uz mene jer plač počne dok još ima zatvorene oči, u snu... tek kad se osvijesti gdje je, malo se smiri. micek...

Rivendell's Avatar

Primjetila sam da kad ja spavam uz njega se nikad tako ne budi.

Možda ti ne hrčeš... Ja pilim sve u 16.

hahah tak mm pita kad bu on s njim spavo,ja kažem kad prestaneš hrkat jer inaće mali nema šanse da zaspi,sve živo mu smeta mora bit totalna tišina.

jelena.O's Avatar

moj se naglo budi plačući najćešće ako je jaako popišan iuli ako baš sad mora jaaako pišat.

zasad skulirana's Avatar

citam vase razloge i nemogu nac poveznicu..
    ..prdac nije.. minava po danu posteno....a nikad nakon tog placa....
    ..nije jer spava sama jer se to dogadja i kad sam pored nje u krevetu..
    ..nije ni nenaspanost jer ako od 20h00 do 06h spavanja u komadu nije naspana neznam kad bi bila....

jelena,a koliki je tvoj? to ga probudi jer nema pelenu pa se popisa u gace pa zato?

nazalost,nekako mi neka vrsta straha ili nocna mora izgleda najvjerojatnija....jadna ona ako ima takve snove/more na dnevnoj bazi....
    morat cu joj pocet pustat neku relaxation muziku pred spavanje,ono zvukovi mora,pticica,kise....pa da sanja nesto lijepo...

ja uzdisem i stenjem kad spavam a MM hrce nekad ako spava na ledjima....navikla je ona na nase ˝melodije˝....
    Last edited by zasad skulirana; 23.03.2012 at 15:27.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

pa ni moj ne plače kad prdi u budnom stanju, samo kad to u snu radi.

jelena.O's Avatar

moj je sad skoro 21 mjesec, ali ga je to i prije budilo,bez obzira kaj ima pelene ( sad nema po danu, ali samo za spavanje ima od ljeta).

Da znal se par puta i plakat kad se najeo i zaspao ko top, pa nakon nekog vremena dernjava da se podrigne, to je bilo do najviše 7-8 mjeseci

seven of nine's Avatar

Quote Originally Posted by zasad skulirana View Post
    ..nije ni nenaspanost jer ako od 20h00 do 06h spavanja u komadu nije naspana neznam kad bi bila....
    sretnice!

Ne znam što je mom malom navećer ga stavim spavat,nakon pol sata se tako rasplaće u snu i grći se nogama nikakva utjeha ne pomaže jer ja odmah dojdem u sobu primim ga,al on tih 5 minuta dok ne otplaće ne prestaje.Kaj on sanja nešto? Nema što ružno sanjat jer sam ja s njim cijeli dan sama i lijepo se odnosim s njim mm nema do navećer kad dojde jedva ćeka bit s njim.Ne znam što mu je,al nije mi ugodno slušat takav plać i osjećat u rukama grćenje

koksy's Avatar

Lastavica, uguglaj si nocni strah ili night terror pa vidi jel prepoznajes malog u tome.

ok hvala puno koksy jer ovo ne prestaje i dalje isto

kukunka's Avatar

moj maleni tako regira oko 21h. naime, pojede, podrigne, malo ga ljuljuškam i mazim u zatamnjenoj sobi, upalim projektor (svira bach i rossini), kad počne kunjati stavim ga u krevet i još malo mazim po glavi... brzo zaspe i često bez dude! a nakon nekih 15min udri u plač, histerično! malo ga pomazim, dam dudu ako hoće i nastavi spavati.---- jednostavno je tako i mislin da na to ne možemo utjecati...

nama se događa ista stvar,isto oko 6 sati,mogu reći,skoro pa svako jutro,neznam zbog čega,pomišljam da je možda zbog zubi,imamo 8 mj a još niti jedan nije izašao,ali nisam baš sigurna da je to razlog

klara's Avatar

Moja bebolina je napunila 11 mj ali jos uvijek ne zna sama spavati. Ako nisam kraj nje probudi se za najvise 45 min i place. Onda je ponovo uspavam i sve iz pocetka.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by Lutonjica View Post
    pa ni moj ne plače kad prdi u budnom stanju, samo kad to u snu radi.
    uf blago vam se.
    moja jedino kad spava i prdi ne place. tocnije, ne vristi

I moja curica se budi plačuci