Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Joooj, osušio mi se popišani madrac :( Što sad?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Joooj, osušio mi se popišani madrac :( Što sad?

Ajme sramote! Noćas mi se dijete pošteno popišalo, ja ga u bunilu presvukla i stavila u bračni krevet, dala mu posteljinu, i ujutro krenuo dan, digla se, radila svoje, išla vani... oprala njegovu zapišanu posteljinu i nekako zaboravila na madrac Sad ga gledam - skroz suh. Kuku! Što sad? Kako da to uredim? I kako uopće sređivate popišane madrace?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Okreni na drugu stranu .
    Meni kad se J. popiškila ja sam ujutro uzela spužvicuu i malo čarlija i to oprala i pustila da se osuši, drugo ne znam.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imam usisavač s mogučnosti pranja, pa operem kad se popišaju ili povraćanju, ili što već i stavim van na luftanje....

Sad kad se vaš već osušio, stavila bih ga van na sunce da se presuši malo i to je to ......
    Možda alkoholom+voda našpricati zbog eventualnog mirisa...
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 21.03.2012. at 21:22

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Okreni na drugu stranu .
    Meni kad se J. popiškila ja sam ujutro uzela spužvicuu i malo čarlija i to oprala i pustila da se osuši, drugo ne znam.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Cherilee, koji je to usisavač s mogućnosti pranja, gdje se kupi i koliko košta?

Ovo je dobra ideja s alkoholom, to ću sutra ujutro, i stavit na sunce.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moj je ovakav;
    http://www.batagel.com/sesalniki/valcleannew.htm
    platila sam ga mislim 2400,00kn......

Hrv stranice ne rade, al sve je i tu napisano koje mogućnosti ima....

Ima naravno i jeftinijih, misim da od 1000kn nadalje već....
    Kupila sam ga u merkuru...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ifi, ne kompliciraj, okrenu ga na drugu stranu kak veli Mitovski i bok

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne smijem ni reci koliko sam puta nas madrac okretala

ne samo od pisanja, nego i od povracanja. di bi dosla da usred noci perem porigani madrac, a ne znam ni di bi spavali, na podu valjda. ja to sve uredno okrenem i odignoriram. kad netko uleti s tim usisavacem na paru onda ocistim kolko se da. izgleda da spadam u grupu zmazanaca

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ma i ja okrenem, ali i operem ujutro. Ovako se osušio skroz-naskroz, a da ga nisam ni takla, ni stavila van, ni ništa :/

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Operi sutra, nema ti to neke veze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cheerilee, kolko je taj tvoj star i kolko je garancija

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne kužim... a one nepromočive podloge? To se više ne koristi? A štep deka ko "prva linija obrane"?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Operi sutra, nema ti to neke veze.
    x

Ovak je i kod nas bilo (stariji sin je bio protočni bojler, taj se i danas diže noću barem na jedno pišanje). Ako se osuši, namočiš i opereš ponovno.

Daklem, puno puta nam se sinov krevet osušio (a mi nemamo madrac, pa ne mogu okrenuti). Rješenje - ovo što kaže Mojca - nepromočiva plahta ispod riti + štep deka da se ne spava na plastici. Ipak nije pomoglo u baš svakom slučaju, nezgode su se događale.

Imali smo i usisavač koji pere, ali to je tak namakalo da sam uskoro odustala. Prala ručno i zasipavala sodom bikarbonom protiv smrada.

Jednom godišnje naručim servis (kod mene je Taski u kvartu, ali nisu oni jedini, naručiš najbliži), oni dođu i operu to strojno kako treba. Game over! I nemoj paničariti zbog takvih stvari, to se svima događa.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ifi natrljaj malo det na spužvicu, izribaj pa opet čistom vodom
    osuši
    ili stavi recimo preko balkona da se osuši na suncu
    kaki usisivač od 2 i po soma
    ja ću ti doći za upola manje to srediti
    Posljednje uređivanje od flopica : 22.03.2012. at 08:16

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

iznesi van na sunce, danas je bar dobar dan i okreni na drugu stranuj
    ja radim tako kad je sunčano, kad nije sušim fenom

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naš madrac je 2X2 metra tako da sušenje na balkonu ne dolazi u obzir, a i okretanje teško. Ostavim da se osuši (sunce s prozora pada na krevet), stavim čistu plahtu i gotovo. Kad djeca narastu kupit ćemo novi nadrac

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Naš madrac je 2X2 metra tako da sušenje na balkonu ne dolazi u obzir, a i okretanje teško. Ostavim da se osuši (sunce s prozora pada na krevet), stavim čistu plahtu i gotovo. Kad djeca narastu kupit ćemo novi nadrac
    He he, ovako i ja.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni uopće nije jasno kakva si ti to žena, majka i domaćica kad nisi odmah, usred noći, išla dezinficirati, prati, dezodorirati, alkoholom trljati i usisavač na paru paliti. Aje, ifi, molim te, posušilo se ili ne, uvijek se to malo do jutra posuši, pa se namoči ponovo, opere kako su cure rekle, koju god varijantu izabrala, i stavi sušiti.
    Ili se ubij odmah, isti tren.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 22.03.2012. at 09:24

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma Ifi je stavila ovu temu samo da nas malo razonodi. Da ne bude sve n a forumu teška filozofija, nego i neki lako rješivi problem .

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni uopće nije jasno kakva si ti to žena, majka i domaćica kad nisi odmah, usred noći, išla dezinficirati, prati, dezodorirati, alkoholom trljati i usisavač na paru paliti.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Ma Ifi je stavila ovu temu samo da nas malo razonodi. Da ne bude sve n a forumu teška filozofija, nego i neki lako rješivi problem .
    Znam, zato sam joj i predložila harakiri za taj užasan problem.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znam, zato sam joj i predložila harakiri za taj užasan problem.

ja samo ne znam kako to da Ifi sa šestogodišnjim djetetom tek sad otvara ovakvu temu.
    Išla sam provjeriti datum prvog posta, prije nego pritisnem "brzi odgovor"

Ja sam negdje u mikkinoj grupi, kao i obično

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u biti, šta se ja crvenim, evo bolje neki chestram smajlić ili
    s tim da kod mene nije bilo baš puno riganja ali pišanja je bilo, naravno

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja nekako u tom slučaju samo odem s njom u njenu sobu... a ovo prepustim MM... nikad ne pitam kako je riješio problem
    delegiram poslove

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ni ja ne perem noću, već ujutro...
    Zar nemože nijedna tema na ovoj Rodi proć bez podbadanja?!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ne, onda nebi bilo zanimljivo

mislim da ti je dosta stavit ga na sunce i eventualno poprskat s nečim radi mirisa

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    ja nekako u tom slučaju samo odem s njom u njenu sobu... a ovo prepustim MM... nikad ne pitam kako je riješio problem
    delegiram poslove
    ovo bi trebalo češće prakticirati i ne samo za popišane madrace
    život bi, čini mi se, bio nešto jednostavniji

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja ne perem noću, već ujutro...
    Zar nemože nijedna tema na ovoj Rodi proć bez podbadanja?!
    Naravno da ne, zar ti ne bi prijateljici iz RL, koja te nazove, očajna zbog tako "velikog" problema isto rekla - ajde, ne kompliciraj, neš'ti događaja, opereš naknadno i posušiš, a da se ta ne bi naljutila niti malo. Pa ne priča se o nekoj bolesti djeteta nego o dječjem madracu.
    Kakav je to uopće dječji madrac bez fleke?

(moji ne pišaju, nekim čudom, a imam i madrace s navlakama, no svejedno, kad ifi postavi ovakav problem na tapet, to je idealna prilika za malo zekepeke)

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da vi vidite moj madrac ......

nema gdje nema neku fleku od raznih sranj*.a da ne pricam na koje sve strane sam ga okretala...
    izgleda koda sam ga sa jakusevca dovukla (mislim da bi od tamo bolji dovezla)...

kao sto je netko rekao pricekat cu jos koju godinicu i kupit cu novi...

NAJBITNIJE mi je da je plahta uvijek cista...ostalo se ne vidi...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a što će ti biti od popišanog madraca?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A ništa, ifgenija,
    onda samo čistu plahtu gore,
    niš ti nebude....

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim... a one nepromočive podloge? To se više ne koristi? A štep deka ko "prva linija obrane"?
    X

ja sam odmah kad sam kupila madrac i krevetic uzela i gumiranu nepromocivu plahtu, frotir s gornje strane...
    jos nisam uzela step deku za nas bracni krevet pa imam na jednom mjestu malo obiljezen madrac....

inace,u mom susjedstvu dosta zena svako jutro preko prozora prebace posteljinu i jastuke na sunce...bice da zapisavaju svaki dan...
    salim se,ali to mi je too much...osjecam se ko sporkulja sto i ja to ne radim....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    X

ja sam odmah kad sam kupila madrac i krevetic uzela i gumiranu nepromocivu plahtu, frotir s gornje strane...
    jos nisam uzela step deku za nas bracni krevet pa imam na jednom mjestu malo obiljezen madrac....

inace,u mom susjedstvu dosta zena svako jutro preko prozora prebace posteljinu i jastuke na sunce...bice da zapisavaju svaki dan...
    salim se,ali to mi je too much...osjecam se ko sporkulja sto i ja to ne radim....
    Ja baš volim provjetriti posteljinu i obavezno barem za vikend bacim na sunce jastuke i poplune, ponekad i madrace, a nisu zapišani.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    X

A, ne, nisu zapišane, nego je to stari narodni običaj, sunce ubija bakterije, a posteljina stvarno dobije fini miris svježine nakon sunčanja i zračenja. No, to mogu žene koje su doma, nemoguće je to staviti ujutro i otići na posao jer su ti velike šanse ili da odnese vjetar, ili se ne digne magluština pa svo rublje ovlaži ili počne kiša pa si napravio ništa.... No, za vikend, ili tko radi popodne, stvai izjutra na par sunčanih sati..., lijepo to dođe.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 22.03.2012. at 15:08

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A, ne, nisu zapišane, nego je to stari narodni običaj, sunce ubija bakterije, a posteljina stvarno dobije fini miris svježine nakon sunčanja i zračenja. No, to mogu žene koje su doma, nemoguće je to staviti ujutro i otići na posao jer su ti velike šanse ili da odnese vjetar, ili se ne digne magluština pa svo rublje ovlaži ili počne kiša pa si napravio ništa.... No, za vikend, ili tko radi popodne, stvai izjutra na par sunčanih sati..., lijepo to dođe.
    Vidim ja toga dosta po susjedstvu, ali mi je odbojno kad posteljina dodiruje fasadu zgrade (tu mora biti nekih baja).
    Ja širom rastvorim prozore pa neka sunce radi dezinfekciju posteljine direktno na krevetu.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam stavila poplun na luftanje a onda je sogorica (na balkonu iznad) zalijevala cvijece :D

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i ja samo rastvorim prozore pa ventam cijelu sobu (bude sunca i na krevetu),ne samo da su fasade kuce/zgrade prljave nego i prozorska klupica preko koje bi se krevetnina naslanjala....
    to mi je onda jedino OK da se stavlja poplun i jastucnica na sunce kad se mijenja posteljina pa bez nje....a na svakodnevnoj bazi jedino da nosim vanka na zicu...a to mi se bome neda,imam prec 2 seta skala.... preveliki tramak za na dnevnoj bazi (a i poplun je tezak).... + sto sada stalno netko pali korov isl...pa ne bi imalo fini miris svjezine nego paljevine...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 22.03.2012. at 15:46

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja niikad nisam oprala naš madrac
    popišan je bezbroj puta, posran i ispovraćan nešto manje puta, a bogami ima na njemu i krvi.
    niš ne smrdi. niti malo.
    zmazan je ali preko ide plahta.
    sad je skoro 10 godina star i uskoro ćemo uzeti novi, ne zbog zmazanoće, nego se raspao od skakanja po krevetu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nakon što su djeca napunila dvi-tri godine smo kupili novu sobu, Dok su još bili skloni noćnim piškenjima sam držala gumiranu plahtu, sad već dugo nismo imali incident (kuc-kuc o drvo).

Dok smo skupa spavali dijete je spavalo nama oko glave, taman u 20 cm koje nije pokrivala gumirana je smočen madrac. Može se navlaka skidat, al nisam nikad.

Ono što napravim kao prvu pomoć kad se nevolja dogodi je da, ako ne mogu čistit stavim ručnik i popenjem se na krevet i nogama izgazam ručnik koji pospuga tekućinu koju može. Onda stavim suhi ručnik i preko čisti lancun, a drugi dan perem sukladno inspiraciji

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    a što će ti biti od popišanog madraca?
    kak ti to rješavaš u hoteljerstvu?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam isto nabavila one gumirane plahte koje su gore frotir, kad se slucajno desi nezgoda usred noci (a to je obicno znak da je mala bolesna) nju utjesim (jer place sto se popiskila), prebrisem je malo s gazicom (da je ne razbudim previse), obucem joj ciste gace a na krevet preko popisanog samo bacim debeli frotirni rucnik na duplo i svi nastavimo spavati. Sve skupa 2-3 minute budnosti maksimalno, od kojih pola ode na tjesenje. Pa kom se da mijenjat posteljinu u 3 u noci osim ako je povracano/zasrano?

Kad je par puta prije nego smo nabavili plahtu popisala madrac samo sam cekala da se osusi (tad je bila stepdeka preko madraca), prala nisam nista niti okretala, i samo gore cista plahta. Makar, moram priznat da kad je stepdeka da ionako ne promoci jako, vecinu "popije" step, ali definitivno preporucam te frotir-guma plahte (na koje naravno ide gore prava plahta), jedna od boljih investicija.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ifigenija, jesi uspjela oprati i osušiti madrac?

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A oni madraci od memory pene? Šta biva sa njima kad više puta budu popišani?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Naš je madrac puno puta bio zapišan. Od prvih dana kada sam je ostavljala gole guze na krevetu. Stavim ispod kao gumenu plahticu i plahtu, ona otpuže i popiški se pored. MM se toga užasavao, meni bilo smiješno.
    I kad je skinula pelene znala se nekoliko puta popiškiti, a kako spavamo svi skupa, nema premještanja negdje dalje nego tu noć to zapišano što više mogu upijem ručnikom, a onda na to mjesto stavim novi ručnik da se sama ne smočim kad legnem. Ujutro ništa ne perem. Njezina mokraća ne smrdi, a i nije to masno pa da pereš likvijem. I tako se ne može isprati nego još više mrljaš vodom, meni je to bespotrebno. Nego, ujutro maknem svu posteljinu i ostavim na suncu (spavaća na istočnoj strani). Mrlje jedva da se vide.

A što se tiče iznošenja jastuka van, i ja to volim. Obožavam taj miris svježine poslije.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim ja toga dosta po susjedstvu, ali mi je odbojno kad posteljina dodiruje fasadu zgrade (tu mora biti nekih baja).
    Ja širom rastvorim prozore pa neka sunce radi dezinfekciju posteljine direktno na krevetu.
    Tek sad vidim ovo.
    Posteljinu ne stavljam da dodiruje fasadu, nego ili na oprani galender balkona, ili na ono sušilo za veš.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nisam imala Internet i imam što vidjet - i od popišanog madraca - kontroverza, za i protiv, istina ili mit. Prave babe!

Jesam, osušila, oprala i drugi dan se opet mali popišao, što inače ne radi tako često. Al ga nisam zaboravila, sredila ga odmah ujutro...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mene užasava pomisao da djeca ili mi spavamo na prljavom madracu od kojeg nas dijeli samo plahta. To mi je bljak!
    Na dječjim madracima imamo gumirano platno, pa stare poplunčiće na tome, pa onda tek plahtice. Tak da ako i ima problema s mokrenjem u krevet - riješim to za čas! Ide dole plahta i poplunčić, stavi se drugo i laku noć ! MM i ja na velikom krevetu imamo štep deku + tanku navlaku na njoj + plahtu. Navlake od madraca perem 2x godišnje (ako nema potrebe za više puta).

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Mene užasava pomisao da djeca ili mi spavamo na prljavom madracu od kojeg nas dijeli samo plahta. To mi je bljak!

x

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Na dječjim madracima imamo gumirano platno, pa stare poplunčiće na tome, pa onda tek plahtice. Tak da ako i ima problema s mokrenjem u krevet - riješim to za čas! Ide dole plahta i poplunčić, stavi se drugo i laku noć ! MM i ja na velikom krevetu imamo štep deku + tanku navlaku na njoj + plahtu. Navlake od madraca perem 2x godišnje (ako nema potrebe za više puta).

Ovo je dobra ideja! Moji nisu bili neki pišači, pa mi nije palo na pamet, al ovo ću i ja složit. Super!

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

za naš krevet smo nabavili plahte, obične plahte koje se navuku preko, fino udobno odozgora, pamuk, a ispod je nepromoćni materijal, a za njen krevetac imamo molton plahtu. molton je isto super samo što nam je preskupa opcija i za naše madrace, ali ove plahte su isto super.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •