Crtice i dalje stoje ali zubica nema. Nadam se da ce uskoro.
Crtice i dalje stoje ali zubica nema. Nadam se da ce uskoro.
Posljednje uređivanje od bubumam : 02.06.2014. at 14:41
I mi smo opet aktualni
Ide 7 zubić, dvojka dolje, a prati ga trojka gore oboje na desnoj strani
Mislim da će dvojka već sutra probiti meso, a trojka će nas još malo mučiti
bubumam to ti je to, samo još zubići moraju probiti meso, a ne da dirati jer ga boli i svrbi za poluditi
kod nas je od jutros plac jedva ga uspijem umiriti izgleda da je zubic nabubrilo je dole otprilike ko da ce dvica izaci , mene zanima koliko otprilike treba vremena da ona probije desni?
Ovisi, ako se vidi bijela crtica brzo ak ne može potrajati
Vjerujem da ga boli za poludit jer neda blizu i budi se uz plac. Preko dana je on super volje samo sto ne spava bas,jedino u kolicima i to prijepodne pa je kasnije grintav. A kroz noc uff,nakon prvog bufenja je na svakih pola sata ili sat vremena ako ga uopce uspijem odspojit.![]()
Vjerujem da ga boli za poludit jer neda blizu i budi se uz plac. Preko dana je on super volje samo sto ne spava bas,jedino u kolicima i to prijepodne pa je kasnije grintav. A kroz noc uff,nakon prvog bufenja je na svakih pola sata ili sat vremena ako ga uopce uspijem odspojit.![]()
Mi uopće te zube nismo osjetili,nit plače,nit grinta niti se budi više nego inače...jer uvijek grinta i plače i uvijek se budi 100 puta tako daJedina razlika koju sam primjetila je da nakon šta zubić proviri jednu noć odspavamo dobro (samo 3-4buđenja)
Sa 6mj obe donje jedinice
10mj obe gornje jedinice i upravo danas donja dvojkica. Čekam i drugu. Po svim pravilima jednu noć ovaj tjedan ću se naspavat![]()
Nama je izbijanje prvih zubića trajalo oko 5tjedana, onda su konačno izašle donje jedinice,al izgleda da idu novi van jer je opet počela slinit,kmezat i budit se po noći... nego,kako rješavate osipe od sline?Njoj se to pojavilo i sad je baš gadno ispod vrata, na licu nema...
Da,nema mi druge...sve smo probali i nikak se riješit toga..iako sam čitala da puder baš i nije preporučljiv a onda opet i da je, stvarno više nemam ideje...
jel uobičajeno da dijete dobije temp i proljev kad je već započelo izbijanje zuba?
MM meni pedijatar rekao da oni ne vole povezivati temperaturu sa zubima. A opet čitam da kod nekih bude bas tako- očito nema pravila.
Pedijatri ne vole temp. povezivati sa zubima,to je i nama naš rekao, ali moguća je i temp. i proljev, crveni obrašćići, nosić koji curi i tak....kako kod kojeg djeteta
bar je kod nas takav slučaj
Posljednje uređivanje od saf : 04.06.2014. at 14:58
To je povezano utoliko što zubi često probijaju u vrijeme oslabljenog imuniteta. Tako su meni objasnili![]()
temp. je dosta porasla pa ne vjerujem više da je to od zuba ni ja
Moje nikad nisu imale temperaturu u vrijeme izbijanja zuba. R. je bila plačljivija nego inače, budila se noću, češće dojila i manje jela krutu hranu. Obje su znale imati crvene obraščiće, ali i to tek s četvorkama i trojkama.
I nama je znalo nekad biti tako, ali nekad je veza pada imuniteta i izbijanja zubića bila očita. Npr. prvi zubić joj je izbio u vrijeme trodnevne groznice (s nekih 7,5 mjeseci).
Nama je temp pala, prosla noc cijela prosla u nasisavanju i placu a zuba nigdje.
Dapace, otekline su se povukle. Nemam pojma vise sto da mislim. Bas me zanima kakva ce nam biti ova noc.
Nama prvi zubi, donje jedinice, izbile isti dan s 5,5 mjeseci. Mjesec dana kasnije su u roku tjedan dana izbile gornje dvojke, pa izgleda ko vampir kad se kesi
Sad nekako opet slini, ima 7,5 mjeseci, moglo bi jos nesto ispast...mozda gornje jedinice?
Inace, nije bilo puno drame, dan-dva prije nego izbiju je puno slinavija i malo cendravija, al ako je to to drzim fige da se to i nastavi![]()
Evo cini se da bi B. moga izac prvi zubić ubrzo, ako ja dobro vidim naravno.
ko crtica izgleda al nije nabubreno ni ništa. Ne slini ništa više nego inace al igracke su stalno u ustima i dok ih trpa kao da viče na njih hahah i da vec nocima se budi svako dva sata što stvarno do sad nije nikad.
Valjda je to to jer nema nekog posebnog dodatnog grintanja ni nicega
i da još nemamo ni punih 5 mj
Posljednje uređivanje od Ninunanu : 15.09.2014. at 11:59
i da koliko traje taj proces izbijanja zubića?
potpuno individualno ili
Ja sam jedan dan vidjela taj zarez,kao raspuknuto zubno meso. Drugi dan je vec vrh zubica bio vani
Moj malac je crtice imao od 4 mjeseca, na kraju je sa 6 i pol mjeseci izbio prvi zubić, a sada ih je već 6 vani ( 8 i pol mj)
I ja se nadam da ce i nama zubic doci jer zadnjih mjesec dana ne spavamo.. Trpa u usta sve sta stigne, slini jako... Ali opet neznam jer ona slini jako od mjesec dana starosti... Toliko da je močo kod nas uvijek u djiru![]()
E mi nemamo tih problema, ona ni sad ne slini ništa posebno jedino sta zadnjih dana jako loše spava i trpa sve u usta. Sinoc smo imali dva sata plakanja u komadu, nadam se da ce brzo cijeli van jer postajem zombi
Evo ni nocas nista od spavanja + zacepljen nosic. Je li moguce da je to od zubica? Setali smo jedno popodne i oko 8 i pol smo dosli u kucu i tata mi kaze da sam joj trebala stavit kapu. I da je to kasno za setnju Ja joj kapu ne stavljam. Nije ni puhalo. Niti je bilo zima. Uglavnom sad ispada da je zbog toga bolesna a ja se sve nekako mislim da je zbog zubica....i vec dve noci pred spavanje pocne plakat...Nikako je smirit... I tako cca 2 h. Naravno zaspe sa cicom...
Kao sto sam i pretpostavila - zubici su tu... Da da dva komada!
Donje jedinice ! Nadam se da ce joj sad bit lakse ( i meni ) i da ce konacno spavatiiiii!
A koliko vremena treba proci od kad zubic izbije pa da u cijelosti izadje?
Meni se cini dosta. Zapravo tek nakon mjesec dana mi to izgleda kao pravi zubic,a ne samo malen dio
Apsu - sta da?! Aj ma....
A ja sam mislila da cu barem sad malo odspavat
Jutros me iznenadila...odspavala 3 h u komadu sto ne pamtim....
Vrci - tako dugo...? A nista moram se naoruzat stepljenjem. Nema mi druge
i nama stiže jos jedan.
A što nije da kad probije meso da ih ne smeta više toliko?
Zubonja!!!! Stigao prije četiri dana. weeeeee! Bijelilo se neko vrijeme, ali pod prstima ništa. Ona baš ni na koji način nije pokazivala da se nešto događa (tako i onako se često budi po noći) i onda me samo navečer zagrebao dok se igrala s mojim prstima!![]()
Mi smo jos jako mali, sutra nam je 3 mj. Ali donje jedinice su nam izbile proslu nedjelju, a za dalje cemo vidjeti redosljed![]()
Ajme jos nisam cula tako rano, cestitam
Mislim da njemu idu gornje jedinice. Donje ga nisu mucile,a sad je bas sav siroti![]()
Hvala) bas smo danas bili kod ped.na redovnoj kontroli i ona je iznenadena!
Joj, mislim da i E. krcu zubici. Ovu noc oka nismo sklopili.
Ne vidim jos nista, ali dosta slini.
Cak ima i temperaturu.
Koliko dugo traje do potpunog izbijanja na povrsinu? Je li ih tad manje boli (=da li bolje spavaju)???![]()
Kod nas isto...budna i uplakana od 3-7h jutros. Slini, bali... jutros i temp. Cini mi se da bi to moglo biti od zubica jer je gornja lijeva jedinica nateknuta. Sad s godinu dana ima tek donje dvije jedinice.
P. ima vec 7 zubi, 8 i 9 idu van.. Sad ima 9 mj a prvi zub dobio sa 6.. Ludim od nespavanja i njurganja..
Lulu, moze potrajati do 2 tjedna..
Joj, i mi smo u istoj kasi
Ide drugi zubic, mrvicu je izbio, i jedva cekam kad ce do kraja izbiti
A onda ce krenuti novi, jel...
Kod ove moje to traje oko 2 tjedna...po zubu, naravno
Zna pola noci provesti budna
Kad joj se vise neda cicati onda se vere po meni i mm-u
Posljednje uređivanje od Ginger : 07.10.2014. at 20:44
evo i nas.........bebac ima 2 zuba donje jedinice i sad mu izlaze gornje dvojkepreskočili smo gornje jedinice.
I drugi na putu...ili čak i stigao. Cijelu noć na meni. Prvo je plakala, a onda ostatak noći cicala.
Nama su u 10 dana iziašla 4 gornja a i 5i je na pomolu...ne želim vam ni pisati koji show stvara + još se i prehladila![]()
Kod nas bio kaos radi gornje jedinice. Jednu noć se budio 3 puta (inače prespava) i vrištao je. Po danu bio nemoguć i nije spavao, niti je htio jesti na žlicu. Sad vidim meso je bijelo i raspuknuto ,valjda bude brzo
Ja se nadam bar djelomicno mirnoj noci. A onda procitam topic Vibre za Lovru nase Mume i posramim se jer je meni problem sto dva dana ne spavam zbog nekog tamo zubica...
Ljubite djecicu, zubici ce izac SVI i NEKAD cemo se naspavati. Samo nek su nam bebaci zdravi.
O ja isto to pomislim S2000. Koliko su nasi problemi trivijalni. Bude mi neugodno i upisati kad vidim s čim se moraju drugi kao Muma nositi.
No na temu zubiju, kod nas danas bez temperature, spavao cijelu noć, kao da ništa nije bilo, ali i dalje silni toliko da mu slinček moram staviti.
Baš to S2000.. Ja zbog zubića ne spavam već preko mjesec dana, po cijele dane i noći ga nosim i držim na cici. I onda pročitam o malenom Lovri i zahvalna sam što ga u 5 ujutro nosim i što place..