Da baš sam se toga sitila ovih dana!lipo mi je to bilo.
evo njoj nakon jedne gornje dvojke druga nikako da izađe, a sad su se pridružile i jedinice.
Neko je spominjao cepice za bolove i eto i ja dala prekjucer jer je plakala 4 sata u komadu, nakon cepica jadnicak mali je spavao 7 sati u komadu
hahaha
da da i ja sam bila ugodno iznenađena, al eto ipak necemo trovat djecu
sinoc smo preživili, odspavala je 4 sata u komadu i ja presretna.
Frendica mi se zalila da se njezina budi i dalje nocu (jednom)...ostala sam bez teksta, ono jadna hahah
A moj je nocas odspavao od 20 do 22h kad sam ga podojila i vratila spavat, i onda je čorio do 4 ujutro bez buđenja... I to bi bilo prekrasno... Da ja nisam zaspala oko 3:30![]()
Pa da, kaj :D
Koliko god umorna i sve, al kad mi se on probudi i plače pa si ga uzmem k sebi, pokrijem nas a on ko riba hvata sisu otvorenih usta, čopi ju sa obje ruke, uzdahne i sav se stisne uz mene sa nožicama.. Pa ko nebi želio da se probudi :luđakinja:![]()
ma lipo je to al isto ja volim da spava, ja svoga pred jutro stavim kod sebe pa produžimo do 8-8:30, i to če mi baš falit sad kad počnem radit.
Evo i druga dvojka izašla, sad još jedinice. Al bit ce ko zeko veliki prednjijedva čekam taj smješak
Apsu da znam, ja ako je nevidim duž od sat kao da se nismo vidile 3 dana, a sto se tice tih nogica meni nisu simpa jer me po cjele noci bodu po organima
Evo svi joj zubi rastu ukrivo, malo ljevo malo desno, ugl. nijedan nije ravan.
Oce se to s vremenom ispravljat kako se budu popunjavali ili nam preostaju krivi zubi![]()
Izašle joj i donje dvojke
ja neznam kad namjerava stati, kako je krenilo budi svi odjednom izašli
ima više zuba nego mjeseci haha
Posljednje uređivanje od Ninunanu : 05.12.2014. at 22:20
Tak ti je i moj, 6 odjednom i gotovo, vec 3 mjeseca nista.. Samo slini i zivcani
ma dobro racunam bolje što vše da se ih se riješimo odjednom, a ne svako 2-3 mj novi. Al kako je krenula do godine ipo ce imat puna usta zuba, 7mj i 8 zubica, a ja se tako veselila krnjavim osmjesima
Pa super da je tako!
Mojoj svaki izbija cca 2 tjedna koja su onda horor sa spavanjem
Ne znam koji joj ide sad, al sinoc je bila bila budna od 1-4
A taman je pocela normalno spati - tu mislim s nama u krevetu i kad se probudi pristeka se na cicu i nastavi
al uza sve ovo ona je sasvim ok, nemam se stvarno što žaliti, ok spava, budi se cesto al uz sisu odma zaspe i preko dana je skroz dobra
sad ce me cut pa više nebude haha
A kad zavrsava izlazak tih prvih zubica? Jel ide njih 8, il idu jos i cetvorke i trojke?
Ako kuzite pitanje
Petice znam da idu kasnije
Ja sam taman krenula sa odvikavanjem od nocnog dojenja a zubi ko da me čuli. 100 buđenja u noci, a meni se neda nunat tih 100 puta pa na cicu najlakse i tak nista od odvikavanja![]()
Apsu, odvikavaš zbog povratka na posao?
Pandi došao treći, dvije-tri noci nespavanja, ali zato preko dana vise nikakvog reda u spavanju. Gr.
Mi vec mjesec dana imamo sve "simptome" zubica al jos nista.. spavanje je postalo jos gore, sline u potocima a sad vise duda nije za dudanje nego ju ili grize ili okrece pa zvace plastiku ili je jednostavno pljune pa zvace prste.. zvace i moje rame bradu a pokusava i nos.. nervoza je sveprisutna.. i kako sad shvatiti da li ga stvarno muce zubi kojima nema ni traga jos nego mozda tek "rade svoje" u celjustima ili ga muci nesto drugo? Stalno mi je u glavi ako nisu zubi mozda zanemarujem nesto ozbiljnije![]()
jejja moj je mjesecima slinio i još slini u usta trpa sve a zubi su mu tek sad počeli izlazit , sad mu ih 5 izlazi još dva moraju probit,i baš im dugo trebaju da probiju,isto je jako rano počeo slinit i pravit desne.
I kako onda znati jel ga to muci ili nesto drugonocas,osim sto je dojio svakih sat vremena i spavao na dojci, je u trenutcima budnosti trazio moj prst da ga grize.. stvarno se nadam da ga muci to probijanje kroz desni a ne nesto drugo.
Pa nevjeerujem da bi te grizao da nisu zubici. Jeli mu ista nateceno, crveno?
mi smo dobili prije dva tjedan dva istodobno a prije toga ni jedan a paralelno smo imali i crijevnu virozu.A imamo sutra 9 mjeseci.
Pozdrav svima!
Imam pitanje. Curi počeli problemi sa zubićima. Sad će uskoro 6 mjeseci.
Imali smo temperaturu jedan dan i noć, a danas primijetili kako četvorka viri. (!?) :D A trice gornje baš zabijelile.
Još nekome slično? Prvo je dijete i nemamo baš iskustva. Mislili smo da prvo idu donji sjekutići pa gornji i tako redom. Kad njoj mali vršak četvorke gornje lijevo!
Hvala!
Pa da u pravilu idu donje jedinice, al mislim da može i po svom hehe
Meni su bratu prvo ocnjaci izašli tako da bude tu svega
Ja očekujem donje dvojke, a sve mi se čini da vidim nešto bijelo kod trojke gore...
željkica, držte se...
I mom malcu od jučer pobijelila donja,, ja bi rekla četvorka. Ajme nervoze i grintanja, s ničim zadovoljan. Cijelu noć je živcanio
Ista stvar samo Šta je jutros stigla temperatura. Bas je nikakav. Veliki moj dečko u subotu mi je napunija godinu.
Moj bebac ima 5 mjeseci. Vec mjesec dana slini u potocima. Nista nije crveno.. nista se ne bijeli a grize sve oko sebe.. bocu samo grebe po desnima..tako i dudu.. zadnja dva dana je posebno nervozan a inace je bas smirena beba. Nervoza bude samo kad je pospan. Mozda mu se desni samo pripremaju za zubice pa se nadam da cemo ubrzo uociti neki zubic.
Nama opet zub. Iako smo presli 1 g, tek ide 6ti zub. I opet ga prati visoka temperatura. Opet 40 C.
Sad definitivno znam da je zub, a ne virus. Ima temp samo po noci. Po danu je super, igra se, nikakvu temp, nikava bol.
Zasto zub moze izazvati takvu temperaturu?!? A kad se sjetim da ima jos 14 zubi da mu izraste![]()
Imamo 5mj. i dobili smo prvi zubić bez ikakvih posebnih simptoma ,tem. ili pretjeranog slinjenja,još ne nosimo siperak ,jedino mi je 2,3 dana prije bio malčice nervozan...
Mare grlim.
Nama trice izlaze. Uletile i dvije viroze. Presle su sa 3-4 nocna budjenja na 34. Odvikavanje od nocnog sikenja je obustavljeno...
Ja ne kuzim sto je s nasim zubima. On je odmah dobio 6 zubi i od tad vec 6 mjeseci ni jedan!
Stalno slini, ruke u usta, budi se 100 puta po noci, cesto nervozan bas kao da idu zubi, a ne idu.
Sve mi ga je zao jer mi se cini da mu smetaju zubi a zubi nikako van..
I mi smo dugo bili na 6 zubica, sad za rodendan i 10ak dana kasnije dosla jos 2.
Slini kao izvor, nikad nije bilo gore, i naravno imao je pelenski osio
Mojoj fali dvojka, a izasla cetvorka
legal, hvala, svi 4 gripa plus sto sam pisala cetvorke, a ova koja ih ima pati se s trojkama
Eh, suosjećam....
Ali nemaju samo mala djeca problema s tim. Moj 13+ godišnjak se neki dan žalio da mu niču kutnjaci (isto ga je zasmetalo zajedno s virozom) a kad se tome doda mobilni ortodontski aparatić - eto veselja...
Stariji ima fiksni koji isto zna žuljati kad dobije novu žicu, pa u kući imam Miradent kapi Zagrebačkih ljekarni. Pomaže, ali time sam im mazala desni i dok su bili sasvim mali - pa evo, pišem to ovdje, možda kome pomogne. To je spas kad maloj djeci niče više zubića istovremeno.
Isto je bio dobar i Calgel, a od homeopatskih pripravaka globule Chammomilla (valjda - ne sjećam se više naziva, ali u ljekarnama će znati).
Nema bas pravila kod zubica. Nama isto G nema jednu donju dvicu a ima cetvorke vec par mjeseci. Ta donja dvica bas izlazi ovih dana. Zajedno sa jednom gornjom tricom. A prvi zubici izasli sa 8 mj.
Jos malo pa ce bit kao bijele morske psine
Tnx, Peterlin. Do sad smo mazali tu i tamo sa Dentinoxom. Pomogne na kratko.
Kutnjaci
Kako to boli! Toliko me bolilo da sam otisla zubarki sa namjerom da mi popravi neki zub koji me boli, a ona meni da mi "samo" raste kutnjak![]()
I mi mazemo miradentom, al toga ima samo u zg
Mojoj djeci je pomagalo taman koliko treba da mogu pojesti obrok, da ne izgube puno na težini. Ostalo vrijeme su slinili, žvakali grickalice od tvrde gume za brušenje zubi i cendrali. I često su se znali razboljeti jer su mahnito turali ruke u usta, iste ruke koje su 3 sekunde prije bile na podu. Sve u rok službe!
Zeljkice, vec i trojke?
Mi smo upotpunili set dvojki,zadnja mu izbila prije par dana. Al vidim da su dolje cetvorke u mesu vec, trojke nisu