Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 182

Tema: Kolači "iz jednog poteza"

  1. #51
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ga: Mokri kolač
    2 jaja, 12 (jušnih) žlica šećera, 12 žlica ulja, 12 žlica mlijeka, 8 žlica brašna, 3 žlice kakaa, 1 prašak za pecivo, vanilin-šećer. Umutiti, ispeći, a ohlađeno preliti sa 1dl vrućeg mlijeka. Hladno, po želji ukrasiti sa šlagom.
    jučer napravila, bez šlaga, dodala sam višnje u biskvit... preeeeeeefino!
    prekrasan, mekan i sočan bisvit... mrak!
    stvarno je fino, super, brzo gotovo, bez vage
    super!

  2. #52
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Baš mi je drago, ninik, dobro si se sjetila za višnje-s tim ne možeš falit! Ja znam ponekad umjesto šlaga, prelit čokoladnom glazurom, isto je fin (u vrijeme PMS-a, kad me drma čokoladna groznica ).
    Ako volite mak, probaj i ovaj drugi, još je bolji.

  3. #53
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo s makom savršeno, stvarno pjenasto, lagano, fino....jako jednostavno, a može se prezentirati i kao nešto jako svečano kad zatreba
    http://www.coolinarika.com/recept/pe...torta-od-maka/
    Sss, nakon onog anđela, vjerujem ti sve što kažeš. Probati ću... možda još danas.

  4. #54

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    669

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Sss, nakon onog anđela, vjerujem ti sve što kažeš. Probati ću... možda još danas.

    Nadam se da te neću zeznuti. Ma ovaj kolač jedu i oni koji ne vole mak, tako da ćeš valjda biti zadovoljna.

  5. #55
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    jučer napravila, bez šlaga, dodala sam višnje u biskvit... preeeeeeefino!
    prekrasan, mekan i sočan bisvit... mrak!
    stvarno je fino, super, brzo gotovo, bez vage
    super!

    koje brašno,oštro ili glatko?
    višnje si poslagala po vrhu prije pečenja?

  6. #56
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Glatko.

  7. #57
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a koh od griza
    pa sa malo čokolade unutra

    ili koh od griza s grožđicama

    5 minuta pripreme
    dječji kolač

  8. #58
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku

    Nadam se da te neću zeznuti. Ma ovaj kolač jedu i oni koji ne vole mak, tako da ćeš valjda biti zadovoljna.
    Evo, done! Nije me toliko oduševio koliko anđeo ali, fini je! Prepisati ćemo ga u bilježnicu, što znači da ćemo ga ponoviti. Ukućani su zadovoljni.

  9. #59
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a koh od griza
    pa sa malo čokolade unutra

    ili koh od griza s grožđicama

    5 minuta pripreme
    dječji kolač
    kak ide procedura?

  10. #60
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Napravila sam brzi kolač od kalimero, samo sam smanjila secer i dodala 2-3 zlice pekmeza unutra i bio je mljac, slurp, fiiiini.

  11. #61
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    kak ide procedura?
    ma nema procedure
    umutiš žumanjke sa šećerom, a u drugoj zdjeli snijeg
    dodaš griz i prašak za pecivo i lagano izmiješaš
    ispečeš i kad je pečeno zaliješ mlijekom s vanilijom
    možeš unutra naribati čokoladu

    a ovaj sa grožđicama
    kuhaš vodu i šećer, dodaš griz, miješaš dok bude gusto
    ubaciš grožđice (možeš i orahe, lješnjake, kokos)
    uliješ u tepsiju i pustiš da se dobro ohladi
    režeš na kocke
    Posljednje uređivanje od apricot : 26.03.2012. at 22:44

  12. #62
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Evo, ovo sam ja našla jednom dok sam guglala kaj napraviti na brzaka....ODLIČAN!

    http://forum.roda.hr/threads/29135-B...FINI-OD-JABUKA

  13. #63

    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    115

    Početno

    Evo jedan recept za brzi kolač bez jaja:

    2 dl jogurta
    40 ml mlijeka
    125 ml ulja
    100 g pekmeza ili đema po želji
    180 g brašna (pola oštro, pola glatko)
    1 žličica praška za pecivo
    1 žličica sode bikarbone
    2-3 žlice kakaa
    120 g šećera

    Sve zajedno izmiksati mikserom,peći u duguljastom kalupu 12x26 na 180 C oko 40 min.
    Po želji preliti čok.glazurom(tad izgleda ko najfiniji srneći hrbat)ili samo posuti šećerom u prahu.

  14. #64
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    i ja sam radila mokri ali mi biskvit bas i nije dobro popio mlijeko...a izbockala sam ga jos cackalicom za svaki slucaj....
    hmm,jeli to zato sto sam bila nestrpljiva pa se biskvit jos nije bio dobro ohladio kad sam ga prelila ? jeli to toliko bitno,ono toplo mlijeko na hlaaadni biskvit?
    ili sam ga mozda malo prepekla.... ma kako god,bio je prefin,ionako sam ga umakala u bijelu kavu jutros za dorucak!
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 27.03.2012. at 00:16

  15. #65
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    koje brašno,oštro ili glatko?
    višnje si poslagala po vrhu prije pečenja?
    brašno glatko, a višnje sam umutila u smjesu i razlila sve zajedno u protvan... pale su na dno ali niš ne smeta
    i nisam na kraju zaljevala biskvit mlijekom jer mi se činio dosta mekan sam po sebi i još kad sam dodala višnje i one su pustile dio svog soka!
    i danas je ono što je ostalo jednako mekano, sočno i fino!
    i da ne bi bilo zabune, moji doma i nisu baš od kolača... nekako ih samo ja jedem pa ga zato ima još i danas

  16. #66
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    i da ... treba paziti kod pečenja... nisam gledala na sat ali brzo je bio gotov... čim čačkalica ne prima ja gasim... i to mi se pokazalo kao super stvar jer sam do sada uvijek nekako na oko gledala koliko kolaču treba pa su ne rijetko ispadali suhi jer bi se prepekli.
    ovaj sam mislim pekla koliko nam je trebalo da poručamo i pospremim stol poslije toga... 15-20 min max na 180.

  17. #67
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja kolače pečem na 160

  18. #68
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam radila mokri ali mi biskvit bas i nije dobro popio mlijeko...a izbockala sam ga jos cackalicom za svaki slucaj....
    hmm,jeli to zato sto sam bila nestrpljiva pa se biskvit jos nije bio dobro ohladio kad sam ga prelila ? jeli to toliko bitno,ono toplo mlijeko na hlaaadni biskvit?
    ili sam ga mozda malo prepekla.... ma kako god,bio je prefin,ionako sam ga umakala u bijelu kavu jutros za dorucak!
    Jest, bitno je da se ohladi, a da je mlijeko vruće.

  19. #69
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,402

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Njuškala sam malo i po internetu i našla ovo - sigurno ću probati, ako ne prije, kad mi dođu maline i kupine na vrtu (superjednostavno je, mislim da bi moglo i sa smrznutim voćem): http://www.bakerwanabe.com/2010/08/0...ies-clafoutis/
    meni ovo izgleda preodlično...ali me muče detalji...a ja nisam osoba od improvizacije!

    ako sam dobro preračunala i pronašla na netu, ovdje se radi o cca 0,5 kg voća?
    i na koliko to peči?

  20. #70
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    još jedan od maka

    2 čaše jogurta
    2 čaše šećera
    2 čaše brašna
    1 čaša ulja
    1 čaša griza
    6 žlica maka
    1 prašak za pecivo

    gotov kolač premazati pekmezom od marelice

    glazura:
    čokolada za kuhanje
    malo mlijeka
    rastopiti i obilno preliti po kolaču

  21. #71
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Kolači iz jednog poteza nemau glazuru, to je prekomplicirano. Eventualno se posipaju šećerom u prahu kad su gotovi...

  22. #72
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Dajte, najte... pa di baš po čokoladnoj glazuri? Ti ko da nikad u pms-u nisi bila. Pa to je najfinije na svakom kolaču.

  23. #73
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    još jedan od maka

    2 čaše jogurta
    2 čaše šećera
    2 čaše brašna
    1 čaša ulja
    1 čaša griza
    6 žlica maka
    1 prašak za pecivo

    gotov kolač premazati pekmezom od marelice

    glazura:
    čokolada za kuhanje
    malo mlijeka
    rastopiti i obilno preliti po kolaču

    Ja sam ovako nešto pravila, i neću nikad zaboraviti. Ja probam, i tako mi se smuči da skoro povratim u tanjur. A moja kćer, trpa, govori - mmmmmmm, mamama, fino, pojede sve s tacne i viče - daj mi još, a ja joj zadnjim snagama gurnula svoj tanjur, čak i miris mi je bio grozan, a sve si mislim - da joj dam, jadna možda će i njoj biti zlo. A ona traži kolač za kolačem. I mm jeo, uživao, a ja bježala od tog kolača koliko mi se gadio... Eto, jedina stvar na svijetu koju ja ne mogu pojest...

  24. #74
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Kod mene svi obožavaju taj kolač, ukusi su različiti.
    Ova glazura se definitivno ne može smatrati kompliciranom, čokoladu rastopiš s malo mlijeka i to je to
    Bez nje kolač nije isti.

  25. #75
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    ne volim cokoladnu glazuru na kolacima i gotovo. ni u pms, ni pokraj njega.
    coksa je coksa, kolaci su kolaci. trpim jedino na cokoladnim tortama.

  26. #76

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    VG
    Postovi
    250

    Početno

    Evo, jedan jednostavan biskvit koji koristim za sve i svašta. Recept: koliko jaja, toliko žlica šećera i toliko žlica oštrog brašna. Bjelanjke posebno istući i onda ih dodati u žutanjke, šećer i brašno- to je baza- od toga radim i mramorni kolač, znači u trećinu dodam kakao, onda ponekad na to stavim glazuru, ponekad ne, ponekad stavim voće i na sve stavim šlag, nekada taj biskvit pretvorim u roladu (najčešće premažem slatkim od jagoda - sezona je pred vratima ). Sve zajedno za taj biskvit vam treba nekoliko minuta za miksanje i doslovce 10tak minuta za pečenje!!!

  27. #77
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    1. nisam čokoladoljubac, ništ mi glazura ne znači u životu.
    2. ako je kolač iz jednog poteza, onda je čokoladan glazura višak kako god ona bila brzo gotova (a i nije baš da se čokolada za kuhanje baš slučajno i uvijek ima doma).

    Tak da osobno meni nikako ne spada u brzopotezne kolače

  28. #78

    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Postovi
    385

    Početno

    Taj soporni kolač iz jednog poteza je super i bez pekmeza i bez glazure od čokolade,samo šećer u upahu ili ništa.
    A,ako neko ima vremena za 2 poteza,dobije nadgradnju.

  29. #79
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Jasno, jasno, dabome. Nadgradnja je u redu.
    Samo sto ja ne volem nadgradnju kolača čokoladnom glazurom.

  30. #80
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Onda ne morate praviti taj kolač, da nebi povraćale i ostalo

    mak ili voliš ili ne voliš
    ja ne volim kolače od kokosa pa ih ne pravim i ne jedem, isto tako Žarbo šnite

    marta davno si izjavila da ne voliš glazure i to je ok, meni je s glazurom finiji a i mojim dečkima

  31. #81
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ma ne radi se ovdje o tome voli li netko glazuru ili ne, nego o brzopoteznim kolačima...Ja tvrdim da kolači s glazurom to nisu!
    Pogovoto što još moraš čekati da se ta glazura ohladi...

  32. #82
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Mislim, pa i cheesecake je brzopotezni, za pol sata je gotov, ali se onda još mora hladiiiiiiitiiiiiii, pa ga ne smatram brzopoteznim jer ga radim večer prije.
    Brzopoteznima smatram one koje idem raditi u nedjelju poslije ručka, kad mi dođe nekaj slatko uz kavu....

  33. #83
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    bome ću ja probati ovaj od kinder, volim mak, a vjerujem na riječ da je fin.

    a što se tiče glazure i brzopoteznosti...
    stvarno ne znam što bih rekla
    onaj s grizom i ribanim jabukama se peče u jednom komadu bez nadgradnje, a treba ti jednako vremena da oguliš i narendaš 4 jabuke kao i da otopiš čokoladu za glazuru
    neš ti

  34. #84

    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Postovi
    385

    Početno

    malo koji se baš samo smućka i istrese,A DA JE NEPCU I PUPICI MILO,to su onda palačinke!

  35. #85
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    a svo ono mazaaaanjeeee
    i kako se to samo istrese, ja dusu ispustim pekuci

    meni isto glazura spada u jednostavne, ako je samo ovo, otopis i prelijes
    draza mi je od ribanja jabuka, svakako
    pisem i pamtim, kad prestanem bit na dijeti

  36. #86
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    meni isto glazura spada u jednostavne, ako je samo ovo, otopis i prelijes
    draza mi je od ribanja jabuka, svakako
    Isto i meni, glazura mi nije nikakav problem, za razliku od guljenja i ribanja jabuka ili mljevenja oraha/badema/čega već god.
    kinder, tvoj kolač zvuči baš dobro, nikad ne radim ništa s makom, probat ću ga svakako.

  37. #87
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,032

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Isto i meni, glazura mi nije nikakav problem, za razliku od guljenja i ribanja jabuka ili mljevenja oraha/badema/čega već god.
    kinder, tvoj kolač zvuči baš dobro, nikad ne radim ništa s makom, probat ću ga svakako.
    Pa istina!

    Ja radim dvije vrste kocki od maka - ako ide jabuka, ne stavljam glazuru, ako je bez jabuke, onda najčešće stavim glazuru.

    Umjesto maka može ići i rogač mljeveni, ali treba dodati malo ulja da ne bude presuho.

  38. #88
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    mogu samo potpisati ovo o guljenju jabuka
    da mi muž ne oguli jabuke i multipraktik ne nariba,
    nebi moji nikada jeli pitu s jabukama a bogami ni štrudlu

    da ne pričam o kolaču s mrkvom

    btw, ne moraš čekati da se glazura stisne, jedino što ti onda kolač neće izgledati kao za izložbu
    ali to mu i nije svrha koliko sam skužila iz teme

    kod mene se ne jednu ni kolači sa šlagom jer ih ne volimo niti ja niti djeca
    Posljednje uređivanje od kinder : 29.03.2012. at 15:12

  39. #89
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,032

    Početno

    Ja ne gulim jabuke običnim nožem nego namjenskim šupljim za krumpir. S tim čak i moje ljevoruko malo dijete uspješno i brzo guli (na obrnut način, kao da struže) ali nožem - to je Sizifov posao...

  40. #90

    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Postovi
    385

    Početno

    glazura je super jer prolazi i kao dalmatiner(kada baš ne uspije pa je na točkice),pogotovo kod kolača MUNCHMALLOW,koji isto smatram brzopoteznim,svima se sviđa

  41. #91
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne gulim jabuke običnim nožem nego namjenskim šupljim za krumpir. S tim čak i moje ljevoruko malo dijete uspješno i brzo guli (na obrnut način, kao da struže) ali nožem - to je Sizifov posao...
    I ja ih gulim šuplljim nožem tj. mm ih guli
    ali ja taj posao mrzim a on ga rado obavi

  42. #92
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Kinder, naj se ljutit, ja cu sigurno pravit taj kolac s makom jer obozavam mak.

    OtKAD SAM PRESTALA FILOzofirati s ribezima i kupila onaj krnja piramida, metalni vulgaris, jabuke ribam, nema mi r
    avn
    e,
    a bogami i mrkvu.

  43. #93
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    S tim čak i moje ljevoruko malo dijete uspješno i brzo guli (na obrnut način, kao da struže) ali nožem - to je Sizifov posao...
    i ja tako radim,eeej to za nas ljevoruke nije obrnut nego pravi nacin!
    meni lakse s nozem tako mrkvu sastrugat nego onim namjenskim guljacem....

    no,slazem se da je lakse i brze napravit glazuru nego ogulit i narendat jabuke!
    cesto na ribezu ostavim komad nokta....

    da imam maka doma provala bi taj recept....ali imam kokosa pa cu zamjenit.....

  44. #94
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    OtKAD SAM PRESTALA FILOzofirati s ribezima i kupila onaj krnja piramida, metalni vulgaris, jabuke ribam, nema mi r
    avn
    e,
    a bogami i mrkvu.

  45. #95
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno



    to je Sofke uredila

  46. #96
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Citiraj zizi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi ovaj često radimo - http://www.coolinarika.com/recept/crnac-bez-jaja/ .... samo bez glazure.
    Svi ga obožavamo.
    radila ga danas, uhhhh...fenomenalan! za moj ukus mrvicu presladak jer ne volim slatko,samo cu drugi put smanjiti secer za pola. Hvala za link!

  47. #97
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    Tko jako voli mak, evo jednog kolača od maka i bez trunke brašna (nema pojma kakvog je ukusa, čeka današnji ručak u hladnjaku)

    Pjenasta torta od maka

    Biskvit 6 žutanjka
    180 g šećera
    180 g putra
    280 g maka mljevenog
    2 reda naribane čokolade
    1 mala kavena šalica ruma (ako ga volite kao i ja malo i pojačajte)

    Žutanjke izmiksajte s šećerom i putrom ,dodajte mak, struganu čokoladu i rum.Bjelanjke izmiksajte u snijeg i lagano ih dodajte žutanjcima i pomalo pomiješajte. Pećnicu ugrijte na 180 C i stavite peći tortu cca 25-30 min ili dok štapić ne izađe suh ovisno o vašoj pećnici.

    Glazura 100 g čokolade
    1 čajna žličica štaub šećera
    3 žlice ulja
    pekmaz od marelica ili po volji

    Čokoladu s uljem i šećerom lagano rastopite na laganoj temperaturi.

    Tortu prvo premažite s pekmezom i ostavite je u pećnici da se malo posuši a onda je prelijte glazurom od čokolade.

  48. #98

    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Postovi
    385

    Početno

    Ovo djeluje mljac,čekam nedjelju!Kad bolje razmislim,može i subota!!!

  49. #99
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Napravila am onaj clafoutis na koji je Peterlin stavila link, sa smrznutim borovnicama i višnjama. Jako je dobar topao, čak vruć. Kad se ohladi (dupla doza pa se stiglo dijelom ohladiti) i dalje je jako ukusan, ali kako je ovo tijesto praktički pečena krema, postane gumasto i manje mi se sviđa. Ali to i jest desert koji je zamišljen da se jede topao, kako čitam. Inače, lakše i brže mislim da ne može biti.

  50. #100
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,402

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Napravila am onaj clafoutis na koji je Peterlin stavila link, sa smrznutim borovnicama i višnjama. Jako je dobar topao, čak vruć. Kad se ohladi (dupla doza pa se stiglo dijelom ohladiti) i dalje je jako ukusan, ali kako je ovo tijesto praktički pečena krema, postane gumasto i manje mi se sviđa. Ali to i jest desert koji je zamišljen da se jede topao, kako čitam. Inače, lakše i brže mislim da ne može biti.
    koliko si stavila voća? nije mi jasna mjera...
    i na koliko si to pekla?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •