Citiraj ivanas prvotno napisa Vidi poruku
Meni je isto postalo strašno kako je pedofilija i ovakvi slučajevi posalo kao nešto pod "normalno" u rangu s razbojstvima i slično.

Svako toliko iskrsne slučaj nekog svećenika pedofila i neki to mogu tumačiti napadom na crkvu i preuveličavanjem ali patnja samo jednog jedinog djeteta je meni nešto prestrašno. I najstrašnije mi je što takve stvari znaju biti javna tajna i opet nikom ništa.
I zašto postoje dvostruki zakoni i mjerila za svećenike pa drugi svećenici ih ne prijavljuju policiji nego samo vlastitoj instituciji, postoji li kazna za nekoga tko zna za slučaj pedofilije a ne prijavi ga nadležnim institucijama?
zanimljivo je to kako dio ljudi sebi protumaci takve skandale kao napad na crkvu. sto treba napraviti i reci ljudim akoji pocine takve monstruoznosti i sto treba reci o onima koji to zataskavaju i na kraju daju takvu izjavu da oni nisu duzni to prijaviti ???

nizozemsku trenutno potresa skandal da je crkva 50ih prisilno kastrirala djecake koji su prijavljivali svecenike za pedofiliju. proglasili su ih za himoseksualce i kastrirali http://www.politika.hr/svijet/8598-s...zlostavljanjeq