Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Utrnutost nožnog palca

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Utrnutost nožnog palca

Rodila sam prije dva i pol mjeseca. Kada se sada pokušavam prisjetiti, mislim da sam isti dan osjetila da mi je nožni palac utrnut. I tako je sve do danas. Prvo sam mislila da sam nažuljala sa nekim apučama koje sam nosila u bolnicu, ali nije prošlo niti nakon što sam promjenila nekoliko vrsta obuće. Ne predastavlja mi neki problem u hodanju ili slično, ali ipak mislim da to nije normalno. Spomenula sam to našoj obiteljskoj lječnici već dva puta, ona je i pedijatar pa prilikom pregleda, međutim ona je odmahla rukom. S obzirom na činjenicu da se pojavilo nakon poroda (vaginalni, bez epiduralne, induciran dripom) da li je došlo do oštećenja nekog živca? Ili bi imalo veze sa gestacijskim dijabetesom? Ne znam kome da se obratim ukoliko moja doktorica neće pokrenuti nešto....Ortopedu? Fizijatru?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Rodila sam prije dva i pol mjeseca. Kada se sada pokušavam prisjetiti, mislim da sam isti dan osjetila da mi je nožni palac utrnut. I tako je sve do danas. Prvo sam mislila da sam nažuljala sa nekim apučama koje sam nosila u bolnicu, ali nije prošlo niti nakon što sam promjenila nekoliko vrsta obuće. Ne predastavlja mi neki problem u hodanju ili slično, ali ipak mislim da to nije normalno. Spomenula sam to našoj obiteljskoj lječnici već dva puta, ona je i pedijatar pa prilikom pregleda, međutim ona je odmahla rukom. S obzirom na činjenicu da se pojavilo nakon poroda (vaginalni, bez epiduralne, induciran dripom) da li je došlo do oštećenja nekog živca? Ili bi imalo veze sa gestacijskim dijabetesom? Ne znam kome da se obratim ukoliko moja doktorica neće pokrenuti nešto....Ortopedu? Fizijatru?
    Dobro si prošla samo s palcem. Ja sam u prvom porodu (vaginalni, jednostavan) imala utrnulu lijevu nogu od kuka do koljena mjesecima. Rekla mi je doktorica da je negdje oštećen/nagnječen živac i samo da uzimam B-kompleks ili Calciu. Pila sam Calciu još valjda 2 godine. Oporavila sam se, ali polaaaako.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kome da se obratim ukoliko moja doktorica neće pokrenuti nešto....Ortopedu? Fizijatru?
    Neurologu

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a ja nisam nedavno rodila pa mi dosta cesto zna utrnuti mali prst na nozi...nisam ni pokusavala otic dok...nije mi se ucinilo nesto bitno...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Neću te nimalo utešiti - meni je palac na desnoj nozi utrnut još uvek a rodila sam 12.2004. Uglavnom sam navikla živeti sa tim, problem mi je samo prilikom pedikure jer mi je osećaj grozan naročit jer mi u trudnoći i nokti na palcima krenuli urastati pa kad krenem to da sređujem a palac sav kao da se 'budi' iz lokalne anestezije. Na levom palcu imam jedan mali deo koji liči na utrnulost ali ni približno svom kolegi.

Pitala i ja redom kao i ti - pedicu, sestru na ortopediji, svoju dr na medicini rada, ma kog sam stigla...''Proći će, proći će'', ''Idi neurologu''...a ja sa, tada dve bebe, stvarno nisam mogla udenuti ni redovan pregled kod ginićke. Sad bih i imala vremena ali setim se samo nedeljom kad imam redovno sređivanje noktiju

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Inače, ja sma rodila na carski ako je to važan podatak

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Meni je palac na lijevoj nozi bio utrnut od nekih 6 mjeseci trudnoće, pa još koji mjesec nakon poroda.
    Unutrašnja strana bedra desne noge mi je bila neosjetljiva na dodir, a to je prošlo nekih par dana nakon poroda.
    Mislim da nemaš puno razloga za brigu, možda se sve ipak vrati na staro

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je dio palca bio utrnut 4-5 mjeseci, neovisno o trudnoći, i prošlo samo od sebe. Neposredno prije samog čina utrnuća nosila sam cijeli dan vrlo uske čizme, je li to bio razlog nemam pojma. Sretna sam da je prošlo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •