googlaj raised beds

nema ograničenja koje povrće može, koje ne
mi smo prošle godine napravili prve 3, ove godine širimo proizvodnju, jer smo super zadovoljni
za izradu smo koristili "potkorke" , to je ona prva daska koju ispilaju iz trupca, sa vanjske strane izgleda kao oblica, iznutra je ravna kao normalna daska
kupovali smo u pilani, to je jako jeftino, jer je njima praktično otpad. mislim da smo plaćali 20 kn/m2
u kuteve tople gredice ( ja to tako zovem) komad letve, stranice od potkorki, mi smo iznutra još zaklamali najlon da gredica izdrži malo duže,
pretpostavljam da će nakon nekog vremena sve istrunuti, naše sad nakon godinu dana izgledaju odlično.
širinu gredice računaj da ju možeš dohvatiti, ako ti je dostupna sa obje strane širina 100-120 cm, ako je na rubu pa ne možeš prići sa jedne strane, duplo uže.
dužina prioizvoljno, prema terenu, mi smo se ravnali dužinom potkorki (2 m)
stare palete naravno možeš koristiti, ali one su dosta teške za raditi s njima jer su uglavnom od bukovine.
još ako ih kupuješ-bolje je kupit dasku.
mi imamo svoje palete, ali njih ćemo ove godine koristiti za "vertical garden" https://www.google.hr/search?q=palle...w=1600&bih=775
a nove tople gredice ćemo raditi kao i dosada.
ti još pripazi sa tom smrekom, da nije zakiselila tlo, pa provedi otkiseljavanje.
za punjenje tg mi smo koristili kompost, jer već dugo kompostiramo sav vege otpad.
ako nemate dosad kompostnu hrpu-vrijeme je da ju organizirate

sretno