Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Nedoumice oko upisa blizanaca u jaslice

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Nedoumice oko upisa blizanaca u jaslice

Lijepo molim da me uputite u proceduru, tj kakve probleme mogu očekivati.
    Moji blizanci su 13 mjeseci stari. Obzirom da su nam bake već u visokim godinama, nisam ih mogla njima ostaviti nakon godinu dana pa sam odlučila produziti rodiljni dopust.
    Aplicirala bih za jaslice ove godine, ali me frka da će me unaprijed odbiti pod izlikom da sam na rodiljnom dopustu. Ja bih ih upisala i počela raditi u rujnu kad krenu u jaslice....
    imate li iskustva????
    hvala na odgovorima....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja vidim jaaaaako puno i blizanaca i trećih djeteta koja su upisana u jaslice s godinu dana, tvoji buju tamana 1.5godina. Oni te ne bi trebali nekaj posebno muštrati, reci da ideš radit na jesen, a dotle su tak i tak doma.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj migulica prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepo molim da me uputite u proceduru, tj kakve probleme mogu očekivati.
    Moji blizanci su 13 mjeseci stari. Obzirom da su nam bake već u visokim godinama, nisam ih mogla njima ostaviti nakon godinu dana pa sam odlučila produziti rodiljni dopust.
    Aplicirala bih za jaslice ove godine, ali me frka da će me unaprijed odbiti pod izlikom da sam na rodiljnom dopustu. Ja bih ih upisala i počela raditi u rujnu kad krenu u jaslice....
    imate li iskustva????
    hvala na odgovorima....

ako se dobro sjećam ana.m je tako upisivala treće dijete u jaslice i naknadno je donijela potvrdu da je krenula raditi...e sad nisam sigurna je li i na pri upisu donijela kakvu potvrdu da će krenuti raditi...pošalji joj pp

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Odbit će te sigurno, ako im vrlo jasno ne naglasiš da ćeš se vratiti na posao. Prije nego predaš prijavu, pitaj na koji način je najbolje napisati izjavu, da te ne bi odmah maknuli na stranu.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja mislim da je potrebno samo donjeti potvrdu da si u radnom odnosu i nebi smjelo biti problema....
    Porodiljni se niti netreba spominjati.....

Jedino ako češ tek tražiti posao, onda neznam....

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mora se spomenuti porodiljni, jer na upitniku pitaju tvoj trenutni status. Naravno, donese se potvrda o zaposlenju, jer je žena zaposlena i kad je na porodiljnom, ali ako ne napišeš da si na porodiljnom, lagat ćeš.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vala na info.....
    otići ću još do vrtića.....valjda će biti razumni.....makar, ne znam....
    s Korom smo prvu godinu izvisili, bez ikakvog razloga...

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mislim da nemas frke... ja sam upisivala malog u svibnju, bila sam jos na porodiljnom, a teoretski sam ga mogla produziti (uzet neplaceni)...
    ionako ides na razgovor prije upisa pa napomeni da se vracas na posao na jesen... to stvarno ne bi trebao biti neki problem...
    a sad dal ces izvisit ili ne, mislim da ne ovisi o tome nego o xy drugih stvari...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

trebala bi imati prednost i za blizance i za trece dijete...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovako,
    da bi prekinula 3-godišnji roditeljski poslodavac ti mora dati izjavu da se vraćaš na posao tog i tog dana i tu izjavu moraš odnijeti u HZZO kako bi pekinula roditeljski dopust. Istu tu izjavu (traži od poslodavca dva originala) odneseš u 5.-om mjesecu u vrtić zajedno sa svim papirima. Tada oni vide da se ti 01.09. vračaš na posao. Jedino je bed to što moraš tu izjavu sa datumom tražiti poslodavca vrlo rano tj. u 5-om mjesecu pa te onda na poslu očekuku tog datuma tamo i nema povratka.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    trebala bi imati prednost i za blizance i za trece dijete...
    Kod nas prednosti temeljem blizanaca (za 3. dijete ne znam) nije bilo. Na sreću bili su primljeni.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, tu su sve pravilnici oko upisa:
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30911

Ovo je rečenica koja objašnjava zašto će Migulica dobiti 3 dodatna boda pri upisu:
    ''- dijete iz obitelji s troje ili više malodobne djece 1 bod za svako malodobno dijete''

A Boa je dobro opisala postupak oko vraćanja na posao.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne treba to napraviti u 5. mjesecu neko oko 30 ( ma može i do 15 dana)dana prije povratka na popao, mislim da svaka odgovorna majka koja je ostala doma do 1.9. ostat će još i malo da vidi kak se dete ukomponiralo u vrić, u svezi adaptacije, ( kod mojih su adaptacije trajale od mjesec do 2.5 mjeseca). Ti trebaš tam samo reč da se buš na jesen vratila na posao, i ako trebaš da kad dobiš rješenje o prestanku porodiljnog ih ćeš izvjestiti. Naravno ti i sad možeš prekinuti porodiljni da iskoristiš stari go, ako ga nisi prije rođenja klinaca, pa im i taj papir odnesti isto je važeći.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala na info. Valjda cemo odraditi te upise...povoljno...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo ovako. Kad sam ja upisivala treće dijete u jaslice, naglasila sam da nemam namjeru korisiti porodiljni do 3. godine djeteta jer si to ne mogu financijski priuštiti.
    Uz ono što sam morala donjeti pod normalno, dakle potvrdu da sam zaposlena, morala sam napisati i izjavu da se vraćam na posao kad ona navrši godinu dana. Upisivali smo je redovno u 5. mjesecu, a 26.08. je navršila godinu dana.
    Kad s krenuli upisi zvali su me iz vrtića da im donesem potvrdu sa HZZO-a da nemam namjeru produžiti porodiljni. To im je bilo malo nebulozno jer od kuda da ovi znaju u 6. mjesecu da ja neću doći u 8. i produžiti porodiljni. Pa su mi u vrtiću rekli da ok, da onda samo donesem potvrdu da sam se vratila na posao kad se vratim na posao. I upisali malu. Potvrdu me nisu nikad više naknadno tražili. A možda i iz razloga što se tete stvarno znale da radim pa više nitko nije niti provjeravao!
    U svakom slučaju, napiši izjavu! I sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •