Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Da vas pitam...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Da vas pitam...

Neki dan sam na njemackom programu SAT1 gledala jedan prilog o produzenom dojenju, gdje su prikazali jednu trudnicu koja jos uvijek doji svoju sedmogodisnju kcerku i jos jednu tandemsku mamu, koja doji petogodisnje dijete (nisam sigurna djecak ili djevojcica) i malu bebu od nekoliko mjeseci. Eh sad, njih obje to rade sa uzivanjem i sve to OK. I onda prikazu jednog ginekologa kojeg su pitali za njegovo misljenje o svemu tome i on kaze da takva vrsta produzenog dojenja uopste nije preporucljiva, jer se kao u mlijeku sakupljaju razne vrste stetnih materija kao i u cijelom organizmu opcenito, sto onda prelazi na dijete. Cini mi se da je rekao da je OK do trece godine djeteta, a sve preko ima i negativne strane (za ovo nisam 100% sigurna, jer se dz probudio).
    Sta vi kazete??

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja lara sad ima 3 godine. jos uvijek uzivamo u dojenju, ali ja ocekujem da to nece ici bas preko 4 godine. cini mi se da bi nam 5 ili 7 godina bilo puno previse. s tim da to uopce ne mislim za te mame koje si spomenula, to je njihova odluka i njihovo zadovoljstvo.

vec sam se u zadnjih godinu dana koliko ucim intenzivno o dojenju naucila da se ne treba uzimati sve sto bilo koji doktor kaze zdravo za gotovo. pogotovo zato sto mnogi kazu svasta protiv dojenja sto zaista ne stoji. rado bih da imam mogucnosti provjeriti to sto je rekao.
    i nekako mi je cudno da je nek dob (3g) neka magicna granica prije koje je dojenje zdravo, a nakon nje stetno :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa da zato i pitam... ipak mislim da mame koje doje duze prikupljaju informacije sa svih strana, tako da me bas zanimalo sta kazete na tu izjavu. Ja licno sam prvi put cula takvo nesto iz tog priloga i meni se licno cini da je dojenje nesto najprirodnije i treba da traje koliko god i majka i dijete uzivanju u njemu.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, pa to sto kazes :D

prvi put sam cula da ima nesto sumnjivo nakon trece godine :?

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle, i alkohol i nikotin i razni lijekovi i droge, sastojci iz hrane itd, sve se to luci u mlijeko. od prvog dana, a ne od trece godine.

a beba pojede s tri godine tako malo majcinog mlijeka da ne znam koliko je to usporedivo s ostalom hranom nakljukanom svim i svacim koju pojede.

ja se za svoju "bebu" :D ne bojim, ne mislim da je moje mlijeko stetno. ne znam koliko bih se trebala time zamarati vise nego cinjenicom da svakodnevno udise dim iz auspuha dok se krecemo do vrtica ili slicno.

ali opet, ne bih htjela tvrditi da nema nikakvih stetnih sastojaka ili da nisu bas koncentrirani. htjela bih vidjeti neka prava istrazivanja o tome, samo ne znam koliko su dostupna.

ivarica

Početno

ivar je dojio 4 godine i uvjerena sam da je za to vrijeme dobio ako ne manje, onda bar jednako stetnih sastojaka nego sto bi ih dobio da je za to vrijeme pio samo kravlje mlijeko.
    a puno vise prednosti.

ivarica

Početno

renata, mislim da su i dostupna, neki dan sam poslala jedan tekst na prevodenje, nije rijec samo o produzenom dojenju, ali o dojenju i zagadenom okolisu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •