Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Prolaps urogenitalnih organa

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Prolaps urogenitalnih organa

Dragi ljudi, ako je netko imao ovaj problem ili je poblize upoznat sa svim cinjenicama koje ova muka prouzrokuje, puno hvala ako se javite. Naime, ja sam izgubila dijete u 1 mj ove godine u 15 tjednu, o ginekoloskim iskustvima (od provatnika do socijalnih) najbolje da preskocim, i sada nakon 2 mj muke krvarenja i inih probelma, osjetim da nesto nije u redu i prilikom "samopregleda" kod tusiranja imam sta i vidjeti: u vaginalnom otvoru, na izlazu, doslovno kao da se u valovima naslagalo 5 slojeva "necega". Kod gin idem sutra ali sam izvan sebe. Hvala na svakom savjetu i preporuci koji je u HR dobar ginekolog.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nakon drugog poroda meni se bio spustio mjehur. prije godinu ili dvije pisala sam o vježbama koje sam dobila od fizioterapeutice (pokušati ću pronaći temu). vježbala sam svakodnevno dvije godine i sad je stanje ok, samo što me ginekolog plaši s klimakterijem (imam skoro 40 godina).
    mislim da je najvažnije ne dizati teško i u slučaju ako dižaš jako stisnuti noge i sve mišiće: zdjelične, trbuh, guzu. koliko se sjećam štihanje i usisavanje treba izbjegavati.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne uspjevam staviti link: tema je spuštena maternica, a otvorila ju je vesnare

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    ne uspjevam staviti link: tema je spuštena maternica, a otvorila ju je vesnare
    Hvala ti puno, puno a molim te od srca pronadji taj link jer sam stvarno u badu samo tako. Najveci mi je sok u pojmu da najvjerojatnije necu moci ici na dijete. Ali, prioritet mi je naravno da uspijem nekako rijesiti ovaj probelm da ne moram jos ina operaciju. Trazim po netu sve moguce info i vidim da postoje i neka "pomagala" za Kegelove vjezbe. Neznam koliko su ucinkovita.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

helpmum, žao mi je što si izgubila bebicu
    nisi ništa napisala je li ti to bila prva trudnoća, ako jest onda sigurno nije u pitanju prolaps
    prvo dolazi do spuštanja mjehura i maternice što se ne vidi okom nego se očituje problemima sa zadržavanjem mokraće, vidi se na ginekološkom pregledu, a prolaps je tek krajnji stadij (nakon više poroda, dizanja teških predmeta itd)
    nemoj brinuti, bit će sve OK

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •